До 2030 г.: 34% от хората биха имплантирали микрочип в мозъка си

След десетилетие концепциите за пол, възраст и раса ще са излишни
4 мар 2021 19:30, Нели Христова
114
До 2030 г.: 34% от хората биха имплантирали микрочип в мозъка си
Снимка: БГНЕС

Какво ще е потребителското поведение през следващите 10 години? Според доклад на комуникационната група dentsu, до 2030 г. хората ще са готови да експериментират с мозъчни чипове, генни модификации и екзоскелети. Здравеопазване базирано на технологиите и благоденствие са основните мотиватори, които ще движат потребителите през следващото десетилетие.

Според dentsu 34% от хората в световен  мащаб биха имплантирали микрочип  в мозъка си, за да удължат  продължителността на живота  си. Една трета от потребителите смятат, че до 2030 г. биха се подложили на незадължителна операция, за да подобрят психичното си здраве.

Докладът "Ерата на приобщаващата интелигентност" изследва потребителските тенденции в дългосрочен план и дава прогнози как те ще оформят следващото десетилетие. Здравето и личното благосъстояние са ключовите теми в доклада и голяма част от потребителите споделят, че имат желание да започнат да употребяват технологиите, за да си осигурят добро здраве в бъдеще.

Проучването разглежда ефектът от пандемията и влиянието му върху по-бързото навлизане на дългосрочни тенденции, които засягат съвременните брандовете. Докато онлайн търговията расте, голяма част от физическите бизнеси ще продължат да се борят за видимост. Изследването установява, че 32% от потребителите с удоволствие биха се доверили на една компания за всичките си нужди, за да улеснят живота си - пазаруване, здравеопазване и финансови услуги. Това в същото време е приветствано с известен скептицизъм относно безопасността на личните им данни. 83% казват, че биха искали да имат по-голям контрол върху това как компаниите използват техните данни.

Проучването на по-младата аудитория дава представа за голяма част от бъдещите трендове.

Близо две трети - 64% - от хората между 18 и 24 години вярват, че традиционните концепции за идентичност като възраст, пол и раса ще бъдат излишни до 2030 г. Това ще означава, че брандовете трябва да се преориентират и да работят по-усилено върху сегментирането на своята целева аудитория, да намерят тези черти, с които тяхната аудитория се самоопределя, а не тези, с които ги определя обществото и да отразят този нов манталитет в своята комуникация, услуги и продукти.

Мария Грашнова, изпълнителен директор на dentsu за Югоизточна Европа  обяснява: "На нашите пазари като България, Румъния и Хърватия потребителското поведение се променя непрестанно и много от тези тенденции се ускориха от събитията, които ни донесе 2020 г. Това са дългосрочни тенденции, но брандовете трябва да ги разберат и овладеят от сега. Обсебени от краткосрочните резултати и мисълта за следващото тримесечие, не трябва да забравяме че подобни тенденции очертават дългосрочната ни визия.

Разбира се, всички сме наясно, че само някои от прогнозите реално ще се сбъднат с напредването на технологиите и че винаги е възможно непредсказуемо явление да промени поведението на потребителите. Това проучване обаче ни дава насока кои са ключовите фактори, които ще определят очакванията на потребителите през следващите 10 години."


 

 


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На някои може и само чип да им оставят щото мозъка не им върши много работа.
99
0
 
5
 
! Отговори
Хъъъъ преди 1 месец
Начи кату си имплантирам дистанционно в задник и ше сменям каналите с пръдня
98
1
 
0
 
! Отговори
лекар преди 1 месец
Те технологиите и сега допринасят за удължаване на живота.Например хората с имплантиран кардиостимулатор(пейсмейкър) никак не са малко.Дори и в България са хиляди.И живеят десетки години благодарение на него.Но за повечето написани други импланти не съм чувал или чел.Ако човек има проблем със слуха-да в някои случаи се имплантират кохлеарни импланти,но така всеки да иска да си имплантира какво ли не- не вярвам!
97
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До98: Абе,"напредналия",я си виж образОванието -не се пише титОл,а титУл и от там,не титОлуват,а титУлОват!Проста тиква,ама с претенции за "мислене"!Иначе,плюеш всички българи,а ти какъв си?!
96
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българите, както винаги са с назадничаво мислене, но иначе се титолуват като "природно интелигентни", въореки че за 30 години са намалели с 30% и нещата стават още по-зле.я
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди обожавах да чета и гледам антиутопии. Сега имам чувството, че живея в такава....
94
3
 
1
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Пичове, тези чипове служат ти да контролираш по - лесно някои работи, а не някой теб да те контролира. Млог сте откъцани оти сте учили с *** си!
93
1
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Една трета от потребителите смятат, че до 2030 г. биха се подложили на незадължителна операция, за да подобрят психичното си здраве.
-------

Човек, който смята, че чрез имплантиране на чип в мозъка ще си подобри психичното здраве, нали знаете за къде е? ...

Случайно ли процентът е същият като на вярващите в ковид?
92
1
 
2
 
! Отговори
Ky40 преди 1 месец
Добре че не живеем вечно, да му мисли господ като го чипират, че няма отърване като си безсмъртен
91
1
 
14
 
! Отговори
и ся кво преди 1 месец
"Щуротиите" за които говорят "световните конспиратори" от години изведнаж се оказаха истина!?
90
0
 
6
 
! Отговори
Хуманитар преди 1 месец
Те нямат, какво ще имплантират...
89
1
 
27
 
! Отговори
Българче преди 1 месец
За мен (човек на 36 г.), относително средно и над "средната" черта интелигентен човек подобни статии следва да не публикуват. ОК, обвинете ме в цензура.
Ама уважаеми, я ми кажете вие, лично, как ще реагирате, ако един ден децата ви ви кажат - Ами ти не си ми майка/баща и т.н. - "Ти си биологична единица 1J34sy1!$#"...

Що за хора сте, бе? Що зорлем искате да оглупявате и това да ви се струва като неописуема гордост???

НАРОДЕ????
88
4
 
2
 
! Отговори
Ken преди 1 месец
До 93 ха
Грешиш. Както хиляди и милиони преди теб.
Нищо не е предначертано.
87
2
 
18
 
! Отговори
ха преди 1 месец
Времето на Антихриста наближава, а пророчествата започват да се сбъдват. Всякаш всичко е предначертано. Дано да греша.
86
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли корелация между ваксинираното и чипираното население?
85
8
 
2
 
! Отговори
чщ преди 1 месец
Ако тази технология шроработи, обаче, ще трябва всички да я ползват. Преимуществото ще е прекалено голямо. Все едно ше е, да не можеш даже да четеш без нея.
84
9
 
1
 
! Отговори
чщ преди 1 месец
Грешни заключения. Хората искат възможността да имат огромна бърза и надежна памет, както и повишена възможноат за обмен на данни.
Реално, скоростта с която коминикираме е стотина бита в секунда и това е ако сме щедри. Шовече от половоната ни образовабие е, да запаметим 5-10 мб. с факти, а когато себстигне до елементарни математически операции, всичко над трицифреби числа ни затруднява.
83
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да си дадеш мозъка и задника доброволно за "обещанието" за по дълъг и по добър живот, демек да станеш киборг или кукла на конци на държавата пък ако се подлъзнеш някъде? Еми случва се нали, има и дефектни чипове.... гаранция не даваме ;)
82
0
 
11
 
! Отговори
Martin Bormann преди 1 месец
Ние в Райха имплантирахме оловни чипове по бързата процедура. До ся един не се е оплакал нали?
81
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такава безмислица не бях чел скоро.