Цензурираха Карла дел Понте

МВнР на Швейцария забрани на дел Понте да представи книгата си за югославските военнопрестъпници
8 апр 2008 13:52,
9
Цензурираха Карла дел Понте
Карла дел Понте. Снимка: wikipedia.org

Федералният департамент по външните работи на Швейцария забрани на Карла дел Понте да направи в Милано презентация на книгата си “Лов, аз и военните престъпници”.

“Обществената представа за това произведение е несъвместимо с длъжността посланик на Швейцария, която сега заема дел Понте”, се подчертава в комюнике на швейцарското външнополитическо ведомство.

В книгата си, дел Понте разказва за пречките, които е трябвало да преодолява “в опит да организира съдебното преследване на лицата, обвинени във военни престъпления за въоръжените конфликти на Балканите през 90-те години”.

От август 1999 г. до декември 2007 г. дел Понте беше главен прокурор на Трибунала в Хага. След изтичането на прокурорския си мандат от януари 2008 г. тя е посланик на Швейцария в Аржентина.

“В книгата на Карла дел Понте, която разказва за работата й на поста главен прокурор на Трибунала в Хага, се съдържат изявления, които са недопустими за представител на правителството на Швейцария”, заяви говорителят на швейцарското външно министерство Жан-Филип Жанр.

Той не уточни кои точно части от книгата на дел Понте не се приемат от швейцарското правителство.

Някои местни наблюдатели са на мнение, че става дума за “някои нюанси” в оценката на ситуацията на Балканите предвид това, че Швейцария официално призна независимостта на Косово.

Швейцарският външен министър Мишлин Калми-Рей участва миналата седмица в церемонията по откриването на посолството на нейната страна в Прищина, предаде ИТАР-ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 15 години
В анонса за информацията се казва "югославски военнопрестъпници".БЕЗОБРАЗИЕ!!! Става дума за албански изверги надминали фашисткия д-р Менгеле!!! Интересно защо иначе престарателните защитници на демокрацията от Амнесги Интернещънъл, Хелзинки Уоч и др. си бъркат в носа и гледат на другата страна ???!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
rangel преди 16 години
Някой сигурен ли е,че тази наистина е жена?Аз не съм уверен....Ако е жена..........баси и грозотията...това би обеснило някои черти от поведението и-жена като не е коландрисвана дълго,започва да прави глупости,кофтито в няйния случай е,че страдат цели нации....
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да знаеш колко точено казваш. Особено за Соломон. Наистина е враг български, много коварен, много лукав и много подмилен. Всичко, което прави видимо не е в български интерес. Обикновено плътно застъпва американски и еврейски интереси. така продааваше и България
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Карла дел Понте май се помъчи накрая да се покаже като човек а не като гестаповец, като изкара само някои дребни факти, как косоварите са клали сърби и ***, а техните "хирурзи" са им вземали органите и са ги продавали на Запад. Но КОСОВАРИТЕ имат пари, не само от органи, ами и от ДРОГА, оръжие и купуват политици, прокурори, съдии и си откупуват главорезите. ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ, как светкавично признаха "най-демократичната, най-миролюбивата и послушна" КОЛОНИЯ - Демократична Република КОСОВО. Най-доволен бил СОЛОМОН - врага български.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Vie ne tse dobre!Imenno Karala Del Ponte iznese faktite za trafika na organi! Ako be6e ostanala prokuror onq nqma6e da go pusnan opredeleno!Nevijdate li 4e q cenzurirat imenno za6ott e pisala sre6tu kosovarite prestypnici!ama mnogo lesno se plue predi da se razbere ama
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Da i otvlekat vnuchetata za organi na taia mrasna ***
2
0
 
0
 
! Отговори
samurai преди 16 години
tova e nai dolnata mirizliva i poro4na za kojato sam chuval v tribunala vaobste nisto spravedlivo ne sam vidjal v neinite zloupotrebi s svobodata na po dostoini xiljadi pati ot neja xorakato sa tolkova spravedlivi kak taka xaradinai izleze 4ist naistina ot razsledvaniata.... vsi4ko e edna laja i cinizam dano puknat tia otrepki gnusni
1
0
 
0
 
! Отговори
Пипи преди 16 години
Да и имам банковата сметка на тая и нищо друго. Албанците са откупили свободата на Харадинай с 50 мнл евро. Познайте в коя сметка са внесени.