Трагедията в Пловдив: 4 г. затвор за 3 трупа на пътя

Шофьорът призна вината си, делото бе по ускорената процедура
15 мар 2017 15:52,
59
Трагедията в Пловдив: 4 г. затвор за 3 трупа на пътя
Снимка: архив Булфото

Любомир Трайков, който предизвика жестока катастрофа с трима загинали в Пловдив миналата година, бе осъден на четири години затвор ефективно. Той остава и без шофьорска книжка за четири години.

Присъдата на Трайков е за жестокия сблъсък от 18 ноември 2016 г. Тогава на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Ген. Д. Николаев" в Пловдив, употребил алкохол, той блъсна с "Ауди"-то си друг автомобил.

Още по темата
На място загинаха Атанас Ламджиев и Виолета Стоянова. Няколко дни по-късно издъхна и тежко ранената при катастрофата студентка Полина Караиванова.

Въпреки жертви Любомир първоначално бе пуснат на свобода срещу 15 000 лева гаранция. След протест на прокуратурата обаче бе върнат.

След катастрофата бащата на Любомир даде пари на вдовицата на убития Атанас Ламджиев и трите му деца, за да посрещнат нуждите си. Жената обяви, че прощава на шофьора-убиец, но близките на другите жертви реагираха остро.
Това накара вдовицата да върне парите.

Делото се гледаше по съкратената процедура по искане на обвиняемия, който призна, че е шофирал след употреба на алкохол.

Именно заради признатата вина присъдата му беше намалена със законоустановената част от 1/3 и в крайна сметка ще е четири, а не шест години, съобщи bTV.

Семействата на загиналите ще обжалват решението на съда и ще искат по-тежка присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А трябва да е- 3 по 20 години - 60 години без право на обжалване строг режим. Но не да лежи а в уранови рудници.
35
1
 
8
 
! Отговори
saki преди 7 години
Затова не се возете по 5 човека, в една кола. Защото, на завоя , като излети към вас едно мамино гъзе, изпуснало джипа,на три големи водки и ще ви направи всички на кайма.
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само за гражданите на България - промоция - убиваш 3-*** лежиш 0.3-***... Няма такива оферти никъде другаде, вкл. Африка, Азия !!!
33
0
 
23
 
! Отговори
ПГ преди 7 години
Пропаднала държава!!! Аз не знам защо тези, убииците си рискуват доживотни присъди като трепат с пистолети.. бутни го с кола и може и условно да минеш.. НЕЩАСТНИЦИ! Дано на съдията отсъдил такава присъда да го сполети същото!!!!
32
0
 
13
 
! Отговори
ННН преди 7 години
Как да спасим БДЖ-то? Ами убийците на пътя - без книжка до живот.
31
0
 
21
 
! Отговори
Теодор преди 7 години
Чудя се,как живеят хората в тази *** държава.Изнесете се всички и оставете мутрите сами!Това в България,няма нищо общо с демокрацията!Това се нарича ГЕНОЦИД!
30
0
 
22
 
! Отговори
От кухнята преди 7 години
Дриcльото се хвалил, че вземал разстоянието от Пловдив до София за 35 минути. Абсолютно завършен убиец на пътя. Дано следващия път срещне прокурора или съдията да прави ляв завой по същия начин.
29
0
 
1
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Аве ...онбашията...ако не беше натиснал спирачките ....сигурно
28
1
 
20
 
! Отговори
Бот преди 7 години
Криворазбраната демокрация ражда чудовища!!!
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Набийте си го в главата, високите скорости са за магистралите и извънградските пътища. В града се спазват ограниченията, защото те са измеслени за общата ни безопасност. Всеки може да се окаже на пътя - дете, куче, сляп или глух човек, някой с умствени проблеми или просто поредният изморен и отчаян от живота в България човек. Ако карате с ограниченията, имате шанс да спрете или поне ударът да не е фателен. Иначе цял живот ще ви тежи на съвестта този живот, дори и да не го лежите. Това ли искате?
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, 4 години,направо да го бяха пуснали, пък и да му бяха платили за главоболията. В крайна сметка, какво са 4 души, можеше спокойно да мине и през някоя автобусна спирка и да помете 10-20 човека. Тогава сигурно присъдата му щеше да е 5 години. Защото за бройка явно правят отстъпка. Жалко е българското правосъдие. А за тези които го оправдават - употребата на алкохол и високата скорост автоматично го правят пиян. Не можеш да караш в града с над 60км/ч и да се мислиш за невинен.
25
6
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
аве, мозъци, нали ако беше карал с 200 щеше и той да стане на пихтия
24
0
 
30
 
! Отговори
месара преди 7 години
четири години за трима убити .........и книжката му взели ....ми тя в затвора няма да му трябва , абе много тежка присъда , можеше условна с размахване на пръстче - все пак му е за първи път да убива !
23
0
 
38
 
! Отговори
;klhl преди 7 години
Животът в България нищо не струва
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще поседи в панделата месец, ако не избяга и ще го пуснат за добро поведение. Не знам съдиите как ще спят тази нощ, много ми е интересно, ако една от жертвите беше дете или съпруга на съдия, каква ли щеше да е присъдата? Доколкото си спомням онзи, който уби майката Куцкова за норматив получи двуцифрена присъда!
21
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако момчето беше избягало от мястото на катастрофата и след ден се появи в полицията с отрицателна проба за алкохол, щеше да бъде оправдан в съда, понеже колата на жертвите е отнела предимството. Но момчето не е избягало, а е оказал първа помощ.
20
1
 
20
 
! Отговори
съдии преди 7 години
Чудя се защо присъдата не е условна,но и до там ще се стигне.
19
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
100 000 лева давам за главите на Трайков младши , старши и съдийския състав !!! Решението ми не подлежи на обжалване !!! Хората заради такива новини бягат в чужбина и скоро ще останат само тумори и *** в тази прогнила *** !!! *** .
18
4
 
4
 
! Отговори
майна преди 7 години
Аудито е било с предиство. Скоростта не може да е повече от 80км/ч. (минавам оттам всеки ден). Но алкохола го прави виновен.
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро ще стигнем Индия по корупция