Германия още плаща за Първата световна

91 г. след края на войната данъкоплатците не са приключили сметката
14 дек 2009 16:09, Десислава Данина
48
Германия още плаща за Първата световна
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Повече от 91 години са минали от края на Първата световна война, но германският данъкоплатец все още плаща последствията.

Въпреки че репарациите са платени отдавна, германският бюджет все още плаща за поражението на страната през Първата световна, съобщава Die Welt.

Финансовото министерство на ФРГ и тази година ще плати лихви по финансови инструменти, които са резултат от войната и това ще продължи най-рано до 2 октомври 2010 година.

Дотогава Германия ще е платила деветцифрена сума. Става въпрос за плащания предимно към частни инвеститори.

Като директно следствие от член 231 от Версайския мирен договор, според който вината за Първата световна война е изцяло на Германия, Ваймарската република поема задължението да изплати сума, която първоначално не е записана. Тя се договаря с план за репарации през през 1924 година, а след това е редуцирана при втори план от 1929 година.

Двата документа предвиждат годишно изплащане на репарации на победителите във войната, както и емитирането на ценни книжа в полза на германската икономика. Идеята е, че само работеща икономика е в състояние да плаща репарациите.

При две операции са емитирани първо облигации за 800 милиона марки при 7% лихва, а след това – за 300 милиона марки при 5,5% лихва.

Още през февруари 1933 година Хитлер спира плащането на лихви и главница по по-голямата част от тези облигациите.

През 1949 година ФРГ формално поема наследството на Райха, включително и външния дълг.

Все пак сумата е намалена, защото демократичната Федерална република не бивало да се обезкървява финансово, а да бъде силен партньор на Запада в конфликта с комунистическите диктатури.

Херман Йозиф Абс, най-влиятелният германски банкер за столетието, водел преговорите от името на федералното правителство по Лондонското споразумение, с което са уредени дълговете към 70 държави при значително намаляване на сумата.

В това число влизали и специалните облигации, пуснати след Първата световна война. По тях до 1980 година финансовото министерство на ФРГ е изплатило сума, равняваща се на 670 милиона евро.

Не били обслужвани обаче два инструмента. За тях имало клауза, че ще бъдат обслужвани при евентуално обединение на страната, което през 50-те, когато е договаряно Лондонското споразумение, изглеждало като „необозримо бъдеще“.

През 80-те сертификатите за тези облигации имали само колекционерска стойност, защото никой не очаквал обединение на страната през ХХ век. Така те минали през много ръце, а последните извадили късмет, защото с обединението през 1990 година клаузата от Лондонското споразумение влязла в сила.

Собствениците на тези книжа получават от 1990-а годишно лихви и главница. Падежът на книжата е следващата година – тогава собствениците им ще са получили 68 милиона евро лихви към 125 милиона евро главница.

За част от книжата обаче още не са се появили собственици. Формално те губят стойност на 3 октомври 2010 година.

Германското финансово министерство обаче обявява, че ако и след тази дата се появят купони, е възможно и за тях да се договори плащане. Министерството не иска да рискува доброто име на Германия като коректен платец заради няколко милиона евро. 
 


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
8
 
34
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Германия не е виновна за започването на ПСВ, а Сърбия и Русия! Германската държава несправедливо е наказана след края на войната от победилите държави да плаща огромни репарации вече толкова много години! Между другото и България беше жестоко наказана от Великобритания, Франция и другите победителки със унизителния условия и загубата на Беломорска Тракия!
Жалко че светът е толкова несправедлив понякога!
45
8
 
32
 
! Отговори
do 44 преди 11 години
то това е интересно четиво, но да го беше превел сам или да дадеш линк да си го прочетем на английски, а не да го пуснеш в гугъл транслатора... Jayne Gardner- Jayne градинар хахахахаххах!!!
44
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ли са преследваните евреи?
Commentary
С Jayne градинар
2-19-8

Аз винаги се използва да се чудя какво е за евреите, които направиха хората през цялата човешка история ги презират. Ако те наистина са "Божии избраници" Мислех, че те е трябвало да бъде unluckiest хора в историята на света.

Защо те са били преследвани през цялата история?

Защо нацистите ги herded в едър рогат *** автомобили и да ги вземат в "лагерите на смъртта", за да се разпорежда веднъж и за всички на "еврейската проблема?"

Изведнъж признават, че ако Хитлер разработи "Окончателното решение" на еврейския въпрос, че не трябваше да са на "еврейския проблем". Може ли евреите са по някакъв начин държи по такъв начин, че ще направи страните, в които те са пребивавали се обърнат срещу тях, или те са били просто жалко, невинни жертви?

