Танева: Решението на ВАС не поставя под съмнение, че е имало чума

Земеделският министър цитира и част от мотивите на съда
28
Танева: Решението на ВАС не поставя под съмнение, че е имало чума
Снимка: БГНЕС

Според земеделския министър Десислава Танева решението на ВАС не поставя под съмнение наличието на чумата по дребни преживни животни, а заболяванията по животните не подбират кой е бил на власт.

Коментарът ѝ беше по повод на обвинението на червената шефка Корнелия Нинова, че през 2018 г. са били избити хиляди животни, без да е имало чума.

Танева припомни, че премиерът Бойко Борисов освободи всички лица от директора на ОДБХ - Ямбол до министъра към момента, в който те са били отговорни по случая.

Още по темата

"С цел да не се манипулират данни и те да бъдат използвани за политически дебат, от който винаги могат да произлязат секторни щети, искам да кажа и обясня излязлото съдебно решение 1706. Цитат от излязлото съдебно решение: "..на първо място от данните в протокола за лабораторното изследване на животните не става ясно какъв е броят на всички изследвани животни от животновъдния обект на касатора.

Това е животновъдният обект на касатора Ани Петрова, за да бъде преценено количественото съотношение между заразените и здрави животни, което да определи от своя страна непосредствената опасност от болестта, след като е установено наличие на заболяването само при два броя овце", посочи министърът.

По думите й съдът в мотивите си обяснява, че има установени два броя овце със заболяването чума по дребните преживни животни.

Министърът отчете, че се отменя заповедта за заличаване на обекта на Ани Петрова, но заповедта за обявяване на вторично огнище на директора на БАБХ остава в сила.

Десислава Танева посочи, че през 2018 ЕС ни е подкрепил с 417 хил. 750 евро, които са получени в БАБХ за разходите по ликвидиране на установените огнища и други дейности.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Козяк преди 1 година
ОЛАФ (Европейска служба за борба с измамите)! И какво от това? Ами те разследват между другото длъжностни лица за измами и злоупотреби с европейски пари. А "Да излъжем Европа да не ни спре парите!" е подтикване, препоръка, указание, призив за потулване от страна на длъжностно лице към бенефициентите за "измами и злоупотреби с европейски средства". И казано по нашему:кражби! Само невинна изцепка или престъпление на длъжностно лице? ОЛАФ ще се намеси ли да разследва? Почти сигурно е че:НЕ!
26
0
 
7
 
! Отговори
въпроси преди 1 година
Госпожо Танева, наистина ли смятате, че след двете ви последователни изцепки ще остане някой, който да ви възприема на сериозно?!?!
25
0
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Заболяванията не подбират животните ,но глупoстта си избира само определени хора.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ на всеки чумометър от тук до Курана вуруса, нанизани и намазани
23
0
 
7
 
! Отговори
във връзка с к.17 преди 1 година
До АнонименГ-жо Танева, вие не бяхте ли икономист, а не животновъд или ветеринарен лекар? Защо толкова упорито казвате, че чума е имало? Вие допитахте ли се до професори ветеринари? Или се посъветвахте с премиера и съпруга на една млада българка, завършила френска филология ако не се лъжа в Пловдивския ПУ и станала еврокомисар по дигитализация на европазара, а сега по научните инвестиции и младежта? То само с енергичност не става, трябва и малко повечко акъл.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тениева дел Глистиано Мак Паразантева одмотяй едно 2-30 к'ила шпекунделтиано вурщаебано и че да кивнеш главнята за къде Дойката
21
0
 
14
 
! Отговори
Макс преди 1 година
Малоумно е да обяснява, че е имало 2 заразени овце. Ако имаше една заразена овца, всички овце са обречени на смърт ! Как така нито една овца не е умряла след като за тази болест няма лечение и е заразна ????
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че съдиите от ВАС не са по-добри експерти от професорите във Ветеринарния факултет-Стара Загора и шефа на Научния център към МЗХГ. Избихте козите заради хатъра на един бивш министър - Порожанов, научил дивите румънски свине да скачат 1,30 м висок скок, и един 70-годишен шеф на БАБХ - Даме Илиев, завършил Агрономическия институт преди 48 години. Престанете, икономист Танева, да ни правите на ***! Смятате ли, че ви вярваме? PS Утре да не вземете и вие да говорите за китайски дронове?
19
5
 
4
 
! Отговори
ЕвроДемократ преди 1 година
ГЕРБ НА ВЛАСТ ДО КРАЯ НА СВЕТААААААА
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изродииии, съсипахте цял един народ !!! И майките и децата ще си продадете, ненаситна *** проклета. До девето коляно да страдате и проклет да ви бъде целия род.
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи вие казвате, че има чума, съдът казва, че няма доказателства за чума, ама това не подставяло под съмнение, че има чума. да ви .... простите гербаджии. Верно сте кухи лейки цялата пасмина събрана около главния идЕот !
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ало ТЪнева а защо увропейците ни плащаха да си унищожиме лязята ма. Ние си мислехме че ни дават евро да развиваме лозарството а то било за да го унищожиме. Да не им конкурираме техното вино и десертно грозде. Или ше каеш че нее верно. Има документи с които може да се докаже. Или ше каеш че са фалшиви.
15
0
 
11
 
! Отговори
Ясенов преди 1 година
Да беше мор, да беше чума,а то демоНОкрация ни удари.След комунизЪма
14
0
 
16
 
! Отговори
постове преди 1 година
Госпожо Танева, ако мислите, че всички сме от Кърджали, дълбоко грешите!
13
0
 
14
 
! Отговори
Не се косете ! преди 1 година
Шефът им ги е избирал по неговия аршин.Той *** , те още по... !
12
0
 
9
 
! Отговори
преди 1 година
Далавера-Дрямка-Дрон
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази калинка си е объркала сукманчето, трябва да е на черни точки и червено.
10
3
 
37
 
! Отговори
тихо преди 1 година
Решението на ВАС за г-жата няма значение, за нея има значение ЕС да не им спрат парите.Онова на Алепу е стена , не е хотел, но набира камериерки.Онова в шкафчето на Борисов не са евро.Борисов не спи с пистолет, така де, пистолета е на шкафчето.Телефончето му няма кирилица, но пък след това призна, че си писал с БожковТия ли са луди или нас смятат за такива.По-скоро и двете, те са, но и ние сме, защото сме ги оставили да ни управляват.Заслужаваме си го!
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А как върви планът за обезлюдяване на Странджа и Сакар?С хората животновъди какво стана?
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решението на ВАС много явно казва, че нямало чума, защото чума не може да има само по 2 животни. Пазят си мястото хората, и живота.Още по-лошо е, че ЕС действа сега по същия начин спрямо работниците в сектори, където почти няма местни: при зараза ги кара да продължават да ходят на работа, ако нямали симптоми. като се споминат няколко десетки или стотици хиляди източноевропейци, ще дезинфектираме и ще дойдат други, чудо голямо!