Летни MasterChef коктейли от финалистите в шоуто

Три от финалистките в кулинарното предаване споделят рецептите си
24 авг 2020 17:30, Красимир Ангелов
2
Летни MasterChef коктейли от финалистите в шоуто

Броени седмици преди завръщането на MasterChef в ефир след лятната пауза, Куин, Виолина и Неда от финалната десетка, която се бори за наградата от 100 000 лева, разкриха кои са любимите им коктейли през горещия август.

"Откакто съм в България, най-много харесвам сок от бъз и любимият ми летен коктейл съдържа точно това. Summer High е по авторска рецепта на моята приятелка Михаела Михайлова, която го направи специално за мен. Той е много свеж и ароматен и ти помага да почувстваш лятото със сетивата си“, казва атрактивната Куин Чун, която даде силна заявка да продължи да доминира и в най-трудните ситуации и дори да покори MasterChef България. Тя спечели и златна престилка от chef Михалчев за речната си супа с раци, която й гарантира място сред най-добрите 16 през пролетния сезон.
 
Summer High

Необходими продукти:
20 ml джин (Bombay Saphire)
20 ml концентрат от бъз (elderflower cordial)
15 ml лимонов сок (за предпочитане от свеж лимон)
40 ml газирана вода (Schweppes)
Начин на приготвяне:
Джинът, концентратът от бъз и лимоновият сок се изсипват в шейкър с лед, разтърсват се за около 20 секунди (докато стените на шейкъра се изстудят).
Течността се изсипва в чаша за маргарита и след това се добавя газираната вода.
По желание се гарнира с резенче лимон.
 
В Италия пък открива любимия си коктейл всеотдайната съпруга и майка Виолина Маринова, която заслужено стигна до финалната десетка на MasterChef. Тя споделя, че често си го приготвят вкъщи в летните месеци.
 
Аперол шприц (Aperol spritz)

Необходими продукти:
Бяло вино или просеко
Aperol - италиански  аперитив. Съставките му са: горчив портокал, тинтява,  ревен и хинин.
Газирана вода
Лед
Резенчета портокал/маслини
Начин на приготвяне:
Пропорцията е 3:2:1.
3 части вино/просеко
2 части Aperol
1 част газирана вода (за шприц ефект)
Сервира се върху бучки лед във винена чаша. Украсата е резен портокал или зелени маслини на клечка, в зависимост от битера, който се използва.
„Аз мога да предложа вариант с резенчета лимон и праскови, става страхотно!, казва Виолина.

Eдна от най-колоритните участнички в текущия сезон, актрисата и театрална ежисьорка Неда Соколовска, това лято залага на безалкохолните коктейли, тъй като очаква щастливо събитие – раждането на детете си – през септември. Тя сподели рецептата си за Върджин ПИНА КОЛАДА.

"Това е любимият ми безалкохолен коктейл, идеален за летните жеги - освежителен и в същото време супер питателен и ароматен. Аз съм любител на силните вкусове, а и вярвам, че един върджин (безалкохолен) коктейл трябва да бъде с по-ярък вкус и аромат, за да компенсира липсата на алкохол и да може безкомпромисно да се нарече "коктейл", казва Неда.
 
Върджин ПИНА КОЛАДА

Необходими продукти за 4 коктейла от 200 мл:
1 зрял ананас
400 мл сок от ананас
1 кутия кокосово мляко с по-ниска масленост
Връхче прясна мента/босилек/лавандула (избирателно)
1 зряла смокиня

Начин на приготвяне:

Ананасът се почиства от кората и сърцевината и се нарязва на парчета, които слагаме във фризер до пълно замръзване, ако ще работим с блендер или до полу-ледено състояние, ако разполагаме само с пасатор.
Кокосовото мляко (в консерва) и сокът от ананас също са предварително охладени.
Пасираме добре ананаса, докато се превърне в лек пенест пулп.
На дъното на широка ниска чаша наливаме 1/3 ананасов сок, след което през лъжичка, опряна в стената на чашата (не директна струя) добавяме пласт 1/3 кокосово мляко. Отгоре внимателно добавяме ананасов пулп, така че да не потъне в млякото и да оформи последния 1/3 слой от пина коладата.
„Моето лятно откритие е декорацията от резен смокиня в комбинация с босилек, но можете да украсите също с банан, манго, или резенче ананас. Стръкче ароматна мента/лавандула или босилек ще дадат ароматен финиш на коктейла и ще завършат визията му. Използвам стъклени или бамбукови сламки, препоръчвам ги не само от екологични съображения, но и защото просто изглеждат по-добре от петролната пластмаса“, допълва Неда и препоръчва коктейлът да се консумира на слънце в компанията на деца и бременни приятелки.
 
Есенният сезон на MasterChef започва на 13 септември и ще се излъчва всяка неделя от 20 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: коктейлиMasterChef
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
До АнонименГледай тогава Домус/Прас ТВ. Там ще ти хвалят постоянно мутрата...ще ти е кеф.