Тesla спира тестването на новия автопилот

Установени са технически проблеми
25 окт 2021 09:48, Ния Христова
26
Тesla спира тестването на новия автопилот
Снимка: БГНЕС
Tesla спира тестовете на усъвършенстваната версия на автопилота си поради възникнали технически проблеми. За това съобщи основателят на компанията Илон Мъск, предаде БГНЕС.
 
"Видяхме някои проблеми с версия 10.3, така че временно се връщаме към версия 10.2", написа той в Twitter.
 
Мъск неотдавна обяви, че службата за контрол на качеството е открила проблеми със скоростта на системата при завиване наляво на контролирани кръстовища.
 
Първата версия на Advanced Driver Assistance System (ADAS) беше представена от компанията през 2014 г. Тогава бяха обявени плановете за постигане на най-високото, пето ниво на автоматизация, при което автомобилът може да се движи без водач при всякакви пътни условия. 
 
Тази технология е инсталирана едва на няколко хиляди електрически автомобила на Tesla, повечето от които са предоставени да се използват от служители на компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
търтей преди 2 години
До АнонименНе е скъпа а ти си глупав и беден
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 16 - Е,с ег апросто всеки има мобилен телефон, 90% от новите автомобли са свързани с интернет и предават данни на живо, така че ... за това е късно.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12 - Здравей - бивш софтуерен инженер, тук. Revert на . версия се прави есто,, когато новата версия е имала проблем. БУквално, направили са 1000 крачки, но на 1001-ата е имало грешка и са се върнали с една назад, къдеот са били на 1000 крачки. Твоето сравненеие е неправилно, защото говори за проблем с архитектурата и цялостната насока на проекта, което ще изиксва пренапсиване на основни модули, а в случая не е имало такова нещо, така че не съм наясно, за какво говориш ...
19
0
 
1
 
! Отговори
и прословутата преди 2 години
хитра гинка която ги намесва
18
1
 
0
 
! Отговори
точно преди 2 години
така теслата ще ми станеш само на тестове и бьзрастни жени
17
1
 
3
 
! Отговори
Дръжката на Тесла преди 2 години
Защо се мъчат с тези разработки на изкуствен интелект, при положение че пернишкия университет има готова разработка на базата на дигитализиран профил на джигит - изтребител, шофьор на гоуф.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не изглежда много разумно и безопасно да те разнася машина без волан и възможност за "ръчно" управление! Може би тогава и само тогава когато по пътното платно се движат само такива 'превозни' средства но това би означавало да живеем в тотален Биг Брадър от 7G поколение където компютъра на превозното средство знае всичко къде се намира на и около пътя и директно комуникира с компютрите на останалите превозни средства. Не, по-добре да не идват такива времена.
15
0
 
0
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
В България ли? Че те здрави, прави и трезви с доказателства и свидетели пускат да си ходят - ти за пияни и надрусани ми говориш...
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесни коли са Тесла, но са скъпи
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето почват се коментари от разбирачи, които никога не са карали Тесла. Имам модел 3 от тази година и е доста стабилен. Перфектна кола няма, но няма спор, че ако искаш електрически автомобил, Тесла са най-напред от всички. Има какво още да се изисква, то винаги има
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука хората не осъзнават какво значи връщане на версия назад. Попитайте някой приятел програмист да ви го набие с чоланчета. Правиш промяна след промяна върху основната версия и след хиляди, десетки хиляди промени, се появява проблем. Проблем, толкова сериозен, че ако го коригираш и стотици други промени които си правил почват да дават незадоволителни резултати. И всичко толкова се е оплело че е по-лесно да се върнеш към старата версия и да почнеш наново, зачерквайки целия досегашен труд.
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тесла мина 2 млн. продажби, имат най-ниския шанс, да участват в катастрофа, FSD системата, която е още в ранна beta, може да навигира огромни разстояния, да прави обратни завои, разпознава накъде искат да ходят пешеходците, но отново - beta еврия за тестване е и никой не оачква, да е перфектна в моемтна и никой не е тръгнал, да я прави задължителна. Сега съм сигурен, че професорите от днеска беге, ще ми кажат, как "нищо не било направено" и "всичко го имало още 60-те" ... Звучите, като старчета.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам търпение, когато ви посипят с дела. Имате над 40 статии за Telsa с невярна или непълна информация, която обърква читателя.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 1 - Не викам, а пиша и не съм отправял никакви твърдения, към това, кеото ти иснинуираш. Офицалино, новата версия беше върната към 10.2, от 10.3 и е временна промяна и не е първия път, когато се е случвало, да се върне ъпдейт. "Катастрофа" е прекалено силна дума.
8
7
 
10
 
! Отговори
зер преди 2 години
Мъск е въздух под налягане. Тесла е обикновен електромобил, а способностите за "Full self driving" са малко маркетингово хиперболизирани. Единственото хубаво, което излезе от тесла е че ускори прехода на автомобилната индустрия в посока електрифициране на колите. Всичко останало са грандиозни откривания, симпозиуми, визуализации, обещания, тн.. Мъск е търговец, все пак :)
7
1
 
3
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Светът се развива, нормално...
6
2
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Викаш ако 0.1% възможност за грешка няма какво да го мислим, но пък ако си в тия 0.1% си е някак си тегаво. И тук не се борим с вирус, и можем да си позволим да чакаме докато стане напълно готово. И щом официално го обявява значи според мен е катастрофа и няма да стане с лек ъпдейт .........
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4 - Пияният и надрусан шофьор.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И е помоля драгата реакция, да внимава какво точно пише, защото Tesla скоро ще започне, да бори подобни фалшиви новини в съда. Да, включително и в EU.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ли ще носи отговорност ако надрусан или пиян-залаян седне в такъв автомобил с автопилот и претърпи инцидент с жертви?