САЩ нямат пари и време да помагат на Украйна

Бюдженият директор на Белия дом предупреди с писмо Конгреса
Обновена: 4 дек 2023 14:27 | 4 дек 2023 14:27, Стела Стоянова
160
САЩ нямат пари и време да помагат на Украйна
Снимка БГНЕС, архив

Бюджетният директор на Белия дом Шаланда Йънг предупреди в писмо до председателя на Камарата на представителите от Републиканската партия Майк Джонсън и други лидери на Конгреса, че САЩ нямат време и пари да помогнат на Украйна в борбата ѝ с Русия, съобщи "TVP World".

През октомври администрацията на президента Джо Байдън поиска от Конгреса близо 106 млрд. долара за финансиране на амбициозни планове за Украйна, Израел и сигурността на американските граници.

Републиканците контролират Камарата на представителите с крехко мнозинство и финансирането на Украйна стана политически спорно за някои десни законодатели.

Йънг заяви в писмо, публикувано от Белия дом, че прекъсването на финансирането и потока от оръжия за Украйна ще увеличи вероятността от руски победи.

"Искам да бъда ясна, без действия от страна на Конгреса, до края на годината ще изчерпим ресурсите за закупуване на повече оръжия и оборудване за Украйна и за предоставяне на оборудване от военните запаси на САЩ", написа тя. "Няма магическа банка с налични средства, която да посрещне този момент. Нямаме пари и почти нямаме време", добави бюджетният директор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: украйнаСАЩпомощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
гледайте скот ритер при карбовски в тубата , ще стоплите за какво иде реч , който не знае скот ритер е бивш военен и разузнавач .... и със сигурност не е путинофил
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ха така,утлнищожиха християнското бяло население във войната и сега..спасявайте се - майдаче ,а...
123
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До В затвора няма телеф 130 Интересно в кой магазин пазарува "твоят приятел", щото точно вчера гледах в тубата видео от живеещ в Москва американец от тамошен супермаркет и паднах от разнообразието и качествените стоки. Къде ви намират такива...
122
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Честито , сънародници!!! Това е прекрасна новина. Като гледам коментарите , явно има доста интелигентни хора в БГ , който могат да мислят самостоятелно. Харесвате ми! Освен да им гледаме сейра отстрани на ФАЩ, мисля друго да не правим!
121
1
 
7
 
! Отговори
Руснак преди 5 месеца
Последен епизод от представлението на "велик "краваристан гледаме в момента в Украйна ,Виетнам ги би като мачета ,от Либия и Ирак изченаха,от Афганистан така бягаха че си зарязаха даже и оръжията и самолетите във Афганистан .....и Тръгнали да плащат Русия,Китай и. Северна Корея,е точно там ще лапнат дръвцето яко !!!
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
САЩ общо взето еваха украйна у заде много лошо, пратиха ги на луната, да им е честито на юрките виртуален ЕС И НАТО...
119
13
 
2
 
! Отговори
Магнитски преди 5 месеца
Путин е злобно е..врейск.о.джудже напада християни Грузия Украйна Молдова...евреите.е..ни мразят.. четете диагноза...
118
1
 
10
 
! Отговори
Mdq преди 5 месеца
Зеленски ще бъде забравен като Гуайдо във Венежуела, а САЩ ще изоставят Киев както направиха с Афганистан...ще има късмет ако Залужни не му тегли куршума , щото борбата за власт тепърва ще изплува на повърхността
117
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поне да сключат примирие , стига са умирали млади здрави хора. Продължат ли руснаците ще ги унищожат а градовете със земята ще сринат.
116
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами сега ? Шах с пешката ! И все пак владелеца на света ви изигра и то май преди да умре.
115
1
 
17
 
! Отговори
Атлантици с ниско IQ преди 5 месеца
Има ли евроджендъри, които казаха, че Русия била загубила. Леле, колко наивници има. А как ги дерат с милиарди и седят промити вкъщи, а Боко, Пеевски и с-ие са на бели коне. Хора с ниска култура, мислещи се за начетени, защото слугуват на някаква чуждестранна компания например. С лопати да ги ринеш неграмотните агнета, които, колкото и да е смешно, си въобразяваха, че западният блок има шанс. Идват твжки времена за наивниците, които тепърва ще обедняват
114
16
 
1
 
! Отговори
Доктор ох боли в г.з преди 5 месеца
Лавро ходил да се моли за мир на неква международна конференция. Бухаха
113
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Раша карат Лади. В Украйна карат бмв.Путин се крие в бункер, зеления пуши трева и кара Бентли. Кой според вас спечели войната?
112
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това бе целта, Путин насъска палестинците да нападнат Израел и по този начин отвори втора война, която да отклони вниманието, и средствата на НАТО към Украйна.
111
27
 
4
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 5 месеца
Русофилите лъскат бастуна, получават оргазми. Обаче ще им кажа тъжната истина - Русия също няма време и пари. Днес се чувам с мой колега с Москва, магазините са празни.
110
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Както мислещите казваха, такси стана, но българските уркофили скачат ли скачат.... Те ви сега! Защо ни обиждахте н русофили, путинофили и тн?!? Прави ли бяхме?!? Да!!!
109
1
 
26
 
! Отговори
Така е преди 5 месеца
Танковете на НАТО изгоряха в Украйна. Не само, че вече нямат пари американците, но нямат и оръжие за национална отбрана. Русия прибра изгорелите танкове за скрап и от тях ще направи най-голямата си подводница. Зеленски си отива като бушон, за да не лъсне позора на САЩ.
108
1
 
3
 
! Отговори
Жирик преди 5 месеца
Ахахахахаха НАШЕ ДЕЛО ПРАВОЕ ПОВЕДА БУДЕТ ЗА НАМИ
107
0
 
11
 
! Отговори
нямате пари??? преди 5 месеца
ще си напечатате, нямате време? Ще си купите, нали имате пари, но времето не се купува и работи срещу вас, не го ли усещате вече.
106
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
питбулът вече захапа пoдмocкoвиeтo, докато не остържи месото до кокал няма пускане.