Трупове на мигранти, наядени от диви животни, пълнят моргата в Бургас

Намират ги най-вече в селата около Странджа
23 авг 2023 10:40, Стела Стоянова
43
Трупове на мигранти, наядени от диви животни, пълнят моргата в Бургас
Снимка БГНЕС, архив

Наядени от диви животни тела на мигранти пълнят моргата в Бургас, алармират оттам.

Към момента в хладилните камери са прибрани 16 трупа без установена самоличност, но всеки ден пристигат нови. Те биват намерени предимно около села в Странджа, откъдето минава пътят на нелегалните мигранти, пише "24 часа".

"Всеки ден имаме поне по един. Повечето са пълни с червеи, някои са наядени от диви животни. Гледката е ужасна", разказва д-р Галина Милева, началник на отделението.

Въпреки че неотдавна и след дълга битка бургаската морга най-после получи нова хладилна камера, и тя е пълна с тела на чужденци с неустановена самоличност. Едва малка част от телата биват разпознавани след ДНК тестове от роднини и прибирани в родината си, казват от отделението.

Имало случаи, при които до труповете на мигрантите се оставяли телефоните им с GPS, за да могат да бъдат намерени, но те били много малко.

Ако ситуацията продължава така, ще ни трябва помощ, може би Гранична полиция трябва да помисли телата на мигрантите да се съхраняват в отделна камера извън нашето отделение, казва д-р Милева.

Голяма част от труповете, които в момента са в бургаската морга, са на мигранти, загинали още през зимата от измръзване и недохранване, смята д-р Милева. Много рядко в отделението пристигали запазени тела на бежанци, починали наскоро.

Обезводняване заради изтощителните преходи е една от причините за смъртта на мигрантите, а някои  си имали и заболявания и просто не издържали.

Към момента няма данни някакви медикаменти или наркотични вещества да са предизвикали смъртта на мигрантите, чийто тела се намират при нас, коментира д-р Галя Милева по повод тиражирана информация, че опасен наркотик убива нелегални мигранти в Странджа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само ръцете и главата да се пазят в моргата за идентификация.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И под тази статия коментарите удариха дъното...Кой от вас познава историята на един от тези нещастни човеци за да ги нарича такива или онакива, или да се гаври с тях ?
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ограда, бодлива тел и ток. Денонощни патрули и специална наредба за действие при откриване на трупове на мигранти, Живите веднага обратно, откъдето са дошли. Не ни трябват екзотични зарази и настървени на човешко месо диви животни.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Що просто не си направим една сносна ограда, мамка му?
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
кой плаща за да се изпратят труповете обратно, пак ли аз? стига вече!
30
0
 
13
 
! Отговори
абе преди 8 месеца
трябва ли да оповестяват такива неща ??? така наречените мигранти не носят умишлено документи , а щом нямаш документи значи не съществуваш . схващате ли ми мисълта ?
29
0
 
5
 
! Отговори
ох преди 8 месеца
ся чакаме нови санкции заради изядените мигранти :) а иначе как стоят нещата с Барби модата у нас ?
28
1
 
9
 
! Отговори
мммммда преди 8 месеца
избийте дивите животни за да не ядат мигрантите , и втора причина - кой знае с какво са се заразили до като са ги яли . а , да , и един протест да се спретне под наслов - нито един повече .
27
2
 
8
 
! Отговори
Алов преди 8 месеца
Моля само положителни новини
26
8
 
6
 
! Отговори
тъй де.... преди 8 месеца
И защо само задръстват моргата?!Да ги разфасоват и за храна на животните в зоологическата градина.
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да им взимат ДНК и в масов гроб или кремация и това е. Какво ги пазят, няма смисъл. Трябва да се приеме определен ред за мигрантите, след определен срок, по разпределение.
24
5
 
11
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 8 месеца
Ало запознатия, живееш в някъв паралелен свят, спрял в 1998-***.Западняците сега са роби, изплащащи апартаментче 50 години, броейки центовете в Lidl и Aldi.
23
2
 
3
 
! Отговори
а бе там преди 8 месеца
няма ли и колело с дебели гуми, черна маска и комофлаж . Да не би някой да ги е убил, а и как да се разбере . Имат ли златни коронки и пръстени . Може на място да се пратят хора с едни чували . Сега гъбарите ще се страхуват .
22
17
 
11
 
! Отговори
Запознат преди 8 месеца
До Анонимен: "Резултата е от демократичната политика на НАТО и ЕС и износа на демокрация."Точно така... демократичната политика на НАТО и ЕС направи Европа най-доброто място за живеене, хора се стичат от всякъде за да изградят живота си в ЕС, защото знаят колко социални са държавите и с честен труд ще могат да постигнат мечтите си.Защо не бягат на изток? Отговора е че там няма бъдеще... точно както няма там от където са тръгнали защото няма демокрация, няма НАТО... има само тоталитарни режими
21
18
 
5
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 8 месеца
Имигрантите са винаги чакани и обичани от българските " девойки " и работодателите . Държавата трябва да изготви стратегия за привличане на имигранти от цял свят , тъй като са нужни на нашите " девойки " и работодателите . Българският народ се слави по целия свят с гостоприемството си , особено ако ще бъдат трайно пребиваващи имигранти .
20
0
 
20
 
! Отговори
шопен преди 8 месеца
И колко струва на денонощие камерата и кой я заплаща?Ами ние разбира се.Но пък се замълча цига.нския проблем.Идват избори и все едно не съществуват.
19
0
 
26
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 8 месеца
Аве махайте ги че ще плъзне някоя чума ве ....
18
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Резултата е от демократичната политика на НАТО и ЕС и износа на демокрация.
17
0
 
8
 
! Отговори
Да ги преди 8 месеца
Оставят по места, за какво ги разкарват насам натам. Дошли са от някъде до това място, нека да е тяхната воля
16
6
 
2
 
! Отговори
как ли преди 8 месеца
би звучало обратното . Сърнета умрели нахапани от мигранти . Глигански труп оръфан от мигрант до Бургас . Делим хората на такива и онакива . Ще ни санкционират . Асан и Наргюп не са ли рода . турчетат**а почват да излизат от бг щанга и борба . карате и шах в истамбул нямат