Българчетата, живели в "къщата на ужасите" в САЩ - на грижите на държавата

За близначетата се грижат социални работници и психолози
20 авг 2019 10:58, Петя Славова
10
Българчетата, живели в "къщата на ужасите" в САЩ - на грижите на държавата
Снимка: BG-VOICE


14-годишните близначки, малтретирани от своите приемни родители, вече са в добро състояние и в сигурна среда, сред добри хора. За тях се грижат социални работници и психолози. Това заяви генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев  пред Нова тв.

Още по темата

Децата са били осиновени преди 7 години, а отскоро живеели в градчето Съмървил. Техните родители - 56-годишен мъж и 40-годишна жена, били арестувани на 8 юли за тормоз над 10-те им деца. Всички те били недохранени, мръсни и във видимо недобро здравословно състояние.  Родителите са ги наказвали в тъмна стая с часове, били са държани гладни, ако не се подчиняват, са били държани навън, на студено, дрехите на момичетата били разкъсани.

Анчев разказа, че е разговарял с децата на английски език по тяхно желание. "С децата не сме говорили за това какво са преживяли, тъй като не исках да ги връщам към този ужас. Децата категорично няма да бъдат върнати на насилниците. В момента са настанени в дом за деца, лишени от родителски грижи в централната част на Мисури. Този дом е с доста добри условия. Оттук нататък съдбата на децата ще реши консилиум от експерти - психолози и социални работници, които, ако постигнат единомислие, съдията ще приеме тяхното решение и то ще бъде приведено в действие. Ако не се споразумеят експертите, решението ще вземе съдията”, подчерта той.

По думите му случаят ще бъде разделен на две дела. Едното ще бъде за попечителството на децата, на което ще се реши дали децата да бъдат под закрилата на щата Мисури до 18, 21 години или за цял живот. Той сподели, че се предполага, че едно от децата има проблем с менталното развитие. Второто дело е срещу родителите, които са обвинени в небрежно отношение и застрашаване живота на дете. Според законите на Мисури по тези обвинения се предвижда наказание от 5 до 15 години затвор.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така написано,заглавието на статията цели да внуши на читателя че нашата държава е поела грижата за децата.Докато не си направиш труда да я зачетеш.И тогава разбира се,става ясно че друга държава е поела грижите,както обикновено.Точно се зачудих че нашата държава е поела грижа за свои деца,и нещо ме глождеше че не е възможно.И се оказах прав естествено
6
1
 
5
 
! Отговори
От кой зор преди 1 година
Да гледаш десет деца?
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Де да имаше такива адекватни грижи за децата в България.
4
2
 
18
 
! Отговори
Шизо хотел преди 1 година
САЩ е обикновен шизо хотел населен със сбирщайн от цял свят. Хора на които ежедневно им промиват мозъците и тъпчат със всяка фармация.
3
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
американската нация е пълно с извратеняци
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много трудно може да се контролира това което се случва във семейството.
1
9
 
31
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Ако тва е къща на ужасите, в България значи имаме цели квартали на ужасите.