Местан може да пътува, падна забраната да напуска страната

Отново му отнеха шофьорската книжка, не бил изряден
Обновена: 24 апр 2019 16:01 | 24 апр 2019 15:58, Камелия Цветанова
161
Местан може да пътува, падна забраната да напуска страната
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан вече може да пътува в чужбина.

Кърджалийският окръжен съд му отмени мярката "Забрана за напускане пределите на Република България", която му беше наложена заради катастрофата край село Загорско, при която загина бебе на 6 месеца, а семейството му пострада сериозно.

Още по темата

Местан е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Съдът приема, че забраната за напускане на пределите на страната се явява прекомерно ограничение.

"Данните, събрани по делото, и досегашното процесуално поведение на обвиняемия позволяват извода, че и без прилагането на мярката същият няма да осуети развитието на воденото срещу него наказателно производство, съответно няма да избегне наказателната репресия, тъй като няма реална опасност от укриването му в чужбина", са мотивите на съда.

Определението му е окончателно и не подлежи на обжалване.

Междувременно Прокуратурата повторно отне книжката на Лютови Местан, след като събра достатъчно доказателства, че обвиняемият не е бил толкова изряден шофьор, съобщи говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирано от 24 часа.

Първоначално свидетелството за съдимост му беше отнето след катастрофата, отнела живота на 6-месечното бебе, но съдът отмени тази мярка с аргумента, че Местан не е обществено опасен. Във връзка точно с това прокуратурата събирала доказателства дали Местан е изряден шофьор.

Оказало се обаче, че книжката му така и не е била иззета първия път, защото подсъдимият не се намирал на адреса, на който официално обявил, че живее, и от СДВР не го открили.

Установило се, че Местан имал един акт и 13 фиша от 2013 г. насам и всичките били за превишена скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
15
 
! Отговори
Турското... преди 4 години
...посолство в София чужбина ли е?
89
0
 
28
 
! Отговори
teo преди 4 години
Нашата корумпирана съдебна система направи така, че България да изпусне още един ПРЕСТЪПНИК Местан, да напусне страната и после да го търсим с Интерпол, КАТО БРАТЯ ГАЛЕВИ ! Никой до сега, който е причинил СМЪРТ не му е падала забраната да напуска страната!!!! Цацаров, май ти ще трябва да влезеш в затвора на мястото на еничаря Местан ! Българино, събуди Левски !?!?!?
88
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,сега разбрахте ли кой командва в Бг ? кой разпределя порциите? те си го казаха наскоро,че се месят в политиката и делата в Бг - извиниха ли се ? - НЕ !а нашите еничари олисани в трупане на милиарди не им пука за Род и Родина !
87
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен може да прави каквото си иска.
86
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 101Не разбара ли, че бебето е било изхвърчало от БМВ-то, за разлика от другите трима. Те са живи! Закона за движение по пътищата те задължава бебето да е в детска кошница! Бащата си призна, че можеби е карал поне със 110 при разрешени 90 и знак за наближаване на кръстовище. При удара Местан е вече в лентата за насрещно на идващия с предимство! Не в неговата лента! След като го е видял, че излиза на кръстовището за какво е тръгнал с газ да му пресича пътя в насрещното? Има спирачки!
85
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
жалка история с предизвестен край. къде е правосъдието и съда в Кърджали на лично разпореждане на Местан ли е? май да.
84
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В държавата на абсурда да си политик и да убиеш дете не е толкова тежко престъпление, колкото да спреш няколко строителни проекта на "нашите хора". В първия случай ти връщат шофьорската книжка и те пускат по живо по здраво, а във втория лежиш 20 години по недоказано обвинение!
83
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов пусна детеубиеца да избяга от съд и присъда.Щото иначе прокуратурата и Цацаров захапват всеки неудобен и за най-дребната простотия.
82
0
 
28
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Тоя ***, имал 13 глоби за превишена скорост, за последните 6 год?!?!? И съдът му върнал книжката, защото бил изряден шофьор??? Работата е ясна, този калашник, ще отърве не само затвора, но и няма да плати никаква кръвнина! Това е животът в ***, ако искате...
81
0
 
13
 
! Отговори
Корен от Тиква преди 5 години
МАФИЯ. MAFIA.
80
0
 
8
 
! Отговори
преди 5 години
Ако избяга ще го върнат и така само ще си увеличи обвиненията. Според мен този човек се надява на добри адвокати и може би други методи за са се отърве.Проблемът е, че делото ще е публично и цяла България ще го гледа. След това ще отиде да гласува за ново народно събрание. На мен в това ми е надеждата за справедливост.
79
2
 
35
 
! Отговори
наМестаня преди 5 години
Драги ми съотечестеници с турско самосъзнание! Видяхте ли какви юнаци са тия, дето ви насъскват против нас? Знам, че ви е жал за детето- и на мен ми е жал, ама когато тоя ви правеше кьорсофра и разни, мазни музиканти надуваха зурните ви беше кеф. Биехте се в гърдите как ще колите българи, а войводата ви се оказа рядко ***.И нашите са такива, така че и вие и ние сме все "от страната на булката". На ваше място, тоя го очиствам като коч на Курбан Байрам!
78
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре е въобще да не се връща.
77
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кога тази "власт" Ще ни "тества" каква ще е реакцията на обикновените хора.При нарушения на "известни личности" И след реакцията на хората.Да вземат правилни и законни действия?! Какво като е Местан? Нима всички не сме равни пред закона?!
76
3
 
24
 
! Отговори
wrtn преди 5 години
Браво! А сега и почетно гражданство му дайте!
75
4
 
6
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...doshlo e " Vreme razdelno " !!! Balgari I turtsi mogat da jiveiat kato sasedi I da se uvajavat edin drug v predelite na republika Balgaria !!! Tova e dokazano !!! Triabva da ima obache zakoni v republikata ,koito da se spazvat I da sa ednakvi za vsichki !!! Polititsite obache sa tezi ,koito niamat izgoda ot tova savmestno I mirno sashtestvuvane ! Te vrediat kakto na ednite ..taka I na drugite !!! S tiah triabva da se razdelim !!! Za vinagi !!!
74
0
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
КОГАТО СИ С БОРИСОВ И СЛУЖИШ НА ХАРЕМА МУ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ТИ СЕ ОПРОЩАВАТ!!!ЦВЕТАНОВ, ЦАЧЕВА, КМЕТА НА ТРЪН ПРЕГАЗИЛ ДЕТЕ И МУ ИЗВАДИЛИ ДАЛАКА, УБИТИЯ РЕСТОРАНТЬОР ОТ ГЕРБ КАДЪР И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ!!!ИНАЧЕ ЗА ИВАНЧЕВА НА ВТОРА ИНСТАНЦИЯ 30 ГОДИНИ ЗАТВОР Я ЧАКАТ КАТО , ЧЕ ЕДИН ПОДКУП И ТО БЕЗ ДА ИМА НАСИЛИЕ Е РАВЕН НА УБИЙСТВОТО НА СЕВЕРИН!
73
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очакваше се.Цацаров небиваше даприпикава,като знаеше крайния резултат.Банкявото ще получи баклаваза Великден.
72
2
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
МЕСТАН И БОРИСОВ СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО!!!! ТЪЙ, ЧЕ МЕСТАН ВЕЧЕ Е ОПРАВДАН!
71
2
 
15
 
! Отговори
8 преди 5 години
Де тоя късмет да избяга и да не се върне изобщо