Валентин Златев пред прокуратурата: Не знам за какво ме викат

Той е призован по делото "Барселонагейт"
Обновена: 31 май 2023 13:25 | 31 май 2023 13:20, Стела Стоянова
34

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не знам за какво ме викат, каза Валентин Златев на влизане в прокуратурата на въпрос дали е заради "Барселонагейт", където се разследва пране на пари. Обеща повече подробности, когато разпитът му приключи.

Все още в сградата е Ивайла Бакалова. Очаква се да пристигне и Георги Самуилов, собственик на "Инстаойл".

"Знам достатъчно за къщата в Барселона и затова ще дам показания като свидетел. Получавала съм заплахи заради този случай", каза по-рано днес Ивайла Бакалова, преди да влезе в прокуратурата, където ще даде показания по досъдебното производство "Барселонагейт", заради което искат имунитета на Бойко Борисов.

Известни са близките й отношения с Борислава Йовчева, която според информации на чужди медии е живяла във въпросната къща в Барселона и е в близки отношения с бившия премиер.

Още по темата

Във вторник Софийска градска прокуратура предложи главния прокурор Иван Гешев да поиска от Народното събрание снемането на имунитета на бившия премиер и депутат в 49-ия парламент Бойко Борисов.

Причината е разследването, по-популярно като "Барселонагейт", по което имало събрани доказателства за пране на пари от страна на Борисов. От тях можело да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, посочват още от прокуратурата.

Главният прокурор Иван Гешев днес отказа да коментира предложението за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Миналата седмица по същото разследване бе разпитван и самият Борисов. Той отговаря 2 часа на въпросите на прокурор. Тогава лидерът на ГЕРБ не обясни как е минал разпитът му, но неговият адвокат Менко Менков даде подробности пред журналисти. “Няма никакъв гейт, защото няма престъпление”, каза Менков. И посочи, че за 4 години разследване клиентът му е ходил още 2 пъти на разпити. Въпросите винаги били едни и същи - дали познава някого. Според Менков вероятността Борисов да стане обвиняем по това разследване е нулева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Разигравали ли сте си картите с Бойко? Знаехте ли за източването на пари от Лукойл? Имахте ли връзки с руски олигарси на Путин?
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами потърсете един фармацевтичен бос,който си купи индулгенция по това време,потърсете и един негов съдружник който най вероятно направи"сделката"и се водеше"собственик"на имота!
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сериозно?
25
0
 
4
 
! Отговори
НА Мадуро Машините преди 10 месеца
Хехеей започва се... театъра с изпирането на личности.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ти ли те знаеш, советский разведчик
23
0
 
8
 
! Отговори
Казуар преди 10 месеца
Другарю Златев, играехте карти, ходехте на лов с Борисов, и даже стана пътен строител.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ни чули,ни видели,обаче личните им сметки"дебели"за сметка на държавните,които съвсем са отънели.Явно Прокурори страдат от амнезия,защото са забравили за другите образувани до съдебни производства срещу влиятелни личности в БГ-тото,които са на"трупчета"според МВР.ИСТИНАТА, цялата истина,за 30-сетте години анти народно управление и закони. ДЕЙСТВИЯ РАВНОСИЛНИ НА ГЕНОЦИД, ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ.ВИНОВНИТЕ НА СЪД. СПРАВЕДЛОВОСТ ЗА ВСИЧКИ И НАКАЗАНИЯ ЗА ВСИЧКИ.ЗА ГЕНОЦИД ДАВНОСТ НЯМА
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сега ще каже, че не се познава с Баце, а и Баце ще каже, че не го познава.
20
0
 
5
 
! Отговори
Безимен. преди 10 месеца
Митю Очите няма ли да поканите ??И той има какво да ви разкаже.
19
1
 
8
 
! Отговори
Значи, преди 10 месеца
...едната , Бакалова, знаела всичко за ...Борислава? Само че, после Борислава ще каже, че това са пълни глупости! И какво, Гешев и компания на кого ще вярват? Пък и викат Валентин Златев? И какво очакват да чуят от него? Че нямал идея за какво го викат! Много плитка история! Гешев, Гешев, за нищо не ставаш!
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не пита ли Пеевски? Той нали е библиотекар? Трябва да има информация.
17
2
 
16
 
! Отговори
хъхъх преди 10 месеца
Точно ти ли не знаеш нищо при положение, че с Бойко си викахте непълнолетни момиченца на бродяшките си купони в продължение на години! Орда от педофили държат политиката и парите в България!
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хубаво времето, пролетно, следобед. Да се поразходи малко, така да го видят хората, да го дадат по новините. И ще се прибере да си дремне.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е, откъде да чуе като си седи само в къщи и си брои банкнотите и все се забърква и почва отначало. Няма време да се занимава с клюки.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дай Боже скоро да бъде разпитана и Борислава Йовчева ! Злите езици обаче говорят, че тя се крие в Дубай !А, като са почнали с разпитите , нека разпитат и Цветан Василев за фалита на КТБ, както и Васил Божков за рекета срещу него от страна на Борисов и Влади Горанов !
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От посолството не му ли казаха? Държат го в неведение.
12
3
 
26
 
! Отговори
Дони преди 10 месеца
Тия па, за едно къще се фанали. Тия милиарди източиха, ама ше питаме там за държанката ббкюто....
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А бе Боко и тоя не го познава, нищо че много го лъжел на белот.
10
0
 
28
 
! Отговори
ahaha преди 10 месеца
тия никога нищо не знаят.... ама при прокурора чупат пръсти и бутат парата под масата
9
1
 
39
 
! Отговори
Картограф преди 10 месеца
Е как не знаеш? И Бойко го викат- значи ще играете белот!