Ще има укротяване на цените на имотите

Закупуването на къща се равнява на това на апартамент
Обновена: 9 фев 2023 11:15 | 9 фев 2023 11:14, Росен Стойчев
69
Ще има укротяване на цените на имотите
Снимка: БГНЕС

Голям ръст на строителството на къщи и сгради от смесен тип през 2022 г. Те са с над 32% спрямо последното тримесечие на 2021 г., а жилищата в тях нарастват с 5.3%.

Още по темата


Илиян Янкулов от агенция за недвижими имоти споделя, че ръстът няма да продължи със същите темпове. "По-скоро доходите на населението са фактор за това. Следват покачване на цените на суровините, след това на услугите, накрая на доходите на хората. Пазарът сега ще премине в застой след стремителното вдигане". Това обяви Янкулов пред Нова Нюз.

Според него за хората с повече от 2 деца се препоръчва закупуване на къща. "Строителството на къща и закупуване на парцел вече се равнява на закупуване на тристаен апартамент. Над 250 000 евро до 350 000 евро струва тристаен или четиристаен апартамент на централна локация. Калкулаторите на ипотечни кредити показват разликите във вноската при увеличение на лихвата", обясни Янкулов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Alex Clochard склад преди 1 година
Това трябва да си рядко луд да имаш 6 имота в София. Имотът е за да ти служи, а не да му робуваш. Пари припечелени от наем на апартаменти е пълна загуба на ресурс, освен ако не са ти подарък. Къща в близост до сф, работа като склададжия и един имот по в центъра е оптимално за мен. Не ангажирам никого с мнението си.
60
0
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
До ония дон с далеч над 6-те апартамента. Пази си ги за бежанци и ***. Щото тоя който дере кожата на брата си, добро няма да види - това е казал народът. Ако не ти, децата ти ще го отнесат... Или викаш кучета ги яли, аз да съм добре да ям и да пия, другите да ***... И ти си мислиш, че живот живееш, нещастно човече?
59
1
 
6
 
! Отговори
Alex clocharde beaut преди 1 година
Лежа си тука в клошарската къща в Горна баня, нямам шофьор, детето кашля и се чудя как да си подредя склада. Мъка. Обаче не обяснявам на другите колко съм велик, умен и красив.
58
0
 
8
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Мдаа ще е трудно някой да ме убеди да си купя жилище в 16 етажен блок с 465 съседи,без паркомясто и хиляда подобрения.Интересно на какво са собствениците на падналите или негодни за обитаване апартаменти.В бетонните панелни гета пък е съвсем изтървана работата.200хиляди за 12 панела с изолация от горящ стиропор е супер оферта.Все пак балами не липсват.
57
1
 
5
 
! Отговори
Мен преди 1 година
На чиченцата с паричките като им вдигнат лихвата и резко ще вземе да им става лошо, а и едно малко сравнение с цените на имотите в доста по приятни места от софия не е никак лошо да направят, за да не си мислят че са хванали началника за шнура.
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 57 Ааааахахах, появи се шегаджията със склададжийската заплата 3К. Сега трябва да се изцепиш и с обичайното "аз не познавам хора със заплати под 10-15К". Тукашният форум е еквивалент на гъckите от бг мама, но в мъжки вариант. Забавно.
55
1
 
5
 
! Отговори
до 56 преди 1 година
Живей, живей. Аз имах 3 наследствени подобни имота в сърцето на града и ги продадох, че тая кооперацийка един трус над 6 и е чао. Няма лошо- и аз харесвам централния начин на живот и съм запазил 1 подобен апартамент- разкош е. С вътрешен двор, само още 1 семейство в къщата, паметник на културата, на 5мин от Ректората пеша. Под наем е. Харесвам квартали с къщи или комплекси с къщи. Да беше къща в центъра- разбирам. Айде и твоето не е лошо, признавам- там израстнах.
54
3
 
