Apple с нови претенции към Samsung за над $700 млн.

Компанията иска постоянна забрана за продажба на продуктите на Samsung
22 сеп 2012 17:36,
191
Apple с нови претенции към Samsung за над $700 млн.
Снимка: Reuters

Apple е поискала от съда постоянна забрана за продажбата на продуктите на Samsung, за които твърди, че са нарушили нейни патенти, и претендира за нови компенсации в размер на 707 млн. долара, в допълнение към глобата от 1 млрд. долара, която съдът постанови миналия месец, съобщава Ройтерс.

Двата водещи производителя на смартфони са в патентна битка в десет държави на фона на съперничеството им за лидерското място на този бързо растящ пазар.

През второто тримесечие корейската фирма достави над 50 млн. смартфона – близо двойно повече от 26-те милиона iPhone на Apple. Двете компании увеличават разходите си за реклама, за да подкрепят последните си продукти преди сезона на покупките в края на годината.

Apple постигна правна победа в края на август, когато американски съд обяви, че корейската компания е копирала ключови характеристики на iPhone и постанови Samsung да изплати на американската компания 1,05 млрд. долара.

В новото си искане Apple настоява за допълнителни компенсации заради нарушени патенти относно дизайн (400 млн. долара), практичност (135 млн.), непокрити от първото решение на съда щети (121 млн.) и щети, претърпени преди периода, разгледан от съда (50 млн.)

От Apple настояват забраната за продажба на продукти на Samsung да включва всички продукти с характеристики, които са само привидно различни от тези на продуктите, за които вече бе установено, че нарушават нейни патенти. Това може да доведе до забрана за продажби и на новия смартфон на Samsung - Galaxy S III.

В заявление до щатския съд от Samsung искат насрочване на нов процес, който ще осигури достатъчно време и безпристрастно отношение към двете страни.

„Ограниченията откъм време, свидетели и изложения бяха безпрецедентни за патентен процес с такава сложност и мащаб, и не ни позволиха да се защитим подобаващо срещу многобройните претенции на Apple."

В отделно изявление от Samsung се оплакват от факта, че патентите разпореждания се отнасят и до формата на продуктите, а не само до технологията им.

”Жалко е, че патентното право може да бъде манипулирано, за да даде на една компания монопол върху правоъгълна форма със заоблени краища – нещо, което е развивано непрекъснато от Samsumg и други компании.”

Още новини за технологии четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: Samsungappleпатент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
2
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Аахахахаха... "като работа е пълна скръб"... такива *** изказвания за андроид можеш да чуеш само от човек без никаква способност за анализ на факти или от човек който лъже. Или може би е бил излъган и подведен от някой друг? Няма друг телефон дето да има такива проблеми с GPS - a или с позицията на ръката, държаща телефона, за качеството на приемания сигнал. Именно защото епъл имат мозък в главата си повече от половината айфон5 е от части на самсунг.
157
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ябълките губят позицията си на новатори. Това е истината. Потребителите имат мозък в главите си!
156
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Големата фирма от големата страна ще притиска до дупка конкуренцията, но докога? Не им давам повече от 10 години и ще има тотално заливане с конкурентни продукти за без пари. Тогава ходи си купи заради емблемата айфон 10 вместо да си купиш телефон с по-добри характеристики за 10 пъти по-малко пари.
155
0
 
1
 
! Отговори
iSiktir преди 11 години
Motorola V3 > Nokia 3310 > All
154
3
 
4
 
! Отговори
mindo преди 11 години
По надценка или по печалби? :))
153
10
 
6
 
! Отговори
До 177 преди 11 години
То си личи, че не си виждал на живо Мак. Човек, който се е докоснал до него не поглежда към Уиндоус. Да си чувал, че ширпотребата обикновеноне второразрядна по качество? А Епъл по печалби вкарват Самсунг, а и всички останали недоразумения в малкия си джоб.
152
6
 
