Apple тества iPhone с по-голям екран?

В бъдеще може да е с размери на екрана от 4,8 до 6 инча
Обновена: 6 сеп 2013 16:15 | 6 сеп 2013 16:15, Бойчо Попов
25
Apple тества iPhone с по-голям екран?
Снимка: архив, Reuters

Американският технологичен гигант Apple се ориентира очевидно по-добре от конкуренцията и планира да предложи разширено портфилио с iPhone със значително по-големи екрани, предават добре информирани кръгове. По този начин в бъдеще може да има iPhone с размери на екрана от 4,8 до 6 инча (около 12,2 до 15,2 см).

iPhone 5, който излезе на пазара миналата година, има екран с диагонал 4 инча (около 10,2 см).

Apple е известна с това, че често тества различни устройства и конфигурации, които невинаги задължително водят до нова продуктова стратегия. Източник, запознат с вътрешните обсъждания в групата, обаче твърди, че в този случай Apple има сериозни амбиции. Доставчици на части потвърждават, че звеното за потребителска електроника е започнало през последните месеци да тества по-големи екрани за iPhone, особено с размер от 4,8-инча.

Ако Apple наистина работи над iPhone с по-големи екрани, това би подсказало промяна на стратегията в бизнеса ѝ със смартфони. Компанията е под голям натиск от страна на конкуренцията в лицето на Samsung Electronics и трябва да намери нови двигатели на растежа си. Корейският производител на смартфони доминира на пазара на смартфони и сега предлага широка гама от устройства на различни цени и в различни размери. В сряда Samsung показа най-новото си устройство Galaxy Note 3 с 5,7-инчов екран (около 14,5 cm). С такъв екран телефонът е по-скоро хибрид между смартфон и таблет.

Самата Apple ще представи следващия вторник два нови модела: нов телефони от по-високия ценови сегмент и по-евтина версия. Въпреки това, добре информирани източници твърдят, че е малко вероятно размерите на екраните на тези две нови устройства да са променени. Говорител на Apple отказва коментар по темата пред WSJ.

Стратегията за предлагане на iPhone в различни размери отговаря на бизнес курса, който Apple вече изпита успешно с MP4 плейърите си iPod. Когато ръстът на продажбите на някога новаторския iPod утихна, Apple започна да предлага устройството в различни размери. С разширяване на обхвата на iPhone Apple може да се конкурира по-добре извън Съединените щати със своя съперник Samsung.

Отвъдморските конкуренти като Samsung и Lenovo все още растат силно. Самият главен изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви през април, че групата вижда в Китай значителни възможности за растеж, заради потенциално новите клиенти за смартфони. С увеличаващите се продажби в Китай Apple може да забави и тенденцията на застой на продажбите и свиване на печалбата.

Samsung и други производители вече пуснаха редица устройства с различен размер и по-скъпи продукти на пазара. С това те достигат до по-широка клиентска база, особено в Индия и Китай. Докато Apple за първи път в историята си ще представи два нови модела iPhone едновременно, Samsung вече представи повече от половин дузина нови смартфони само от началото на тази година.

Apple, съвсем разбираемо, не се изказва ласкаво за мобилната операционна система на конкурента си Google и пусна няколко различни ПР кампании срещу Android, с който работят повечето смартфони на Samsung. През март, малко преди Samsung да покаже най-новата версия на Galaxy в Ню Йорк, главният маркетинг директор на Apple Фил Шилър заяви, че хардуерът и услугите на телефоните с Android не си пасват гладко. В допълнение Apple се опита да се защити с патентни дела в целия свят срещу Samsung и други конкуренти.

Продължението на статията прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: iPhoneapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
Марки преди 10 години
Има много други европеиски марки които имат добри телефони стига давахте пари на дръпнати и на американци. Европеиски компании са например Nokia,Alcatel,Archos,Jolla,Verzo,Vertu и Lumigon :)
19
0
 
2
 
! Отговори
Macho преди 10 години
До в моментаБлагодаря много за инфото. Страхотен телефон на супер цена. Вече си закупих за мен и за съпругата ми. А ябълките и самсунга да си го купуват по-богатите.
18
3
 
3
 
! Отговори
Отворко преди 10 години
От септември излиза нещото което е всичко ,телефон,фото ,камера,таблет ,с високо качество ,екран 6,4 инча ,висока резолюция HD.1+всичко .Без забивания ,без проблеми. Това е SONY не го подминавайте ,това е ...Точно това ми трябва .
17
3
 
9
 
! Отговори
ТоранагаСама преди 10 години
Трябва да съм богаташ, за да дам толкова пари за телефон. 16-ти е споменал iNew, а аз ще добавя Prestigio. За 300 лева си взимаш смартфон с 4.3 инчов дисплей, 1 GHz процесор и 512 RAM. Като бонус има и прилична 5 MP камера с автофокус. Къде да даваш 1000-1500 лв. за нещо, което после трябва да пазиш повече от оная си работа?
16
8
 
