Facebook разработва първия си мобилен телефон?

Над джаджата работят инженери, участвали в създаването на iPhone и iPad
28 май 2012 16:36, Бойчо Попов
15
Facebook разработва първия си мобилен телефон?
Снимка: Reuters

Най-голямата социална мрежа Facebook работи по създаването на първия си мобилен телефон – Facebook phone. Компанията е наела повече от половината бивши хардуерни и софтуерни инженери на технологичния бранд Apple, които са работили по реализирането на iPhone и iPad, информира New York Times.

През пследните седмици слуховете за Facebook phone търпят постоянни промени. Предполагаше се, че от компанията ще си партнират с HTC за създаването на първия си смартофон. Други спекулации твърдяха, че операционната система на новото устройство ще е дело на технологичната компания Microsoft.

Изпълнителният директор и основател на най-голямата социална мрежа Марк Зукърбър лично отговаря за подбора на специалистите, които ще работят по Facebook phone. Според него ролята на социалните мрежи е възможно да намалее в бъдеще, а мобилните устройства да станат много по-важни. "Facebook не трябва да остава просто приложение, което да присъства във всеки телефон", коментира той.

Още подобни новини за джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Facebookпазар на смартфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
5
 
! Отговори
мммм преди 11 години
Хайде малко се спрете с тоя фейсбук - толкова ли ви е скучен живота, че и "файсбуктелефон" да си вземете - то нали си има вифи, уапче и т.н. Изключително *** идея (според мен), а и ми е притрябвало да гледам на Иван, Драган и Петкан скапаните снимки от село като копат ....
12
7
 
14
 
! Отговори
Wazzup преди 11 години
Освен че е No. 1 е и най-добрия телефон, който съм ползвал. Малко трудно точно Андроидите ще го изместят, няма как копието да бие първообраза си, особено, когато е толкова дървено. iPhone може да бъде гътнат единствено от някой, който въведе нещо коренно различно като концепция.
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ви го нафейсбуча на всичките
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Над джаджата работят инженери, участвали в създаването на iPhone и iPad---Да се чете: наети са и няколко по-опитни инженери от Китай, които просто си вършат работата.
9
14
 
12
 
! Отговори
4 преди 11 години
4, Сега трябва да се казва "Галакси килър", защото АйФоня отдавна не е номер едно :)
8
2
 
12
 
! Отговори
ФБ = ГЛУПОСТИ преди 11 години
Каквито и глупости да измислят балъците измряха и никой не купува измислените им акции. ФБ е много надценена компания и скоро ще е в историята. Въпрос на време.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
FB каквото и да правят, акциите им се сриват! По вестниците вече излизат новини за заведени дела. Балонът бе голям, но се спука скоропостижно!
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"/blalba"
5
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Основната задача на Фейсбук е да подлага всеки участник на сложни алгоритми, чиято цел е да разберат твоите навици, вкусове, интереси, дали си болен, дали си здрав, къде ходиш с кой се виждаш и т.н.т до 1300 броя показатели.Това е най-отвратителната намеса в личното пространство, което някога някоя компания си е позволявала. Които има фейсбук е ***.
4
3
 
10
 
! Отговори
Gost преди 11 години
Facebook взеха да искат да се занимават с всичко, май. Дано не гръмнат, най-добре е да се занимаваш с това, в което си най-добър, а не да правиш поредния смартфон. Дано поне те не попадат в капана да го представят като още един iPhone killer.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другите сайтове обявиха новината още в 9 сутринта... Много бавно преписвате :)))
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За пръв път работата в тази посока започва през 2010 г., но проектът не бе реализиран. Следващата година Facebook и тайванската компания HTC се опитаха да направят телефона, наречен Бъфи.Аман бе. За 1мин търсене в гугъл и го намерих. Некомпетентност до небесата. Или МЪРЗЕЛ ?!
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алоооооо вчера.беге я се образовайте бе !!!!!!!Това е ТРЕТИЯТ опит, а не ПЪРВИЯ