Съединените щати разкриха броя на ядрените си оръжия

Това щяло да помогне за контрола върху разпространението
6 окт 2021 08:26, Елка Василева
27
Съединените щати разкриха броя на ядрените си оръжия
Снимка: архив, БГНЕС

Държавният департамент разкри броя на ядрените оръжия в американския арсенал. Според външнополитическото ведомство на САЩ това ще помогне на глобалните усилия за контрол върху разпространението на тези оръжия, предаде Асошиейтед прес.

Решението представлява промяна в сравнение с политиката на правителството на предишния американски президент Доналд Тръмп.

Правителството на сегашния президент Джо Байдън прави преглед на политиката в областта на ядрените оръжия, който се очаква да приключи в началото на следващата година.

Държавният департамент заяви, че оръжията на САЩ, включително активните, както и тези на дългосрочно съхранение, са наброявали 3750 към септември 2020 г. За сравнение през 2019 г. те са били 3805, а през 2018 г. - 3785.

През 2003 г. ядреният арсенал на САЩ наброяваше малко повече от 10 000 оръжия, а най-големият им брой беше през 1967 г. - 31 255.

САЩ за последно разкриха броя на ядрените си оръжия през март 2018 г., когато казаха, че те са били 3822 към септември 2017 г. Това беше в началото на президентството на Тръмп, чието правителство впоследствие пазеше в тайна актуалната информация за броя на ядрените оръжия.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Да, със сигурност са обявили точния брой.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То аджеба без оръжия и демокрация трудно се установява по света,нали...и спрете да ме триете нали сме "демокрация" свобода на словото....да ама не...
13
0
 
3
 
! Отговори
SS преди 2 години
да де, ама ли някой ще повярва на тези "официални данни".... така че държ.деп. напразно е "направил преглед на политиката в областта на ядрените оръжия"
12
8
 
4
 
! Отговори
Нафарфорий преди 2 години
Какви дизелови двигатели ви тресат....хората ги забраниха в половината свят вече,ушанкаджиите нафта ще правят-смех...голям смеххххх.Те да вземат един свястен автомобил да създадат,един телевизор или хладилник.....фукат се с танкови и подводници.И за какъв *** им са???
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиндостан публикувал "актуална" информация за броя на ядрените си оръжия, а руски учени изобретеха технология за получаване и производство на дизелно гориво от полипропилен /употребявани пластикови опаковки/. Световните запаси от употребявани пластикови опаковки се изчисляват на милиарди тонове. В океаните съществуват острови от употребявани пластикови опаковки с големината на Франция и Полша.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 8 Даже и в музея не са. "Челинджър" и "Колумбия" се взривиха.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
7 чат пат сноудън чат пат асандж чат пат голямата депресия чат пат тавана на дълга чат пат имотния балон чат пат дотком балона чат пат постна пица лемон брадърс чат пат операция гладио чат пат оръжията на садам чат пат зунзунео чат пат преврати майдани ветни революции чат пат мигранти чат пат нпо сорос usaid чат пат джендърии чат пат блек лайв метърс
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Совалките са в музея ве льольо, ония искат да догонят руснаците откъм хиперзвуковите ракети.
7
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен6 не се съмнявам че Сащ лъжат по някога но за разлика от русия която винаги лъже чат пат може да им се вярва
6
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ казват много неща, ама дали са верни никой няма как да провери
5
16
 
10
 
! Отговори
USSF преди 2 години
Не е толкова важно колко ядрени ракети имаш, а откъде ще ги изстреляш, защото всяка ракета изстреляна от земята или от самолет е конвенционална и е уязвима от ПРО и ПВО. Иначе, всяка ракета, изстреляна от Космоса попада в целта и не е уязвима от ПРО и ПВО. Америка притежава космическа флотилия /USSF/ от космически совалки, които при една ядрена война ще изтрият феодализма от лицето на Земята.
4
5
 
15
 
! Отговори
Крал Трол I преди 2 години
Никакви оръжия не трябва да има по света, но подлите човеци са агресивни и ще се трепят редовно.
3
8
 
10
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
КОЯ ДЪРЖАВА ЩЕ СИ РАЗКРИЕ БРОЙКАТА БЕ.ТРЯБВА ДА НЕ СА В РЕД.ФЕЙК НОВИНА
2
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжат ! Сащ лъжат и мамят винаги !
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е така се прави. Сега е ред на следващите