Прокуратурата протестира пускането на Кристиан Николов от ареста

Решението беше взето вчера от състав на Софийски градски съд
2 сеп 2021 14:36, Ерол Емилов
62
Прокуратурата протестира пускането на Кристиан Николов от ареста
Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура протестира пускането под домашен арест на обвиняемия за катастрофата с Милен Цветков – Кристиан Николов.

Той беше освободен вчера от състав на Софийски градски съд.

"Извършеното от него престъпление е квалифицирано по чл. 342, ал. 3, б. „в“, пр.2, вр. ал.1, пр. 3 от НК - умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие с причиняване на смърт. СГП не споделя изводите на съда, че продължителността на задържането на подсъдимия за период от около една година и четири месеца е довела до намаляване опасността той да извърши ново престъпление и за липса на реална опасност той да се укрие.

Прокуратурата счита, че срокът на задържането на Кристиян Николов до настоящия момент не е прекомерен, с оглед тежестта на извършеното от него престъпление и необходимите за изясняване на обективната истина действия по разследването.

От събраните доказателства се установява съпричастността на подсъдимия към тежкия пътен инцидент, съзнателната употреба на наркотични вещества от него и предприемането на управление на автомобил след употребата на различни видове наркотици.

Налице е наличието на пряка и непосредствена връзка между произшествието и смъртта на пострадалия, създаването на реална опасност за здравето и живота на голям брой други участници в движението.

В хода на делото са събрани доказателства и за други противозаконни деяния, извършвани от подсъдимия, свързани с придобиване и употреба на наркотични вещества и изградени трайни навици за същото”, пишат от държавното обвинение.

Още по темата
"С оглед на това Софийска градска прокуратура счита, че доказателствата по делото сочат за съществуването на реална опасност Кристиян Николов да извърши престъпление.

Налице е и другата предпоставка за налагане на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо подсъдимия, свързана с опасността той да се укрие.
Същият трайно е живял в чужбина и разполага с възможности да организира укриването си с цел избягване на реализирането на наказателна отговорност.

Софийска градска прокуратура счита, че единствената мярка за неотклонение спрямо подсъдимият продължава да бъде "задържане под стража". Изменението й в "домашен арест" е неправилно и незаконосъобразно и като такова следва да бъде изменено", поясняват от там.


62
Още от Темида
ВАП нареди проверка за ремонта на банята в "Овча купел"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Takiva sa sadiete Pri NAS toj muschmol trjbasche da mu prysnat dupeto v zatvora a tego prastat na sanatorium samo talibaniti ste opravjt Bylgarskite sydilista i parlamenta
52
2
 
3
 
! Отговори
Ха така преди 2 седмици
Кой сега е виновен - Гешев ли, или корумпираните съдии ??! Полицията ги хваща, прокуратурата ги праща на съд, а съдиите ...ги пускат ! Нооо... за протестърите от "Промяната" Гешев е виновен за всичко, ....понеже е настъпил здраво по мазола лудия им командир Радев !!
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Върховните прокурори от ВКП са изцяло на страната на престъпниците - всеки път! Те заплашат по-долните им колеги от районните, окръжните и апелативните прокурори, че ще ги скъсат от проверки и санкции, ако протестират дадена присъда и обикновено апелативните прокурори стопират положението. Всеки си пази хляба.
50
1
 
13
 
! Отговори
Т.Петков преди 2 седмици
Помнете ми думата, че този ще духне в скоро време. Ще се търси ли тогава отговорност на съгласилите се с домашен арест?
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Карайте дрогирани със 4 вида наркотици и пияни като кучета НЕМА ЯДОВЕ. А ако сте служител на МВР може да убивате деца на пешаходни патеки но трябва да знаете че глобата е 5 000лева
48
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 седмици
Да бе а максим ставински няма и задържане за 24 часа дори !!!Тези където рязаха пръсти и убиваха отвличаха са навън а тоя пра пешкира за всички да видите че имало закони
47
0
 
14
 
! Отговори
Абе вие сериозно ли преди 2 седмици
Каква държава и какви закони? Тоя месец Авгус двама доказани убиеца на свобода и Марешки 4 години ефективна присъда го оправдаха невинен. Полицая от Пазарджик дето згази дете на пешаходна със 80 и го влачи 30 метра 5 000 лева глоба!
46
2
 
16
 
! Отговори
Ммм преди 2 седмици
В Бг е много трудно да докажеш дадено престъпление. Има видеозаписи, експеризи, свидетели и пак нестава. Кой ще седи в страна в която законите не се зачитат. Ако Продължават така до 2,3години няма кой да работи в Бг.
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Излиза, че не е кой знае какъв проблем да се надрусаш като прасе и да прегазиш някого.
44
2
 
6
 
! Отговори
пффф преди 2 седмици
От какъв зор протестира тази прокуратура ? И да спечелите обжалването, какво ? Още един месец и половина има и изтича максималния срок за задържане и ще излезе с мярка "подписка", защото с обвинението сте още до никъде и нищо ново не представяте в подрепата му. В момента съда ви прави много голяма услуга, като все пак му налга втората най-тежка мярка. Плебса не разбира нищо от право и блее някакви простотии за убийства и разбирам, че искате да им се харесате, ама вземете и да мислите малко.
43
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има гнило, казвам ви че този съдебен състав е червен и гарван, гарвано око не вади!
42
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Браво на тоя съд,ето за това се говори ,разспускане на съдии и закриване на съдилища ,да освободиш човек дрогиран и пиян ,за убийство това престъпление на съдията
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мама му намерила работа в затвора да носи храна, написала му награди. Тези неща в затвора се заплащат. Знае се. Ще подкупят и по-нататък всички следващи институции. Адвокатите си знаят работата за богатите клиенти. Те държат връзките с офшорните сметки на съдиите и прокурорите.
40
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кристиян щом взима наркотици значи знае много добре, че в това състояние не е адекватен, не може да мисли, да анализира, реакциите са забавени или ги няма. И качвайки се да шофира е съвсем наясно, че може да направи катастрофа т.е. знае, че може да убие човек. Умишлено му е престъплението . До кога ще ги оправдавате тези ле кета ?
39
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Престъплението му е заснето от камера, където ясно се вижда всичко. Застрашил е още няколко човека пресичащи на светодара. Защо още се бави присъдата? Чака се някой да измисли нещо, за да го оневинят ли ? Съдейки по този случай, наистина в съдебната система нещо не е наред - хората или законите.
38
0
 
15
 
! Отговори
А ве урод преди 2 седмици
Значи ако убием всички депутати бивши и настоящи и цялата *** в бг ще ни пуснат под домашен арест .така ли да го разбираме?Ще изкараме по един курс за гранчарство и готово?
37
1
 
11
 
! Отговори
До 31 преди 2 седмици
Ти да не би да се чудиш дали не е взел пари да загине Милен? Умишлено значи,че въпреки че знаеш на какво си се направил се качваш и вдигаш 150 по градските улици...подсъзнанието му е знаело,ме каквото и да стане ще се оправи.Това е умишленото.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мамата къта още милиони и не дава.
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щом ще го пускат една мокра поръчка ще изчисти сметката.
34
0
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Правилно са го пуснали под домашен арест. В затвора трудно се доставят наркотици.След като година и четири месеца не е получил присъда, явно има нещо гни ло.