За първи път украинка изкачи връх Еверест

Искала да докаже "непобедимостта на украинския дух"
Обновена: 14 май 2022 08:46 | 14 май 2022 08:34, Йоана Цонева
59
За първи път украинка изкачи връх Еверест
Снимка: БГНЕС

Жена от Украйна стана първа от нейната страна, която изкачва връх Еверест. Това постижение цели да покаже "непобедимостта на украинския дух", заяви 33-годишната Антонина Самойлова, предаде ДПА.

"Украинското знаме трябва да се вее на покрива на света като символ на непобедимостта на украинския дух, особено докато нашият народ преживява толкова трудни времена", допълва тя пред уебсайта "Еверест кроникъл".

Украинката се надява, че мисията ѝ ще повиши морала на украинските ѝ сънародници и на президента Володимир Зеленски. Тя разказа, че баща ѝ и брат ѝ се сражават срещу руснаците и допълни, че вярва, че Украйна ще излезе победител.

Още по темата
Самойлова, която е мениджър на ресторант в Киев заедно с партньора си, е изкачила много от високите планини в света, става ясно от нейния уебсайт. В последния момент тя взела решение да изкачи Еверест, разказва самата тя пред "Еверест кроникъл". Подвигът е бил извършен рано сутринта в четвъртък. После жената е прекарала нощта в лагер II и е пристигнала благополучно в базовия лагер, предаде БТА.

Пролетта е пиковият сезон за хората, които искат да изкачат Еверест. Тази година министерството на туризма на Непал е издало необходимото разрешение само на един украинец и 17 руснаци, съобщиха оттам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро че се качват на сирийски и афганистанските мукяри по центровете където им е мястото а не по хотелите на морето
36
4
 
4
 
! Отговори
Aман преди 1 година
с тия украинци! Рискувате някой ядосан хаксор да ви срине пишман медията!
35
3
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 1 година
Не разбрахме къде е побито знамето. В базовия лагер или в лагер II. Защото, украинците са уникални лъжци и низки измамници .
34
3
 
12
 
! Отговори
КУРдоколенко преди 1 година
Машаалла! Първата украинка, изкачила се по-високо от търбуха на любовника си.
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те какви върхове ги "качват" украинките!!!
32
2
 
16
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Чакам психо-десните цял ден да маршируват с украински знамена, а от колониалната столична община оня съветник с проукраинското самосъзнание да предложи Черни връх да се преименува на името на тази, защитаваща нацистка Украйна. Представям си какво сълзиво цвилене ще падне довечера по btv и Нова.
31
1
 
15
 
! Отговори
SWAN преди 1 година
Колко шерпи я качиха догоре? :))))))))))))))))))))))))))))))
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко шерпи са я изнесли, че свга се хвали?
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е па решила е, че и тя трябва да прослави украината. А аз се чудя, оти цялата украина не се пренесе на Еверест, та да ни мирнат главите.
28
1
 
10
 
! Отговори
Кире Тираджията преди 1 година
До цецо пинъса ... можеш да я имаш само за 15 евро . На магистралата от Мюнхен към Шутгард беше преди месец . Със сестра си. Може още да са там . В Германия много не им върви номера с разветите флагове .... полицията набързо им разпилява седянките . Смо в БеГето им търпят номерата. Кой знае, може да е по заповед на еврейските ни господари....
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
самоилова? сигурно е на руския цар самоил дъщерята, руска северомънкедонка :)(
26
1
 
15
 
! Отговори
Еббасси.... преди 1 година
Само до преди година укрите бяха най-пропадналото племе на тая земя. Идваха да мият чинии и да чистят туаллетните на Слънчака срещу три пъти по ниско заплащане от колкото българин или ром би се съгласил. Виждал съм ги и из Европа. Отчаяни уттрепки дето търсят само какво да откраднат а жените им ефтини магистралки ...... За един месец Путин промени нещата . РЪКА ТРЯБВА ДА МУ ЦЕЛУВАТ на него . Милиарди се изсипват в Украйна днес, бегълците от страната си почиват в 5* хотели .... чувстват се ЦАРЕ.
25
2
 
17
 
! Отговори
София преди 1 година
Минавам само да кажа, че след кратка справка из интернет, доста рускини са го качили доста преди това. Та не знам тая какво толкова се е възгордяла. Дори българката Йорданка Димитрова го качва през 2009-та. Пет години по-рано Мариана Проданова също има сведения, че го качва, но това не е доказано. Та, големият въпрос е- защо не пишете за тях, а пишете за някаква хохла, дето никой не я интересува.
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плача за хохълите. Всеки ден нова пропаганда.
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия украинците много ми приличат на македонците! После ще кажат и че украинец се качил на луната, че братята Кирил и Методий са украинци
22
1
 
12
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Айде бе символ колко пачки е взела от спонсорите :)))
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 33 "Много внимавай при вдигането на капака на тоалетната да не ти забият украинското знаме отзад," ---- гледай сега, за разлика от теб, аз съм мъж и пикая прав!
20
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе вече имам чувството, че като вдигна капака на тоалетната чиния и от там ще изскочи някой хохля да развява знамето им... от всякъде само укро пропаганда...
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А там из...ка ли се ?
18
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е писна ми от тия !!!!!!!!!!!!!!