Тийнейджърка отстоява правото си на достойна смърт

Момичето съзнателно отказало животоспасяваща операция
12 ное 2008 12:35,
6
Тийнейджърка отстоява правото си на достойна смърт
Снимка: БГНЕС

Неизлечимо болно 13-годишно момиче успя да извоюва правото да откаже операция, която би й спасила живота, съобщава The Guardian.

Още от 5-годишна на Хана Джоунс е поставена диагноза - рядка форма на левкемия.

Момичето е лекувано със силнодействащи препарати, които увреждат сърцето му.

Единственото, което би могло да спаси живота й, е сърдечна трансплатнация. Хана обаче иска "да умре достойно сред близките си и приятелите" и отказва да се подложи на интервенцията.

Ръковоството на болницата се опитало временно да изведе момичето от опеката на родителите му и да проведе операцията, независимо от волята му.

Съдът в Лондон обаче решил, че пациентката е на възраст, в която може и има право да решава такива въпроси.

Родителите на Хана считат действията на болницата за скандални, информира още The Guardian.

Преди смъртта си момичето би искало да посети Disney World във Флорида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
To pyk edin jivot - samo bolka. Po-dobre da si otide dostoyno, otkolkoto da moli za vsi4ko....
4
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
на непросветените,че такава операция е много тежка и за хора без други заболявания. А това дете е с увредено сърце именно от опитите да излекуват левкемията.За него операцията може да е смъртоносна много повече ,отколкото за други трансплантирани.Само мъките му ще са повече.Отстрани е ужасно да се коментира....Да не мислите ,че на родителите е леко да се откажат от трансплантация.Само хора,които много са страдали могат да разберат и тях и детето им!!!
3
1
 
3
 
! Отговори
Боян преди 15 години
Нужна й е трансплантация на сърце за да може да живее, но това не решава проблема с левкимията. за това са скандални. защото не могат да гарантират че ще излекуват и рака.
2
1
 
3
 
! Отговори
Bob преди 15 години
...да се спаси, защо са разрешили да се откаже? Не може 13-годишно дете да решава. Щом операцията би могла да спаси живота. "Родителите на Хана считат действията на болницата за скандални, информира още The Guardian." - а това пък е голяма глупост бе, тия са ***.и...И до 1: А защо да си отива щастливо? Може да продължи и да си изживее живота с роднините и приятелите щастливо...
1
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
ами детето иска да си отиде достойно,не му пречете със закони.или го връщайте в живота здраво,или го заведете да види Дисни и да си отиде щастливо!