5
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
--- А сега си представи, Apple да спре внезапно поръчките си на Samsung Semiconductor и да ги пренасочи към TSMC, например? Имаш ли идея колко бързо ще затвори завода си Samsung Semiconductor?По принцип, Apple е в процес на намаляване на поръчките към Samsung Semiconductor и се очаква през идните години да спре поръчките и за процесори:- произвеждайки за Apple, Samsung има изпреварваща информация за плановете на Apple- Samsung Semiconductor е анализирал iPhonе и е препоръчал да се копира
151
6
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ ех, анонимник 177:Не е случайно, че си анонимник и мечтаеш да си на място на шеф!Вероятно не разбираш от икономика и взаимоотношения в сектора на полупроводниците:- Apple е най-големия купувач на компоненти в света и производителите се редят на опашка за да му продават- Apple е най-големият клиент на Samsung Semiconductor с обем на закупки над $2-3 милиарда годишно- Samsung построи и пусна миналата година нов завод на стойност около $3 милиарда за да покрива нуждите на Apple
150
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На мястото на шефовете на Самсунг бих им повишил цените на чиповете така,че да си избия разходите по исковете от Епъл.И така тези пари пак те ще си ги платят!Но на компания като Самсунг да се зъби някаква недомислица като гнилата ябълка е просто недоразумение.90% от компютрите в света са с Уиндос и Линукс.Епъл са малцинство.И както е казано у нас я всяка жаба да си знае гьола.Между другото компютър Епъл на живо не съм виждал!В ЕС са ЕКЗОТИКА!
149
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По добро от Епъл няма
148
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От Самсунг имам Самсунг С100.На 9 години е и няма и драскотина.От Епъл нищо.Сещам се за оная наша поговорка"Двамата се карат третият печели".Така,че после си купих Сони и съм доволен!Е Сони си е Сони!
147
3
 
10
 
! Отговори
Маро преди 11 години
Добре де искам само да спомена че Samsung правеше чиповете на Apple а те сега имали претенции....така е, всичко произлизащо от Америка...петрола техен, фирмите техни, искат целия свят в краката им $$$
146
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе като теглим чертата кво става - ако искаш телефон който да ти върши работа - Samsung, ако искаш телефон който да казва "Вижте колко голям хипстер съм и как може да няма кво да ям и къде да спя но имам лъскав джиджен телефон, на който не ползвам 2/3 от функциите (щото не съм в Щатите, най-малкото) и всички кифли ми се лепат като мухи на мед" - тогава Ифона... Apple - п*тките на технологичния свят.
145
7
 
7
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Тъжно е, когато високотехнологична фирма с юридически отдел се превърне в юридическа фирма с технологично отделче.
144
5
 
3
 
! Отговори
Cortez преди 11 години
След като не може да изпълнява основната функция като обикновен телефон, за какво ми е нужен... Антенагейт... хъх... смущенията при докосване на металната лайсна по време на разговор са адски дразнещи (хубава идея да се използва като антена, ама реализацията куца)... също влияе и на дата трафика... Навигацията... Мапгейт... :Х... Ама става за фотоапарат и най-важното "ГЪЗАРИЯ". Даваш една камара пари... за какво...
143
2
 
2
 
! Отговори
Cortez преди 11 години
След като не може да изпълнява основната функция като обикновен телефон, за какво ми е нужен... Антенагейт... хъх... смущенията при докосване на металната лайсна по време на разговор са адски дразнещи (хубава идея да се използва като антена, ама реализацията куца)... също влияе и на дата трафика... Навигацията... Мапгейт... :Х... Ама става за фотоапарат и най-важното "ГЪЗАРИЯ". Даваш една камара пари... за какво?
142
2
 
3
 
! Отговори
Cortez преди 11 години
След като не може да изпълнява основната функция като обикновен телефон, за какво ми е нужен... Антенагейт... хъх... смущенията при докосване на металната лайсна по време на разговор са адски дразнещи (хубава идея да се използва като антена, ама реализацията куца)... също влияе и на дата трафика... Навигацията... Мапгейт... :Х... Ама става за фотоапарат и най-важното "ГЪЗАРИЯ". Даваш една камара пари... за какво? 20% стойност и 80% пълнене на Хамерикански гуши!!!
141
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде зомбита купувайте Galaxsy SIII'ки че господарите Ви от Samsung събират пари за глоби :-), а трябва да им останат и с нещо да се хранят.........
140
8
 
7
 
! Отговори
Osho преди 11 години
Прави са от Епъл, никой няма право да произвежда правоъгълен телефон със заоблени краища освен тях! ;)
139
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да Samsung означава три мозъчни клетки на кръст който си има само толкова си купува Самсък :-)

Спонсорирани публикации