Русия се застъпи за подялба на Косово

Москва подкрепя идеята за самоопределение на косовските сърби
3 апр 2008 12:14,
20
Русия се застъпи за подялба на Косово
И Путин е за подялба на Косово. Снимка: boom.ru

Москва за първи път официално заяви за възможността за подялба на Косово, обявило през февруари едностранно независимост, която така и не е подкрепена от Русия.

Външният министър Сергей Лавров вчера недвусмислено посочи готовността да бъде подкрепена идеята за самоопроделение на косовските сърби, като припомни, че на Запад обичат да обосновават независимостта на Косово с невъзможността за съвместен живот между албанците и сърбите, съобщава вестник “Време новостей”.

“А няма ли да приложим същия подход за съвместен живот на сърби и албанци вътре в Косово? Западните партньори не могат нищо да отговарят на това”, каза Лавров вчера пред руските депутати.

“Убеден съм, че малцинствата в Косово, не само сърбите, имат право на волеизявление, на това как и къде искат да живеят и в какво качество искат да бъдат там”, каза Лавров, цитиран от вестника.

Министърът посочи, че Европа е изправена през “сериозна заплаха от дестабилизация”, провокирана от “безотговорната и недалновидна политика” в подкрепа на косовския сепаратизъм.

Утре в Букурещ на заседанието на съвета "Русия-НАТО" президентът  Владимир Путин също ще разговаря за проблема с Косово, отбелязва изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Rossia navsegda!!!
18
0
 
1
 
! Отговори
Жоро Фитила преди 16 години
Проблемът,драги zz,е не дали ще се поколебаят да отвърнат. Въпросът е,дали някой друг нама да се поколебае да започне! САЩ винаги са "играли" с отбори от "В" регионална селско-аматьрска група и,естественно,са били "шампиони". Обаче в шампионската лига всички отбори са от Професионалната група! Ако се "играе" истински "мач",публиката ще отиде по дяволите! Или на по-кофти място...
17
0
 
1
 
! Отговори
niki преди 16 години
I EDINSTVENNO REWENIE. DANO I USA I SARBITE PROIAVIAT RAZUM I SE SAGLASIAT NA RAZDIALA NA TERITORIATA. ZNAEME 4E SARBITE SA MNOGO OPAKI I NE OTSTAPVAT, NO E EDINSTVENNOTO RAZUMNO REWENIE. A POSLE I USA DALI W,E GO PODKREPIAT TOVA REWENIE ILI W,E SI DARGAT TVARDO REWENIETO ZA OGRABVANETO, VANDALSKOTO NA SARBIQ I OTNEMATETO NA KOSOVO,VAV VID NA REKET I SKANDALNOTO OTNOWENIE NA EC KAM TOZI TAKA SERIOZEN TERORISTI4ESKI AKT.
16
0
 
1
 
! Отговори
boro преди 16 години
Abe gyz zaradi e takova durjanie horata vi mrazqt i nema da vi pomognat nikoga. Zaradi tova durjanie shiptar she te gazi.Prase
15
0
 
1
 
! Отговори
Топчо преди 16 години
Към 14-прав си бе брато!!! Косово е Сърбия, прав си!!! Ама стига си ни обиждал. Ние си говорим за "Македония"
14
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
KOSOVO IE SRBIJA!!!!!!a vie bg pederi,pravitelstvo kvo vam kaje viie to pravite,nali???NA ULICATA DA IZLEZNETE I DA NE PRIZNAVATE KOSOVO!!!ako ste hora....:)
13
0
 
1
 
! Отговори
Топчо преди 16 години
Като ще делим, да делим и смешната "Република Македония". По 1/3 за България, Гърция и Албания.
12
0
 
1
 
! Отговори
ORION преди 16 години
абе може да си говорите каквото искате ама aко не беше РУСИЯ сега щяхме да имаме имена от сорта на мехмед, мюмюн, исмаил или шабан:) и щтяхме да викаме за бешикташ или фенеритегадно нали ама го забравяте
11
0
 
1
 
! Отговори
rusnak преди 16 години
planovete se pravqt za da se izdunvat:))))))))), a tova nai dobre 6te si proli4i sre6tu nas:) vreme e i qnkite da polu4at istori4eski urok...
10
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 16 години
RUSIJA e bila vinagi sas realnite dyrjavi i realni hora !!! a koito govori da RUSIJA loso 4e neznam si kakvo to toi ili sega naskoro e roden ili nqma si predstava ot ni6to !!! RUSIJA E NAI-VELIKATA !!!
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
NATO е ***. Стотина талибани могат да го победят.
8
0
 
