Ламбо с "Аскеер" за цялостен принос към театъра

Академията обяви и другите си номинации за наградата
8 апр 2015 12:11, Петя Славова
5
Ламбо с "Аскеер" за цялостен принос към театъра
Стефан Данаилов. Снимка: Булфото

Стефан Данаилов получава "Аскеер-2015" за цялостен принос към театралното изкуство, съобщиха от фондацията "Академия Аскеер".

Най-добрият спектакъл ще бъде избран между "Къщата на гнева" по Лорка на Диана Добрева в театър "Възраждане", "Антигона" от Жан Ануи на Иван Добчев в Театър "София" и "Каквато ти ме искаш" от Пирандело на Теди Москов в Народния театър "Иван Вазов". Авторите на постановките са номинирани за режисура.

За водеща женска роля са номинирани Анастасия Лютова за "Разбиване" от Нийл Лабют на Стайко Мурджев в Театър 199 "Валентин Стойчев", Илка Зафирова за "Г-жа Клайн" от Никълъс Райт на Стилиян Петров в Театър 199 и Снежина Петрова в "Каквато ти ме искаш", пише БТА.

Конкуренцията за "Аскеер-2015" за водеща мъжка роля е между Герасим Георгиев - Геро за "Семеен албум" на Малин Кръстев в Младежкия театър "Николай Бинев", Стефан Мавродиев за "Чинечита от Тиери Дебру на Емил Бонев в Театър 199 и Христо Петков за "Разбиване". Наградите - в 12 категории, ще бъдат връчени на 24 май в Театър "Българска армия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Snorky преди 9 години
Тоя комунистически артист с какво е допринесъл се чудя...Спомням си, че като дойдоха на власт *** веднага пуснаха смешният сериал "На всеки километър". Иначе да е жив и здрав човекът!
4
0
 
5
 
! Отговори
фен преди 9 години
Приза "Аскеер" е твърде тесен за този голям български артист ....Ламбо е звезда...."малка червена звезда" !
3
0
 
4
 
! Отговори
к-н Бомбов преди 9 години
Моето безкрайно уважение,господин Данаилов!...Поклон !
2
0
 
7
 
! Отговори
кк преди 9 години
Една жива история в театъра, киното, културата на България.Браво, Ламбо!Дано имаш още много, много години пълноценен живот!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заслужава го!