4
 
! Отговори
до 55 преди 1 година
Всъщност, доста хора използват услугите на професионален шофьор. А, ако се съберат няколко семейства, е съвсем евтино. Има сума оферти да ти карат децата насам-натам по цял ден On demand. Сега, непонятно е за бачкери, като тебе (клoшapи) с по 2-3к заплати на склададжии, ама все пак да кажем.
53
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 51 Тук пак се наредиха милионери и космополити :))) Като си живял по цял свят, дали изобщо стигна до Париж и Лондон? Има ли сравнение между цените в 16-ти район или в Найтсбридж с гетата в покрайнините? А феновете на къща на село явно си обичат пасторалния живот. Аз се изнервям от повече от 1 ден в такава обстановка. Живея в малка кооперация в центъра (4 семейства) с китен вътрешен двор и не заменям това за съмнителните достойнства на някоя селска къща.
52
1
 
4
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Тоя пЪ клошар чак шофьор имал :)
51
1
 
6
 
! Отговори
до 51 преди 1 година
Ами, нека си пита човекът- няма лошо. Всичките ми съседи кореняци софиянци като нас дали имотите под наем или продали и избягали от града. То не се трае вече. Дори в Симеоново не се диша от тия твърди горива. Горе сме на течение, до гората- кристален въздух. Горим камини за кеф и уют иначе термопомпи масово и фотоволтаици. Който дойде на гости, не иска да си тръгва и само търси да купи нещо наоколо, ама вече няма.
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и да си чешете езиците, най-добре е човек да има къща в близост до града, както и имот в града. Завиждам на всеки, който живее някъде около София. Ама къщите там от 400к евро нагоре смислените. А това да си пееш как само в града можело, са приказки на ограничен човек.
49
1
 
7
 
! Отговори
брокери преди 1 година
Стига с тез експерти, тез брокери, където единия взима комисонна от продавача, а другия от купувача и големи експерти са. Изкуствено и те вдигат цените.
48
0
 
9
 
! Отговори
DO 49 преди 1 година
Леко ми ставаш досаден вече. Стига мрънка, стига. Обяснява ти човекът, ти все за нещо да скочиш да се заядеш. Пфуу, ама че работа. Живял съм по цял свят и най-скъпите квартали (освен идеалния център в даден град) са покрайнините му. Там живеят богаташите. Разходи се в LA например и виж къде е най-скъпото място около него. Аман вече от мрънкала. Тикай се в гетото и толкоз.
47
4
 
8
 
! Отговори
до 49 преди 1 година
Много те моля, малко по-сериозно. Има градски транспорт на 15 минути. Да не говорим, че имаме и шофьор (няколко съседи сме го наели да кара децата насам-натам, ако се наложи). Не се бутай при батковците с парите, отново казвам. Не знаеш какво говориш, никога в живота си не си живял в къща в общност със заможни съседи, но от сърце ти го пожелавам. Сигурно и Симеоново, и Драгалевци, и Бояна и те са за пенсионер. Прочее- 2те ми къщи там са наети от хора с по 3 дечица.
46
9
 
6
 
! Отговори
Мен преди 1 година
До do 42В момента в който децата ти станат на възраст да са достатъчно самостоятелни, за да ходят сами при приятели/допълнителни занимания/спортове/разходки и всичко останало, като каране на колело ще разбереш, че къщата е само за пенсионерски начин на живот и то само ако си си здрав. В околоностите на софия никъде няма нормална инфраструктура да не говорим за транспорт, паркове, кина, театри и ресторанти.
45
2
 
7
 
! Отговори
до 44 преди 1 година
Има няколко типа хора. За едни животът е панелката, кръчмата пред нея, калта, колата, паркирана под балкона. За други живот е на село. За трети- лукс в града. Напълно подкрепям идеята за къща до града. Ние обичаме луксозния живот и в 85% от времето сме в луксозна къща на 40км от града. Тихо, спокойно, чист въздух, кеф. Идва гост след гост. Имаме и апартамент луксозен в града, обаче, както и къща, но не сме щастливи там. Искаме свобода, природа, голям двор, басейн, чистота, готини хора наоколо.
44
0
 
3
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Аман от пишман експерДи :)
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименТези заеми трябва и да се връщат , и както се разбра винаги могат да пипнат лихвата , а срока е поне 20-25 години , голямо заробване е това !
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Перат парите от наркотици в ЕС в имоти и цените ще растат.