1
 
! Отговори
Иван Вазов преди 16 години
"Кат Русия няма вторатъй велика на света.................."
7
0
 
1
 
! Отговори
zz преди 16 години
Петьо Димитров, гледаш много филми и фантастика.Само 1 нещо си пропуснал, а може би умишлено, защото то обезсмисля цялата ти теория - руснаците също има ядрено оръжие и при нападение от САЩ няма да се поколебаят да отвърнат!
6
0
 
1
 
! Отговори
Жоро Фитила преди 16 години
"Русия да се не бърка само ТАК кадето не и е работа... много вече почнаха да се усират ;)" - Смешнико,объркал си думичката "Русия" със думичката "САЩ"! Това "ТАК" на руски ли е? Хи-хи-хи! Ето,правилно го е цитирал Петьо Димитров:...незабелязано ще подменим техните ценности с фалшиви и ще ги оставим да повярват в тези фалшиви ценности. Ще намерим съмишленици, помощници и съюзници..."! Ууууууу!
5
0
 
1
 
! Отговори
анти-сърбия преди 16 години
колкото по-бързо се разпадне тая смешма държава толкова по-добре...Унгария & България да си взимат Войводино и Западните покрайнини, а Русия да се не бърка само так кадето не и е работа... много вече почнаха да се усират ;)
4
0
 
1
 
! Отговори
Мамантос преди 16 години
Това е правилната позиция. Трябва да се защитава твърдо. Русия направи твърде много компромиси със собствените си геополитически интереси. Ножът е опрял до кокала.
3
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Русия доказа че има тежест а и политици!Дано и следващият президент има същата визия както Путин
2
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 16 години
Ako ne e Rusija da pomogne ami koi togava ?? !!! razbira se 4e e tq nali sme sy6ta religiq samo razli4en ezik .. za TQH EDNO GOLQMO BLAGODARQ !!!
1
0
 
1
 
! Отговори
Петьо Димитров преди 16 години
САЩ готвят удар срещу РусияМного хора ще продължат да вярват на вътрешния си глас, а не на фактите. Това е разбираемо, това е механизмът на психозащитата. Разбира се, ако руснаците са се предали сами, жалко за тази велика държава, за духа, ума и волята, не само на руснаците, но и на православието и славянщината. Ще припомним сценария, начертан от американския генерал Алън Дълес (шеф на политическото разузнаване на САЩ в Европа, след това директор на ЦРУ), който се отнасяше не само за СССР: ...незабелязано ще подменим техните ценности с фалшиви и ще ги оставим да повярват в тези фалшиви ценности. Ще намерим съмишленици, помощници и съюзници в самата Русия. Епизод след епизод ще разиграваме грандиозната по своя мащаб трагедия на най-непокорния на Земята народ към окончателното угасване на неговото самосъзнание. От литературата и изкуството постепенно ще извадим социалната им същност... Ще стимулирам наглостта, лъжата, измамата, пиянството, наркоманията, животинския страх. Много малко ще се досетят какво става. Тези хора ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище. Александър Зиновиев добави други неща: В антируския проект могат да се разграничат три етапа. Първият е да се свалят руснаците до равнището на третостепенните народи, които не могат самостоятелно да съществуват като суверенен народ. Вторият е да се насочи руският народ по пътя на биологичното деградиране и изолиране, на изчезването като етническо явление. Разработен е планът за съкращаването му до 30 милиона чрез глад, разруха, ниска раждаемост, алкохолизъм, наркомания, проституция, хомосексуализъм. Най-страшният етап на руската трагедия ще бъде зачеркването му от историята. Според руски военни специалисти, ударът на САЩ срещу Русия ще бъде внезапен. Количеството на подводниците, екипажите и маршрутите няма да се различават от нормалните. За това ще са необходими по-малко от една четвърт от ударните сили на САЩ. Нападението ще стане към 2010 г., когато ще бъде най-високата боеготовност на САЩ и най-ниската на Русия. Нападението ще се предшества от репетиции в интервал 2-3 години. Първата и втората вече се състояха. Генералната ще бъде 2-4 години преди атаката. За жертва ще бъде избрана страна с достатъчно мощна система на ПВО с руските комплекси С-300, и Тунгуски. Към момента на нападението най-новите мобилни ракети на САЩ с радиус 5000 км ще се намират в Прибалтика, Полша, Украйна, Турция, Грузия Азербайджан, Таджикистан, Афганистан, Узбекистан, Киргистан и Аляска, не по-малко от 30 000. Непосредствен повод за удара може да бъде унищожаването от руснаците на американска подводница или самолетоносач. Нападението ще се предшества от мащабна световна финансово-икономическа криза и рязко спадане на жизненото равнище в САЩ.