Година след смъртта на Петьо... промяна няма

Бизнесменът Цветан Пъков, който блъсна момчето, получи 4 г. затвор
Обновена: 14 апр 2016 11:08 | 14 апр 2016 11:02,
13
Година след смъртта на Петьо... промяна няма
Снимка: Булфото, архив

Една година след пътния инцидент в Панагюрище, при който загина шестгодишният Петьо Гевечанов, нищо не се е променило – инцидентите по пътищата са се превърнали в ежедневие. Това констатираха пред bTV родителите на детето – Петър и Десислава.

Момчето беше ударено от бизнесмена Цветан Пъков малко след 20 ч. на 14 април 2015 г., докато пресичало с велосипеда си пътното платно. Според експертизата Пъков е карал с 80 километра в час в населеното място и не е успял да реагира, когато детето е изскочило пред него.

Още по темата

Пъков е познат в Панагюрище като самонадеян шофьор с множество нарушения на пътя. Той беше осъден на четири години затвор и лишаване от правото да шофира за срок от седем години.

"Четири години за убийство на дете е нищо. 30 години трябва да лежи в строг затвор, за да може другите да се стреснат и да не карат така в населени места", коментира присъдата бащата на Петьо.

През последната година майката Десислава участва в редица инициативи и протести срещу убийците на пътя, но признава, че "нищо не успяхме да променим – всички виждаме какво става по пътищата и след една година".

"Законодателната система има нужда от голяма промяна в санкциите срещу такива джигити на пътя. Тези инциденти са станали ежедневие, никой не е застрахован", допълни майката.

По думите на Петър общината наистина е разположила легнали полицаи, както е обещала, но не на мястото, където е трябвало, затова шофьорите продължават да си карат по същия начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
Цитат от статията:"Четири години за убийство на дете е нищо. 30 години трябва да лежи в строг затвор, за да може другите да се стреснат и да не карат така в населени места", коментира присъдата бащата на Петьо.Един умен човек е казал друго: Ефективността на наказанието се измерва не със строгостта му, а с неизбежността от прилагането му.Докато родителите на тези деца, а и всички ние не го осъзнаем, ще има много загинали деца.
9
0
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
От 26 години наказанията записани в закона стават все по-строги и по-големи, а нарушенията в същото време се увеличават. При повече нарушения има и повече катастрофи, ранени и загинали. Сега родителите на тези деца, искат нов кръг на тази порочна спирала - още по-големи наказания и още повече нарушения,катастрофи,ранени и загинали.Защо искат това? Никъде по света огромните наказания записани в закона не са спрели нарушителите. Спира ги неизбежността на наказанието, което не е нужно да е огромно.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко е, че тези почернени родители на деца загинали по пътищата не са насочили енергията си срещу причините за тези катастрофи с загинали и ранени, а вместо това търсят някакво възмездие за гибелта на децата си, чрез записването в закона на все по-безумно строги наказания, несъизмеримо по-високи от наказанията по други причини. Ясно е, че и смъртна присъда да има по закон, тези родители ще искат още по-строги наказания, а катастрофите все така ще се увеличават. Жалко за децата а и за родителите
7
1
 
4
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Истината е, че първопричината за гибелта на детето е, че държавата не е наложила спазването на правилата, в случая КАТ не го е направил. Как да кажа, че този шофьор е виновен, когато вероятно там всички шофьори шофират като него със скорост по-голяма от разрешената? Щом всички го правят, значи проблема е другаде, а не в конкретния шофьор. Просто на него му се е случило, както е можело да се случи на всеки един от преминаващите там.
6
1
 
7
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Жалко за детето.Основният виновник за смъртта на това дете не е този шофьор.Това, че той е шофирал с 80 км/час и е блъснал детето е последица, а не причина за гибелта му.И сега в статията пише, че там продължават да си шофират с тази скорост, значи има системен проблем, а той е ясен: държавата не е наложила спазването на правилата, а как се налага спазването им е също ясно - когато всеки е убеден, че извърши ли нарушение на правилата ще бъде наказан, тогава той ги спазва, така е в нормалните
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kakuv zatvor 2 patrona v glavata i problema reshen
4
5
 
4
 
! Отговори
1 преди 8 години
По това време е вече полутъмно. Питам се къде са били родителите на 6 годишно дете с велосипед, което пресича пътя?
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв биснесмен е тоя престъпник! Дано да не му се размине в затвора...
2
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бе щом хрантутниците можаха да кажат, че момиче, убито на пешеходна пътека от ниско прелитащ моторист само си е виновно, как очаквате да има промяна?
1
0
 
23
 
! Отговори
Не преди 8 години
искам да откривам топлата вода,но държавата отива на разпад-пълен!