Русенец на съд за укриване на над 120 000 лв. данъци

Грози го затвор от 3 до 8 г. и конфискация на имущество
10 май 2021 21:38, Анисия Иванова
13
Русенец на съд за укриване на над 120 000 лв. данъци
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура във Варна предава на съд 56-годишен мъж от Русе, укрил данъци в особено големи размери - над 120 000 лева, съобщиха от държавното обвинение.

Ще му бъде търсена наказателна отговорност за избягване на установяването и плащането на данъчни задължения от 85 300 лева по закона за ДДС чрез използване на документи с невярно съдържание. Мъжът ще бъде съден и за укриване на данъци по ЗКПО в размер 42 650 лева.

Според обвинението през лятото на 2014 година русенецът платил на мъж от Габрово, за да регистрира на негово име търговско дружество, което веднага бил упълномощен да управлява. Фирмата извършвала търговия с пилешки продукти с румънски фирми.

През 2015 г. обвиняемият включил в счетоводството на компанията фактури, с които отчел мними покупки с декларации по ЗДДС. Година по-късно, като представляващ търговското дружество, укрил задължения по ЗКПО, като не подал годишна данъчна декларация.

Мъжът вече е осъждан за аналогично престъпление, извършено в миналото. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на затвор от 3 до 8 години и конфискация на част или на цялото му имущество.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Иван Пилето вместо да разследват и показно да арестуват, те се занимават с дребни суми колкото да хвърлят прах в очите на хората, че видите ли нещо се действа. Отчитат дейност, а в същото време картели владеят и управляват цели отрасли в икономиката. Как да дойдат инвеститори отвън?!? Да не са луди. И малкото останали ще закрият бизнеса и ще се изнесат в най-бързи срокове. Царството на Тиквун е такова.
10
2
 
6
 
! Отговори
ЦИНИК преди 1 месец
Бря укриването на данъци у България е национален спорт бря. Тоо имали абдали кадя си плащат сичко?.То кът си плати за негу ко жа устане ?Па и за ко дъ плаща? Ко получава насреща ? А плаща субсидиите на партиите.Или заплатите на дръжавните чиновници кадя си клатът краката по цял ден.У България има лаф ,чи кой не лъже и краде няаа ко дъ яде . Нъ еднъ заплата живей ли са ?
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 9В плащането на данъци си има и елемент на принуда.
8
4
 
8
 
! Отговори
Несъгласен преди 1 месец
До 7Защо да плащаме коректно, за да има за държавните калинки и за *** ли. Не си познал.
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че тоя на Градус е дал на мутрата милиони вместо да ги дава на държавата за данъци дава ги на Баце
6
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И после искате да има адекватно здравеопазване, добро образование и хеликоптери за планината!Еми няма от къде, с данъците тоа шyшляк ще стигнат за един хеликоптер втора ръка.Всеки укрива данъци, не внася осигурителни вноски и като му дойде на главата:"държавата е длъжна..."??
5
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се оплаче на комисията на Мая .
4
3
 
35
 
! Отговори
НЕ ЗНАЕЩ преди 1 месец
НЯКОЙ ДА ЗНАЕ, НЯКОЙ ДА Е ЧУВАЛ, НЯКОЙ ДА ИМА ПРЕДЧУВСТВИЕ,ЧЕ ДОГАН И ЛУКОЙЛ НЯКОГА ДА СА ПЛАЩАЛИ КАКВОТО И ДА Е БИЛО ?
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Според обвинението през лятото на 2014 ..." Бързо се работи. Дано до 2050 стигне последва инстанция
2
3
 
30
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
За 120 000 лв. може и да го осъдят. Съдиите карат коли за по 150 000. От тоя никаква далавера. Само премятане на папки. Ама пък и дейност трябва да се отчита
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що не пишете името му?