Зеленски: Ситуацията е изключително трудна на някои точки на фронта

Руските сили се възползват от закъсняването на помощта за Украйна
20 фев 2024 08:50, Елка Василева
274
Зеленски: Ситуацията е изключително трудна на някои точки на фронта
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в ежедневното си видеообръщение, че ситуацията е изключително трудна на някои точки на фронта, предаде Франс  прес.

Според него украинската армия е изправена пред една изключително трудна ситуация пред руските сили, които се възползват от закъсненията на западните страни в доставката на военна помощ за Украйна.

Още по темата
"Ситуацията е изключително трудна в няколко точки на фронтовата линия, където руските сили са съсредоточили максимални резерви. Те се възползват от закъснението на помощта за Украйна“, заяви Зеленски и добави, че на украинските сили не достига артилерия и че те имат също нужда както от средства за противовъздушна отбрана за фронтовата линия, така и за оръжия с по-голям обсег.

Украинският президент каза, че Киев работи със своите партньори възможно най-усилено за подновяване и разширяване на подкрепата за Украйна, посочва агенция Укринформ.

Той благодари на своите сънародници, на украинските компании и на партньорите на Украйна, които вече са ангажирани с производство в страната на оръжия, артилерийски снаряди, дронове и системи за електронна борба.

 Руските сили преминават в настъпление в Източна и Южна Украйна и наскоро превзеха силно укрепения град Авдеевка в Донецка област, с което постигнаха първата си голяма победа след превземането на Бахмут през май 2023 г., посочва АФП.

Украинската армия заяви, че е изправена пред "масиран огън" от страна на руските сили, които предприемат офанзива в Запорожка област в южната част на страната.

Украинският командир Олександър Тарнавски заяви, че руските войски извършват множество атаки, особено край село Роботине - едно от малкото места, където Украйна е успяла да си възвърне позиции по време на контраофанзивата миналото лято.

Руската армия се опитва да напредва с "малки щурмови групи, подкрепяни от бронирани части", написа той в "Телеграм".

"Тези опити за настъпление бяха пресечени, а врагът беше ликвидиран в района на Роботине", заяви Тарнавски, който командва украинските сили в района.

Подобно на много други места в Източна Украйна, Роботине беше напълно изравнено със земята след месеци на артилерийски обстрел.

Руският президент Владимир Путин приветства превземането на Авдеевка като "важна победа" за неговите войски само няколко дни преди втората годишнина от началото на руската инвазия на 24 февруари, отбелязва АФП. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Не едно животно Ти изобщо знаеш ли какво е положението около Кринки? Там има ВСУ "Плацдарм" с ширина 1км и дълбочина 250м. Реално няма окопи защото се наводняват от вода от реката. Украинците се крият в руините на селището. Руснаците се упражняват в стрелба по живи цели. Убити са Хиляди Украинци. Около селището има гориста месност където са Руснаците. А Т-55 се ползват като радио управляеми камикадзета и за разминиране. Да вижда се как се движи по полето с отворени люкове и вътре празно.
232
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Не едно животно 1. Не се превеждат от Полски и в браузър и в приложение 2. Пак проверих няма подобни новини в другите сайтове 3. на Полски се споменава Патриот който е извън Киев и среля по РФ бомбери... Това е Лудост разбирате ли Патриота трябва да е на 50км от границата(Ланцета има обсег 70км макс) за да предотврати нападения на РФ бомбери с УМПК. Да ще се опитат един път и ще загинат Патриота е ефективен само в комбинация с други ЗРК. Искандери с Касетни бомби и Самолети с антирадарни раке
231
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гущера да вдига бялото знаме да излиза по белите наакани *** и да се предава на момента . Няма смисъл от толкова жертви. Войната е между Давит и Голиат.Всичко а което Путин с основание има претенции да му се отстъпва и това е . Това са области с 90 на сто руско население не искащо да живее под украинки флаг и това го доказаха на референдумите където хората с желание гласуваха и пееха и танцуваха след тяхното провеждане.И няма как да бъде друго щом Зеленски ги бомбардира от 2014 годинина.
230
1
 
1
 
! Отговори
Жададык преди 2 месеца
Перемогата върви по план.
229
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поляците са голяма работа, днес гледах как изсипаха купища едри и дребни отпадъци на ЖП линията и пътя, блокират границата , а словаци, чехи, унгарци им помагат в блокажа!Изобщо и там е битка, но е и за смях, ако гледате кадрите! А преди това , поляците изсипаха житото от тировете от Украйна, просто отвориха дупки и хоооооп , изсипаха житото, докато тировете чакаха на границата! Трактори-мрактори, хора, всички са там в блокажа! Сега украинците се опитват да си пробутат ГМО-то през Румъния,Дунав
228
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Президент Залужни идва
227
0
 
