Бил Гейтс обяви смъртта на стационарния телефон

Президентът на Майкрософт прогнозира, че скоро комуникациите ще се основават единствено на софтуерни продукти и на преноса на данни през интернет
18 окт 2007 17:33,
33
Бил Гейтс обяви смъртта на стационарния телефон
Гейтс буквално уби телефона. Снимка: БГНЕС

Бил Гейтс подписа окончателно смъртната присъда на стационарния телефон.

Палачът на традиционното средство за комуникация не е някой друг, а интернет.

По време на форум в Сан Франциско, президентът на Майкрософт направи прогнозата, че скоро комуникациите ще се основават единствено на софтуерни продукти и на преноса на данни през интернет.

Кабелите остават окончателно в историята. Гейтс счита, че шансове да оцелеят имат единствено мобилните телефони, разполагащи с интернет връзка.

„Когато след десет години видим стационарни телефони по филмите, ще казваме: А да, едно време използвахме неща, които изглеждаха по този начин“, пошегува се шефът на Майкрософт по време на официалното представяне на Office Communication Server 2007.

Мултимилиардерът каза, че е убеден, че в бъдеще комуникациите ще се извършват единствено през интернет.

Според неговия анализ, така ще бъде поне в сферата на бизнеса, където все повече управители и директори предпочитат VOIP-системите или телефонията през интернет пред стационарните телефони с оглед редуцирането на разходите.

„Сборът от програми, които предлагам днес, между които и Office Communication Server 2007, обединяват в едно комуникацията пo e-mail, телефон и чат-програмите, които до този момент функционираха поотделно. Юзърът е в състояние например да отвори Outlook, да види дали лицето, с което иска да влезе в контакт, е на линия и да избере дали да говори с него през интернет, да му пусне mail, да почати с него или евентуално да започне видеоконференция с него или с други потребители“, заяви той.

Според Гейтс, новата комуникационна платформа „позволява да се намалят разходите и да се трансформира начина на работа на служителите в една фирма и техните връзки с клиентите“.

В допълнение, Гейтс направи оценката, че ползата за предприятията, които инсталират новия софтуер, ще бъде пет пъти по-голяма от разходите за въвеждането му в експлоатация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Pharmc211 преди 13 години
Very nice site!
33
0
 
0
 
! Отговори
Pharmb859 преди 13 години
Hello! gfbbaaa interesting gfbbaaa site!
32
0
 
0
 
! Отговори
Чат съм преди 16 години
Много малко е написано за новото, което е предложил Бил. От изложеното не се вижда разликата със Скайп - и той предлага същите възможности : да видиш кога партньора е на линия, да чатиш с него и да си говориш.Бил често краде чужди идеи и решения и ги представя за свои. Но го прави с майсторлък, професионален крадец един вид ...Графичния дизйн и мишката задигна от Еъпъл, Интернет Експлорър също е чужд. Казват дори, че ДОС не бил негов, но той умело го е наложил на пазара като свой.А това също е качество и най-ясно се вижда от банковата му сметка
31
0
 
1
 
! Отговори
кретен преди 16 години
Коя бабичка от село горно нанадолнище ще накараш да ползва интернет бре ? Години трябват за да се промени навика на отделни потребители. :-)
30
0
 
1
 
! Отговори
alo alo преди 16 години
mi 4e az li4no sam si mn dovolen ot telefona s 6aibata,ima6 vreme da pomislish kakvo 6te kajesh na ot sre6ta dokato nabira6 nomera:))jalko 4e i gsm-te ne sas 6aiba:)))
29
1
 
1
 
! Отговори
Val преди 16 години
А бе Марс, ти да не си от Марс, в кои век живееш????????Твоя телефон остава да кажеш, че е с шайба..............Хората отдава имат безжични телефони и в къщи, които също не работят без ток.................Така чеееееее, абе що не го духат с това БТК--- с кой толкова трябва да говориш на връх НГ.... Кожодери......... В Щатите примерно плащаш такса ( минимална), но говориш 15 мили радиус без паре............ БтК не става за нищо....
28
1
 
0
 
! Отговори
Todorin преди 16 години
Ама ти наистина си мислиш, че разбираш от тези работи :) Я ми кажи в колко квартала на даден град трябва да спре тока, за да откаже мобилния ми да се връзва :) Я ме светни сега тези АКУМоЛАТОРИ реалност ли са или става по един малко по различен начин, с едни други устройства, наричани по съвсем различен начин. И последно - спри да намесваш GSM-ите! Те не са цялото лице на безжичните връзчици... Като не разбираш си трай бе човек! Защо се забъркваш в безсмислени спорове, под прикритието на компа :)
27
0
 
