Орбан търси съмишленици в САЩ за спиране на помощта за Украйна

Унгарският премиер е уверен, че няма да мине през Конгреса
11 дек 2023 11:20, Петър Бойчев
90
Орбан търси съмишленици в САЩ за спиране на помощта за Украйна
Снимка: БГНЕС

Съюзници на унгарския министър-председател Виктор Орбан ще проведат среща при затворени врата с републиканци във Вашингтон, за да окажат натиск за спиране на американската военна помощ за Украйна, съобщава британският в. "Гардиън", като се позовава на собствени източници, пише БТА.

Днес членове на Унгарския институт за международни отношения и служители на унгарското посолство във  Вашингтон ще започнат двудневна конференция с домакин консервативната фондация „Херитидж“. Първият ден на срещата включва изказвания в рамките на панели, посветени на войната в Украйна, както и на теми като „трансатлантическите културни войни“. Според източник от американската Републиканска партия някои от участниците, включително републикански членове на Конгреса, са били поканени да участват в закрити разговори на следващия ден.

Срещата се организира в условията на напрегнати дебати във Вашингтон за бъдещето на Украйна. В сряда републиканците в Сената блокираха спешно финансиране за войната в Украйна. Белият дом предупреди, че без действия от страна на Конгреса средствата за доставка на въоръжение за Киев ще свършат до края на годината.

Дипломатически източник, близък до унгарското посолство в САЩ, е заявил: "Орбан е уверен, че помощта за Украйна няма да мине през Конгреса. Затова той се опитва да блокира подкрепата и от Европейския съюз". Възприеман като най-близкия съюзник на руския президент Владимир Путин в ЕС, той беше сниман преди два месеца да се усмихва и да си стиска ръката с него в Пекин.

Фондацията „Херитидж“ е водеща в Проект 2025, коалиция, която извършва подготовка за следващата консервативна президентска администрация в САЩ. Организацията е и изявен опонент на американската помощ за Украйна.
Някои консервативни републиканци в САЩ се изказват за прилагане на „унгарския модел“ на американска почва, особено по отношение на имиграцията и на семейната политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Дано сглобката издържи пълен мандат и организира мобилизация на евроатлантиците за фронта в Украйна! Има мандат и ще се радвам да го стори за доброто на България.
61
5
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До 67 "... и носи пълната отговорност за войната и за загубата на живота и здравето на украинците." - ц. Урките гласували за майданските превратаджии са отговорните и виновните за войната. Затова ТРЯБВА да си получат заслуженото.
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Възхищавам се на министър председателя на Унгария Виктор Орбан който , преди всичко работи за интересите на своя народ и своята страна евалла...
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украинското ръководство допусна тази война да се случи и носи пълната отговорност за войната и за загубата на живота и здравето на украинците.
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Орбан е напълно прав като заклеймява една политическа върхушка която допуска война срещу собствената си страна. Това е недопустимо в 21 век.
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По телевизията чух че Орбан правил всичко това за да затвърди вътрешното си положение . Не виждам каква е връзката може би защото връзка между положението на двете страни няма , освен че украйна не отговаря на условията за членство където и да е било поради корупция.
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На охраненшопарр от кремълската..... понечих да сложа Минус но системата му сложи плюс което не ми се случва за пръв път.Халал да му е но не е така.
55
0
 
3
 
! Отговори
BUAR 110th OMbR преди 4 месеца
Прилича на афротуъркърка.
54
8
 
5
 
! Отговори
охраненШОПАР преди 4 месеца
ОТ кремълскатаКОЧИНА
53
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Голям политик на,който унгарските интереси са на първо място и за разлика от нашите послушковци ги защитава тези интереси.Така се прави,а не да се набуташ в ЕС и да се кланяш до земята само щото са те приели.
52
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом искате данъците ви да отиват за кръв в Украйна, пращайте ги директно на Зеленски. Аз от моята заплата, детски и пенсии на родителите ми пари НЕ ДАВАМ.Давай, Орбан, ти си ни и надеждата, и мира! Браво, че не допусна мигранти на територията си!
51
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Какво да се организират?! Нали ги виждаме троловете, когато се събират Възраждане? 50 човека оакват целия интернет.
50
15
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Съвременният Троянски кон на Путиньо. Парите и богатството е временно, историята обаче ще отсъди и остане завинаги.
49
17
 
5
 
! Отговори
Отврат преди 4 месеца
и Орбан и Путин. За някои неща като миграцията мога да се съглася. Но на Украйна трябва да се помогне ... защото Путин иначе няма да спре...и ще захапе балтика или нас след това в опит да провокира Нато. А руските тролчета долу, дето много харесват Орбан, много обичат да си слагат плюсчета един на друг... от различните акаунти...
48
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако орбан не споделя европейските ценности, чий го дири тук? А?
47
11
 
5
 
! Отговори
Майната Ви преди 4 месеца
Всички тук сте бабаити! Псувате ЕС и НАТО! Големи сте герои зад клавиатурата и то - анонимно! Хайде! Излезте на протести! Организарайте стачки! Излезте от двете организации! И ще ви хванат продълженията на гърба паяжина от глад! Че, всички сте се юрнали на запад да "се напечелите"! Защо??
46
21
 
7
 
! Отговори
Майната Ви преди 4 месеца
Орбан е голяма работа! Тръгнал да търси съюзници в САЩ срещу Украйна, а не види калпавата си държавичка! Най-тежката икономическа криза в ЕС! Най-висоли цени на горивата! Купонна система за основните хранителни продукти! Унгарците са плъпнали из цяла Европа работа да търсят, а той търси под вола теле!
45
2
 
14
 
! Отговори
сиромах преди 4 месеца
До 38; То доколкото си спомням и САЩ употребиха атомни бомби над Япония,ама сега японците им целуват едни работи отпред и отзад!
44
11
 
22
 
! Отговори
сиромах преди 4 месеца
Браво Орбан! Сто пъти браво за политиката ,която водиш, за социалната и международната ти подкрепа!Вземи да налееш малко акъл на нашите тарикати във властта как се отстояват национални интереси,въпреки че и Унгария е член на НАТО и ЕС!А ако българският народ знае какви социални придобивки имат гражданите на твоята страна,то нашите пигмеи ще бъдат веднага изхвърлени на бунището на историята!Народе ,информирай се какво дава на населението си Виктор Орбан и си печи акъла!
43
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ungaria vinagi gubi teritorii... i sega shte e sashtoto.