Нови правила за влизане у нас от държави в червената зона

Те ще влязат в сила от 29 юли, четвъртък
27 юли 2021 18:00, Красимир Ангелов
11
Нови правила за влизане у нас от държави в червената зона
Снимка: БГНЕС

От четвъртък, 29 юли, българските граждани, лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членовете на техните семейства, гражданите на ЕС и ЕИП и др., пристигащи от държава, попадаща в червената зона, се допускат в страната при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или на аналогичен документ, съдържащ същите данни и на отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в България PCR тест, удостоверен чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или на аналогичен документ, съдържащ същите данни.

Още по темата
Това нарежда министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров със своя заповед издадена днес, 27 юли.

Граждани на ЕС, на ЕИП, Конфедерация Швейцария и членове на техните семейства, които пристигат от държава-членка на ЕС, ЕИП и от Конфедерация Швейцария, пристигащи от държава в червената зона, които не представят валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или аналогичен документ, съдържащ същите данни, се допускат на територията на страната при представяне на отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест, удостоверен чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или на аналогичен документ, съдържащ същите данни, и се поставят под 10-дневна карантина.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членовете на техните семейства, които не представят валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или аналогичен документ, съдържащ същите данни, както и отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест, се допускат в страната и се поставят под 10-дневна карантина.

Със същата заповед се допуска влизането в страната, без да е необходимо да представят документи за COVID-19, на деца до 12-годишна възраст, независимо от зоната, в която попада държавата от която пристигат.
 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Абе Омлете Шмекеров преди 1 месец
За предишните защо беше така мълчалив?
9
5
 
6
 
! Отговори
Хамлет Шекспиров преди 1 месец
Ваксина или карантина???? Това е въпросът.... Аз имам права, другарю министър. Не може така да ми ограничвате антиваксърските права. Не ви искам вече, не харесвам вече и началниците ви. Оставка.
8
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В БГ да е разрешено само за страни които са ЗЕЛЕНИ ЗОНИ. Не искаме септември нов локдаун, ПИСНА НИ ВЕЧЕ. После целия българския народ страда, заради липса на по-строги мерки, опомнете се докато е време.
7
3
 
4
 
! Отговори
Момо преди 1 месец
Прочетох заповедта... Иска се сертификат за ваксинация и отрицателен PCR тест. Без сертификат се влиза, но има 10 дневна карантина.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спрете да пускате в Бг хора идващи от държави- червени зони!!!!!!! Три теста ме караха да правя в Испания, въпреки че идвам от зелена зона, а там са червена. Хайде стига с тази наша толерантност!
5
11
 
5
 
! Отговори
ь преди 1 месец
Сертификата за ваксинирани има ли срок?
4
13
 
6
 
! Отговори
Момо преди 1 месец
Благодаря! Най-накрая и тези ваксини да свършат малко работа...
3
0
 
2
 
! Отговори
798099 преди 1 месец
Защото ще ги питаме за руските туристи у нас.
2
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съвсем скоро самата България ще бъде в червената зона, тъй като 80% от българите са силно надарени по умствено съдържание.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо не ни информирате за държавите, попадащи в червената зона?