Котешките кафета - новият хит в Европа и Америка

В тях си плащаш, за да си поиграеш с котета, докато пиеш чай
29 яну 2014 17:34, Мария Дуковска
17
Котешките кафета - новият хит в Европа и Америка
Снимка: архив, Reuters

Бихте ли си платили, за да може да пиете чая си в компанията на котки? Въпросът може и да ви изглежда странен, но идеята е развита в бизнес от години в Япония. Там съществуват т.нар. „котешки кафета", в които посетителите пият любимия си чай, докато си играят с животинките, разхождащи се като господари из пространството.

Тези котки са бездомни и са взети от различни приюти. Идеята много допада на американците Кортни Харт и Дейвид Брагински и те създават организацията KitTea с идеята да отворят първото подобно заведение в САЩ тази година в Сан Франциско.

На сайта на тяхната компания подробно се описва, че те продължават традицията от Япония да взимат бездомни котки, на които да създават удобни условия за живот. Животните ще бъдат обезпаразитявани, ваксинирани и редовно преглеждани от ветеринар.

По съвет на лекаря в едно заведение няма да има повече от десет котки. Също така посетителите не може да са повече от 30-35 в един и същи момент, тъй като така кафето ще се препълни и четириногите грациозни бозайници може да не се чувстват удобно. Котките постепенно ще бъдат социализирани, така че да свикнат с чуждото присъствие. Освен това ще разполагат със собствен кът, в които да не бъдат обезпокоявани.

Един час престой в котешко кафе в Токио струва между 9 и 11 долара. В рамките на това време клиентите могат да си играят с животните, докато пият екзотични чайове. Забранено е котките да бъдат хранени, както и да бъдат дразнени или притеснявани, докато спят. Те не могат и да бъдат снимани.

Идеята е, че комфортът на животните е най-важен и докато те са атракция, за която някои биха си платили, по-скоро целта е да се създаде един по-добър живот на изоставените четириноги, които в приютите живеят в клетки.

В Япония този тип кафета е изключително популярен. Жителите на страната обожават животните, но много от тях не могат да гледат такива в апартаментите си, тъй като на места това е забранено. За да задоволят потребността си да бъдат с косместите сладури, те посещават заведенията, където да си поиграят с тях.

През 2012 г. във Виена, Австрия, след тригодишна борба с институциите японката Такако Ишимитцу най-накрая отвори първото котешко кафе, наричайки го „Неко" (на японски това означава котка).

Кадри от него може да видите в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: коткапътуванекафене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък мислих ,че ги правят от котки!Ами така е ЕС го боли члена ,за члена България.Даваи им на тея европудели ,котки,екология правата на гея и такива ,а нас кучета и котки ни хапват ,само кога става въпрос за норми,акцизи и такси не пропускат.
13
2
 
4
 
! Отговори
Ссс преди 10 години
До 13,Абсолютно съм съгласен , че всичко се плаща, но вервай ми с двуногите котенца , ще ти злезе много много по-скъпо и пагубно за нервната система ....:)
12
1
 
8
 
! Отговори
Ссс преди 10 години
Обичам котките и бих си платил за такава услуга ,но тук където живея не съм чул за така услуга ...Много добра идея ..
11
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не знам, аз колкото пъти влезнах днес в днес-а, толкова пъти го прочетох това заглавие като:"Котешките кюфтета - новия хит..."п.п. Пъзел, ти да не си сЪкат, или просто нИграмотен?
10
2
 
26
 
! Отговори
Пъзел преди 10 години
Като гледам колко искат да ритат и осъкатяват котки тука и си правя извода колко много хора страдат от комплекса на "малката пиш*ка".Понеже нема кой да тормозят, не смеят да се опълчат на по силен или голям, понеже жените им се чу*кат със съседа или шефа и айдеее, кви сме мъже! Да убиваме и осъкатяваме котки...Ами ритайте някой доберман или питбул, като сте толкова мъже :)
9
1
 
27
 
! Отговори
cat преди 10 години
Повелявам всички драскачи против котките да бъдат изтрити!Не само от този сайт!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До УТОЧНЕТЕ МОЛЯКучкови!
7
33
 
5
 
! Отговори
vlady преди 10 години
Има ли възможност да се отрежат лапите на котето и да му се пусне кръвчицата. Ако се предлагат подобни услуги е добре.
6
6
 
18
 
! Отговори
УТОЧНЕТЕ МОЛЯ преди 10 години
С КАКВИ ТОЧНО КОТЕТА ЩЕ СИ ИГРАЕМ АКО СЕ ПЛАТИ :)
5
3
 
9
 
! Отговори
Той е преди 10 години
А като се разгонят, има и безплатен котешки концерт, като бонус...
4
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре са го измислили, какво пък? Присъствието на котки успокоява и зарежда, поне при мен е така...
3
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък чета "Котешки КЮФТЕТА" :D :D :D
2
4
 
19
 
! Отговори
отдавна измислено преди 10 години
Седем милиона мишлета,изкарват се взаимно ченгета,а КОТАРАЦИТЕ подхвърлят досиета... и си пият кафето!
1
38
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** и котумаците скапани!