Архивирайте! Започне ли хибридна война ще е късно

Защитата на индивидуалните потребители е плачевна
Обновена: 9 май 2016 14:48 | 9 май 2016 14:30, Екип на Bloomberg
12
Архивирайте! Започне ли хибридна война ще е късно
Снимка: Reuters

Само 30% от компаниите са адекватно защитени, а при индивидуалните потребители, без да искам да създавам стрес, ситуацията е плачевна. Това каза експертът по киберсигурност Ясен Танев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"При киберсигурността има три елемента, които са много важни. Личното участие – ако не спазваме цифрова хигиена, каквато и регулация да има, не би ни помогнала. Архивирайте на три места, на две медии. Ако нямате офлайн медия, нямате нищо. Когато започне хибридната война, вече ще е късно. На второ място по важност е националната "Стратегия за киберсигурност", а на трето - международното сътрудничество".

"Банките не са дори в топ три списъка на най-интересните за кибератаки обекти. Секторът здравеопазване е най-интересен, след това са държавните администрации с нашите данни. Енергетика е на трето място, а банките са едва на пето място", смята той.

Банките отдавна са много добре пазени и за това интересът на киберпрестъпниците към тях не е голям, каза още експерта по повод заплахите на "Анонимните", че ще атакуват централните банки.

"Атаката на централните банки е политически акт. Удряйки централната банка, удрят главата на една система и лесно се създава паника за масовия потребител. Това е най-лесният начин да създадете неувереност в една система", допълни Ясен Танев.

Повече може да видите на Bloomberg TV Bulgaria. 


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чуппппя фацебоооооок пааааролии срещуууу рррразумно ззззаппплащане
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си сложиш руска антивирусна е все едно да си сложиш вирус. Не че и всички останали не събират лична информация.
4
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрете нета на *** и край с хибридната война :)
3
0
 
29
 
! Отговори
ТОР преди 5 години
Могат да ми откраднат само скъсаните *** от НЕТ- а , че ползвам кабела на комшията за простор.
2
3
 
31
 
! Отговори
Бай Прокопи преди 5 години
Буу-хуу-хуу хибридната война, ильоменатите и кемтрейлс идат!! Пазете си децата! Тези "експерти по киберсигурност", където сте ги намерили на площада, по-добре ги върнете там да продължат да продават пиратски дискове, че някой ще им гепи сергията.
1
0
 
22
 
! Отговори
мда преди 5 години
Нови времена нови нрави нови похвати ... нови войни