Япония ще „засади“ остров в океана

Учени ще направят опит да „отгледат“ остров в Тихия океан, за да поддържат риболовната си територия
11 апр 2008 13:18,
4
Япония ще „засади“ остров в океана
Снимка: nasa

Японски учени ще направят опит да „отгледат“ остров в Тихия океан, за да поддържат риболовната си територия, съобщи британският Daily Telegraph.

До 50 хил. коралови образувания ще бъдат „трансплантирани“ във водите около Окиноторишима, атол на 1000 мили южно от Токио, в опит да го спрат от потъване.

При прилив над водната повърхност от него остават само два участъка с височина едва около 10 см.

Ако те изчезнат, морската територия на Япония ще намалее значително.

Вижте още


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Остаи, че не може да се мери по сложност със нашите магистрали, ами и цената му е смешна:Стойността на проекта е 3,6 млн. паунда.
2
0
 
0
 
! Отговори
Ала-Бала преди 14 години
Тия пък, с кво се занимават? Ние решаваме кардинални световни проблеми, за които ни трябваха десетилетия труд, интелектуален потенциал и финансова мощ, например: Автомагистрала "Тракия" - сори, то инженерното чудо е двулентов път, ама ние като си нямаме магистрали що да не си го кръстим така? "Автомагистрала ЛЮЛИН" - която е с колосалната дължина от 19км. Това съвременно архитектурно и инженерно чудо се изгражда под зоркия поглед на премиера и неговата свита, което гарантира световните стандарти и съответно качество. Пък въпросните япончета - глупости, острови шъ засаждат, нямат си работа та се забавляват, чудят се как да откраднат някоя пара. ХА-ХА-ХА
1
0
 
0
 
! Отговори
БАТ'БАЙ ТИ ГАНЮ преди 14 години
ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ ОЩЕ.......В НЕСЕБЪР..ВЕШЕ НАПРАВЕН ТАКЪВ.НО МАГЪРДИЧ.НИКОЙ НЕ ГО ПРИЗНА.........

Спонсорирани публикации