5
 
! Отговори
af преди 10 години
УМРЕЛИ *** КАТО НОКИЯТА ВИ ,АПЛЕ НАПРАВИХА 8 БИТОВ КОМПЮТЪР И ОТ ТОГАВА СА МИРИЗМА ,СЛЕД ТОВА ДРУГАРЯТ ТОДОР ЖИВКОВ ОТКРАДНА ТЕХНОЛОГИЯТА И НАПРАВИ ПРАВЕЦ 8 ,САМСУНГ ТРОШИ КИРЛИВИЯ АЙФОН УМИШЛЕНО ПИША НА БЪЛГАРСКИ НАПИРАМ СЕ В БЪЛГАРИЯ.НОКИЯ И АЙФОН СА УМИРИСАНО МИНАЛО....
15
9
 
8
 
! Отговори
NB преди 10 години
Гледам, че доста хора сравняват Самсунг с Епъл. За мен такова сравнение е нелепо, при айфон софтуеъра /iOS/ е неделима част от системата, което го прави доста по гъвкав и по оптимизиран за разлика от Андроид за Самсунг. Не случайно АйФон 5 с батерия 1440 mhA държи над 7 часа скриин тайм, а Самсунг С4 с 2600 mhA около 5 часа и половина. Аз също бях със Самсунг, но след като си взех iPhone мъките ми с лагване и свършване на батерия за половин ден минаха...
14
1
 
4
 
! Отговори
/// преди 10 години
Встъпителното изречение на рекламната статия кърти и извозва с фадромата :D Разбира се, че епъл са се ориентирали по-добре от конкуренцията, все пак до момента конкуренцията прави телефони само с 3.5" дисплей
13
8
 
4
 
! Отговори
Goo преди 10 години
Imam samsung s3 , no sled katosi kupih iPad4 razbrah zashto iOS e nomer edno!!!Sammy naistina pravi mnogo dobar hardware, no kogato software -a i nai-veche supporta kam klientite kuca....se poluchava edna boza v stil windows.I taka... Stanah fen na Apple. S3 kato izdahne edin den shte si vzema iPhone
12
1
 
15
 
! Отговори
Напредват хората преди 10 години
Очаква се към 2032ра година Apple да пуснат първия си 21 инчов телевизор
11
0
 
3
 
! Отговори
герп преди 10 години
До 4321A защо си мислиш, че цитираните кифли са единствените позлватели на подобни телефони?
10
1
 
2
 
! Отговори
4321 преди 10 години
На андро брат му - имаш много поздрави. Нали най-добрият начин да осмееш нещо е да го цитираш бе, бай ***? Как по-добре да се изразя освен да цитирам точните кифленски думи, а те са "андроит дизайн, многу е яку" ? Аре малко да раздвижим това между ушите, а?
9
6
 
2
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До Анонимен 1Ако не беше фон Браун, нямаше да могат да изстрелят и делтапланер във въздуха. --------------???????????
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
аааа....иновация от купертино! Сензация! За първи път в света! Екран 6 инча!!!! Нечувано!! Мега новост, прошушната от ония свят от Джобс. Как до сега никой не се е сетил за такъв екран?! Е, освен два други големи бранда и около 10-тина китайски дивелъп рисърчара и поне още толкова производителя, които вече са ги изплюли на пазара за по 200 долара.
7
16
 
15
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Не се хабете - Галаксито на Самсунг е новия "iPhone стереотип" - вечерно време пускаш телевизора и през 20 минути ти го бутат в лицето този "невероятен и извънземен Галакси". А на другия ден по улиците гледаш разни кифли и *** как единствената им цел в живота е да се изкефят с новото галакси "щото ималу много як андруит дизайн". Трябва да се ограничи използването на смартфони от ултратъпи и безмозъчни хора.
6
1
 
5
 
! Отговори
Сашо преди 10 години
Купете си часовник и не си вадете галактике от джоба. Следващата седмица обаче пак всеки ще въздиша.."кога ли ще го пуснат и у нас"
5
1
 
23
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
абе, айде стига с тия глупости. самсунг правят некви големи телефони, сега остава и тия наръпаните да правят такива и най-накрая ще стане така, че като говоря по него ще ми закрива главата. и като си го сложа в джоба ще трябва да нося колан на последната дупка, че да не ми смъква панталоните докато ходя.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Муахахахаа, вие като ги преписвате тея рекламни статии от някъде, вкарвате ли малко мозък?!Епъл се ориентирали по-добре и щели ЕВЕНТУАЛНО да предлагат по-големи телефони!!! Що не си отворите очите и не видите останалите производители какво продават вече отдавна? Надолу спрях да чета, щото ми е ясно още от 1-вия ред що за глупост ще е цялата рекламна статиика.
3
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американският технологичен гигант Apple се ориентира очевидно по-добре от конкуренцията и планира да предложи разширено портфилио с iPhone със значително по-големи екрани, предават добре информирани кръгове.?????????? Каква е тая *** реклама на тая умряла марка. Вижте телефоните на Самсунг. Вече продават с всякаква големина на екрана. Имат от 4 до 6 инча телефони.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Следващият iPhone ще е интерактивна маса за всекидневна :)
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някои смятат, че Америка вече не е център на иновациите, ако и ти мислиш така ми се махай от очите :)))) ахахаха. Ако не беше фон Браун, нямаше да могат да изстрелят и делтапланер във въздуха.