Зеленски отрече Украйна да е "в задънена улица"

Мина време и хората са уморени, признава той
4 ное 2023 17:30, Нели Христова
72
Зеленски отрече Украйна да е "в задънена улица"
Снимка: БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски отрече в събота, че войната на Украйна с Русия е стигнала до „задънена улица“, отхвърляйки предположенията, че западните лидери лобират за мирни преговори. Разтегнатата фронтова линия между двете враждуващи страни почти не се премести за почти година, а високопоставен украински служител предупреди тази седмица, че конфликтът е в задънена улица. „Мина време, хората са уморени... Но това не е задънена улица“, каза Зеленски на пресконференция в Киев с шефа на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Украинският лидер също така отхвърли идеята, че западните страни оказват натиск върху него да започне преговори с Русия, на фона на съобщенията, че служители на САЩ и ЕС са говорили с Киев как да се стигне до такива преговори. „Никой от нашите партньори не ни притиска да седнем с Русия, да говорим с нея и да й дадем нещо“, каза той.

Тъй като войната е вече в 20-ия си месец и Украйна се бори да спечели позиции в своята контраофанзива, Зеленски редовно се среща със западни лидери в опит да преодолее умората от конфликта. Зеленски каза, че войната между Израел и Хамас също е отвлякла вниманието от Украйна и това е "целта на Русия". „Разбира се, ясно е, че войната в Близкия изток, този конфликт, премести фокуса“, каза Зеленски. „Вече бяхме в много трудни ситуации, когато почти нямаше фокус върху Украйна“, каза той, но добави: „Абсолютно съм сигурен, че ще преодолеем това предизвикателство“.

Поддръжниците на Украйна, включително САЩ, твърдят, че са готови да подкрепят Киев с военна и финансова подкрепа толкова дълго, колкото е необходимо, за да победят Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
НеСИ бе баце, просто Вова те клати всеки божи ден
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зе ще разбере последен. Такива са му възможностите.
49
0
 
10
 
! Отговори
Справедливо и демокр преди 5 месеца
Украйна да върне анексираните от СССР територии от Полша, Унгария и Румъния! На останаата си територия трябва да проведе референдуми и тези региони които искат да се присъединят към Русия, трябва да имат правото на това! Това е единствения демократичен изход и е справедливо хората сами да решават съдбата си, а не някакви И З Р О Д И узурпирали белия дом във Вашингтон без да имат право на това!
48
17
 
1
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 5 месеца
За момента Нато печели, факт. Рашките копаят дупки и окопи, ще карат Коледа там.
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кой и кого пак победи тоя наркоман?!?
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да му имам и успехите и чудото!!!!
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
КОЙТО НЕ ВЯРВА ЧЕ КРИМ Е РУСКИ ДА ОТИДЕ В СЕВАСТОПОЛ И ДА ИЗВИКА СЛАВА УКРАИНЕ!!
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя Наркоман ще повлече САЩ със себе си в пропастта. Освен ако не се отърват от него до президентските избори в Украйна през пролетта.
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Питай сънародниците си във Варна! Е го вчера пак един , даже надул хип хопа, и го боли Майдана за тебе
42
2
 
11
 
! Отговори
Хм преди 5 месеца
Не задънена улица, а по-скоро ръба на пропастта.
41
9
 
2
 
! Отговори
БГ преди 5 месеца
На кой ден сме от войната?ВСВ Париж пада на 35-я ден, а Багдад на 51-я ден от войната в Ирак. Кой как умее да воюва?
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Български термобарични гранати (RTB-7MA 40mm with Thermobaric Grenade GTB-7MA) са на въоръжение в 28-*** механизирана бригада на зомбитата на киевският наркокартел край Артемовск.
39
1
 
16
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
че западната военна техника не може радикално да промени ситуацията на бойното поле, а нейното унищожаване и повреда незабавно и негативно се отразява на ситуацията на фронта.
38
1
 
12
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
Какви резултати постигнаха зомбитата на киевската хунта през петте месеца на офанзивата? По време на офанзивата зомбакнацистишените загубиха над 90 хиляди зомбита убити и ранени. Това са 36 бригади по 2,5 хиляди души. Нито една армия в света не е понасяла такива загуби след ВСВ. Паркът от чужда техника, е до голяма степен загубен. Опитът от използването на американски БМП M2 Bradley, БТР M113/YPR-765 и M1126 Stryker, танкове Leopard 2A4/A5 (Strv 122)/A6 и Challenger 2, самоходни PzH-2000, M109 и AS-90 оръдия показа,
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Те избраха да живеят! Зомбираната по натовски стандарт биомаса от 79-та ОДСБ в Николаев признаха, че група техни братя по оръжие са използвали честотата 149.200, изрекли "Волга", и са избрали живота, като по този начин рекламират тази инициатива като успешна и работеща. Препоръчваме на всички зомбита на киевският наркокартел, които искат да живеят и да спрат да се бият за наркокартела, САЩ, ЕС и НАТО, да използват тази честота.
36
1
 
5
 
! Отговори
ееее преди 5 месеца
праве е. и на мене ми писна на *** да го хратутим тоя, аре чиба
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е как да не е в задънена улица.Прибирай си укропитеците от целия свят и ги пращай да ти защитят вмирисания ........
34
1
 
0
 
! Отговори
Time cover 2023 преди 5 месеца
Nobody believes in our victory like I do! NOBODY! Еми да, оууу йее, фоо шуа нобади!
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
- Джо, ти нали казваше "заедно до края"? - Това е краят!.
32
2
 
12
 
! Отговори
Зельоньй др0гар, преди 5 месеца
колумбийска пудра захар име лЕ?