1
 
! Отговори
Mars преди 16 години
Чети преди да коментираш. 1. Безжичните ще изместят жичните, но вторите няма да изчезнат.2. Когато ти спре тока в къщи телефона работи защото се захранва от централата(дори тока там да спре има акумолатори които поддържат връзката), в същото време клетките на GSM-те умират защото се захранват от кварталните трафове и не могат да се поддържат от акумолатори защото се нуждаят от голяма мощност.3. Твърдя, че жичната свързаност е по-сигурна, а не по-добра от безжичната и е рано да я погребваме.
26
0
 
0
 
! Отговори
Todorin преди 16 години
Към 21: Щом работиш в тази сфера и твърдиш, че тази "самостоятелна система" не работи с ток, значи не си за тази работа :) Освен жичка и апарат трябват и много много други работи... А точно поддръжката на тези други работи е ужасно скъпа и прави стационарния телефон абсолютно безсмислен. Да живеят безжичните връзки :)
25
0
 
0
 
! Отговори
Mars преди 16 години
Не искам да се изказвам неподготвен, но впечатленията за големите градове са следните - на нова година само БТК работеше, откриването на нов пост става до 3 дни след подаване на молба. Това което казваш ти беше преди 10 години, когатоцентралите бяха повечето аналогови.
24
0
 
0
 
! Отговори
martisun преди 16 години
Mars, по празниците стационарните телефони работят ли? Сигурна съм че повечето тук имат стационеране телефон и знаят как БТК сдава багажа преди мобилните на Нова година. Освен това БТК с тъпата им система дето трябва да чакаш години наред за телефон отказват доста хора от това удоволствие. Като добавим и неизгодната цена на услугата определено му идва края на стационарния телефон. Поне в моя дом.
23
0
 
1
 
! Отговори
парпорко преди 16 години
г-н гейтс пак се изказва неподготвен, всъщност тои винаги се изказва неподготвен както за интернета преди 15 години :D
22
0
 
0
 
! Отговори
Просветен преди 16 години
Мда, моя и-нет провайдър предлага разговори до града за 5 стинки/мин. и до страната за 9 стинки/мин., и в Европа за 12 стинки /мин. до стационарни телефони. И то без месечна такса и 30 сек първоначално като след това на всяка секунда. Ибахти кефа в сравнение с плановете на БТК дето ти режат главата!!!!
21
0
 
0
 
! Отговори
Mars преди 16 години
Тъй като работя в тази сфера, да ви кажа защо обикновенният телефон няма да изчезне. Това е самостоятелна система, не зависи от тока, препядствия от рода на стени балкани и т. н. Има ли жичка и апарат има и връзка. Всички знаем какво става по празниците с GSM-те. Просто обикновенния телефон няма да е основно средство за комуникация, но ще си остане най-сигурното.
20
0
 
0
 
! Отговори
FREE преди 16 години
Всичко FREEEEEEEEEEEE!
19
0
 
0
 
! Отговори
Jarule преди 16 години
а да бе направо са жестоки БТК ахахахмежду другото мисля, че преди 1-2 години излезе Skype Wi Fi gsm, с който като си в Wi Fi зона можеш спокойно да набираш някой от skype абонатите си или да звъниш на обикновенни телефони на много ниски цени. Та домашните телефони умират ДА ! Все пак живеем в 21 Век - технологиите се развиват шеметно.
18
0
 
0
 
! Отговори
ама бтк за вас е кат преди 16 години
бтк-то си е перфектно! поддръжката си им е перфектна,ама не може лигавите лайнца свикнали на фрии сървъри и пиратска информация по ланките да са доволни(сега искат и без пари телефони).вие половината сте само жалки юзъра и нямате нищо общо с реалността.знаете ли в България ,за да се инсталира такъв вид телефония,какъвто "майстора на бозата" предлага ще трябват милиарди,не милиони!
17
0
 
2
 
! Отговори
dynamo преди 16 години
Аз ползвам Линукс!
16
0
 
0
 
! Отговори
Lup преди 16 години
Сори. Исках да кажа, че споделям мнението ти за #13
15
0
 
0
 
! Отговори
Lup преди 16 години
споделям мнението ти за #14 ;)