Ало, печелите от iPhone!

Майка на две деца станала потребителят свалил 10-милиардното приложение за смартфона
26 яну 2011 14:26,
8
Ало, печелите от iPhone!
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Британка от Кент получила обаждане, че печели 10 хил. долара под формата на ваучер от Apple, защото се оказала потребителят ударил юбилейната кота 10 милиарда свалени приложения от App Store.

„В началото помислих, че става въпрос за поредната плоска шега”, коментира пред ВВС Гейл Давис.

Тя не пропуска и да уточни, че безплатната игра Paper Glider е даунлоудната от нейния телефон от двете й дъщери, но без нейното знание.

Анализатори коментират, че 10 милиарда сваляния на приложения за 2,5 години от стартирането на виртуалния магазин на Apple са категоричен индикатор за главоломния растеж на този бизнес.

Неслучайно един от ръководителите на компанията Филип Шилер заяви, че интересът на потребителите надминава и най-лудите мечти на създателите на магазина.

App Store е „отворен” в средата на 2008-ма година. До април 2009-та броят на сваляния на платени и безплатни приложения е 1 милиард. 6 месеца по-късно е 2 милиарда, а през януари 2010-та – 3 милирда. Само за една година цифрата скача до 10 милиарда.

Онлайн магазинът предлага услуги за 160 милиона  iPhone, iPod touch и iPad потребители. От 10-те най-популярни платени приложения 9 са игри.

Facebook, Pandora и Google оформят топ 3 при безплатните. В тази компания сред първите 10 успява да се намърда само една игра и тя е именно гореспоменатата Paper Glider.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: iPhone
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.