Направиха бялото вино полезно като червеното

Червеното вино отдавна е получило одобрението на медицината като полезно
2 юли 2008 10:30,
3
Направиха бялото вино полезно като червеното
Снимка: Булфото

Червеното вино отдавна е получило одобрението на медицината благодарение на високото ниво на антиоксиданти на много феноли, способни да понижават холестерина и даже да защитават от рак.

Но при производството на бяло вино полезните феноли се губят.

Биохимици от Института по технологии в израелския град Хайфа са открити начин за запазването им в бялото вино, съобщи ИТАР-ТАСС.

Учените са постигнали това с помощта на метод, позволяващ на кожата на бялото грозде да взаимодейства химически с целулозата в течение на кратък период /приблизително 18 часа/ и добавят малко количество чист алкохол.

Алкохолът блокира работата на захарта в гроздето и активизира антиоксидантите.

Като резултат произведеното бяло вино е също толкова полезно за здравето, колкото и червеното, заявяват специалистите.


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 12 години
"...Биохимици от Института по технологии в израелския град Хайфа.."
сигурно са го докарали и да е кашер, че да няма проблеми с реализацията сред правоверните юдеи.
1
0
 
1
 
! Отговори
sisi преди 12 години
Намесата в естествените биохимични процеси при изготвянето на храните никога не е довело до нещо добро. Никой истински любител на бялото вино няма да пие модификацията му. Шменти-капели.