0
 
! Отговори
Животното преди 2 месеца
Гледам минусите пак завалели на коментара ми.Много съжалявам за негативните новини и че развалям кефа,но за мен отрицателните лайкове са по важни от положителните:))Това показва само че ми се обръща внимание и съдейки по това а и не само:)))държа да поблагодаря-за мен от това по голямо признание няма.Ще се грижим с квото можем да е така и за напред
226
3
 
0
 
! Отговори
Не едно животно преди 2 месеца
Сигурни ли сте за кринки,че ми се струва че радоста е прибързана.хубаво си свирене часовника.мнооого хубаво,че чак руските блогъри признаха че са избързали,защото тъй кът гледам май май гальбъ:) нещо за раничко
225
2
 
6
 
! Отговори
Освободено е преди 2 месеца
преди часове Кринки е освободен.Вън окраинците!
224
1
 
7
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 2 месеца
Вън наглите окраинци!
223
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русофилчетата май че си глътнаха плувката милите
222
9
 
3
 
! Отговори
Русомраздедмороз преди 2 месеца
То само тия 2 полски репортажа струват колкото няколко авдиевки.Големи победи жъне руската салата няма що.Тъй да е всеки ден.Слава на Украйна
221
3
 
0
 
! Отговори
Не едно животно преди 2 месеца
Е Боби.Кво ще кажеш.Беше както беше,а стана тя каквато стана.5 машини на летището в Курск от които 3 бомбардировача и още 5 край Авдиевка която уж е превзета а падат самолети.Оти тъй?:)А основната отбранителна линия на укр е изнесена чааак от др страна на реката и се чудят да бранят ли буфера м/у града и реката или не.Бих заложил че ще се изтеглят от западната страна да не дават жертви.
220
6
 
2
 
! Отговори
Никой си преди 2 месеца
До някой си.---По важно е колко руска салата ще има с водка и селйодка.Наздраве и до дъно за великата и непобедима руSS ка армия.ха хааа
219
1
 
0
 
! Отговори
Не едно животно преди 2 месеца
До Боби.Ето още нещо прясно прясно освен за летището.пусни субтитри те на превод а и поредицата вероятно ще излезе и на бг че съм я срещал назад във времето.Ето-https://m.youtube/watch?v=jYyNBQDr2pY&pp=ygURd29qbmEgbmEgdWtyYWluaWU%3D20 LUT: Pięciu Brawurowych Rosyjskich Pilotów VS System Patriot | Wojna w Ukrainie Wyjaśniona136 показвания преди 2 минути...ощеМале мале:)
218
1
 
12
 
! Отговори
Някой си преди 2 месеца
Що не вдигаш вече " белото знаме " бре Еврейски Наркоман? Колко още Украински граждани,ще загинат в бъдеще Заради теб? Кога една малка държава,е в историята на Човечеството,е " Печелила" каквато и да било " война" срещу Мнозинство?-:( Ти си Луд за Връзване казвам ти!-:( Или Лапай дулото на пистолета,или Украинците сами ще Те убият !! Лицемер!-:((
217
1
 
0
 
! Отговори
Вълчо преди 2 месеца
Ваще мсрки тука казват само ако руснаците бият.инак не
216
0
 
2
 
! Отговори
Вълчо преди 2 месеца
Може може
215
0
 
1
 
! Отговори
Не едно животно преди 2 месеца
До Боби.Съжалямам че ще трябва да те разочаровам но е вярно.Ще де наложи да поизчакаш но за твое съжаление мисля че е вярно понеже и в украински медии вече има информация.Порови се повече.А и наблюденията ми показват че поляците знаят какво говорят а са и сред първите в новините относно укр.Минавали са по 3 дни докато наще тук кажат и да се разруха,но може да им се вярва като цяло
214
1
 
0
 
! Отговори
Вълчо преди 2 месеца
Боби да си заредиш линка дето съм го написал долу.Top info Ukraine,a репортажа се казва-20 LUT: Ukraina ruszyła do ataku! Tego się nie spodziewano! | Wojna na UkrainieTop Info Ukraine.За останалото щи трябва да знаеш полски,но все пак слушай.все ще разбереш достатъчно