Тръгнах да намерите отговори на въпросите ми, главно като се обърна към интернет, но също така и четене различни книги по този въпрос. Какво намерих става все по-тревожно за мен.

Не е известно, че през цялата история, евреите са прогонени от 79 страни, някои страни повече от веднъж.

Не е известно, че много от исканията са направени за Холокоста, че имах вярва безрезервно за толкова дълго време са били в действителност измама.

В книгите, които е чел и филми бях видял за "Холокост" и плачеше, но не са нищо повече от тънко було се опитва да събере непоколебима съчувствие за състоянието на Израел и извинение, за да изтръгнат милиарди долари от Германия и 1.25 млрд. долара от швейцарски банки.

Аз открих, че една книга, която е чел много пъти като тийнейджър и извика наоколо, Дневникът на Ане Франк, е най-малко частично, написани от някой друг, а от Ане Франк.

Научих, че признанията на Нюрнбергския процес и екзекуциите на толкова много немски "военни престъпници" са били извлечени чрез мъчения и подсъдимите са се опитвали, съдени и осъдени от самото им обвинители.

Аз научих за "фалшив флаг" операции, особено в афера Lavon и трагедията на USS Liberty, американски кораб, който бил нападнат от израелците, по време на войната 1967. 34 млади американски мъже бяха убити и много ранени.

За да добавите обида за щети, израелците заявиха, че това е просто жалко случай на погрешно идентифициране, нещо оцелелите от свободата винаги яростно отрече. Те, обаче, са застрашени от военен съд, ако те са били някога да разкажат на своите истории.

Научих за шпионин Джонатан Полард случай и други случаи на шпионаж срещу израелските евреи трябваше своите "най-близък съюзник."

Станах шокирани и ужасени като научих за лечението на палестинския народ в окупираните територии, в ръцете на израелската армия и на еврейски заселници. Израел създава впечатление, че е само на демокрацията в Близкия изток, но това е само една демокрация за евреите. Non-евреи не се считат за равни.

Аз бях натъжен да видите снимки на невинни палестински деца изгори до неузнаваемост или страдащи от тежки огнестрелни рани, след като са били насочени от IDF не по друга причина, че те са от палестински.

Разбрах за еврейската история на avariciousness, кражба, лъжа, манипулация и техните съмнителни и лихварски бизнес практики.

Аз научих за тяхната роля в радикалното движение хомосексуални, на радикалните феминистки движения, на производството на порнография, както и техните по-представителство в производството на аборт.

Аз открих ролята им в организирана престъпност, в търговията с роби, в движението за граждански права и в комунизма, една идеология, която е отговорна за смъртта на безмълвните милиони и репресии на милиони други.

Научих, че той е евреин supremacists зад войната срещу християнството и Коледа. Тя е, че те, които искат Бога на особените залози на обвързаност и всички символи на християнството отстранени от обществения живот.


Те са задвижвани християнството от обществените училища въпреки християнството е религия на мнозинството.

Те са взели Коледа от обществен календар училище, въпреки факта, че това е закон празник и се нарича Коледа.

Четох за анти-Gentilism и hatefulness на Вавилонския Талмуд и тяхното неуважение към външния, и враждебност към Исус Христос, християнството и Дева Мария и християните като цяло.

Аз научих за тяхната "chutzpah" твърди, че езичниците в живота са били на стойност не повече от живота на Barnyard животни, но те смятат, че еврейския живот да бъде близко до самия Бог. Това е добре да открадне от езичник или да убие езичник, но еврейски живот са свещени.

Аз научих за контрол им на по-голямата част от богатството, медиите и академичните среди, въпреки че като по-малко от 2% от населението (дори по-ниски в Канада).

Те са зад абсурдно политическо движение, коректност и омраза престъпност законодателство, което е изготвен така, че да мълчание всеки, който може да разбера техния дневен ред и се опитват да хвърлят светлина върху това.

Мъже като немски Рудолф, Дейвид Ървинг и още много други, били признати като много историци, са били арестувани, обвинени в престъпления, мразя и просто за затвора, която е направила проучване на академичната определен период от историята.

Други така наречените "ревизионисти" или "отричащи холокоста" са били заплашвани, тормозени, нападат и намазани просто се опитвате да стигна до истината.

Разбрах, че евреите са отговорни за нашите широко отворени имиграционни политики, които са създадени в кошмар, което наричаме "мултикултурализъм", "многообразие" включване "и" плурализъм. "

Това е най-вече тия, които настояват за смесване на расите и смесване на раси, знаейки много добре, че в крайна сметка ще доведе до тези на белите европейски произход са малцинства в собствените им страни, и окончателното изтребване бели европейски ДНК.

Това е очевидно ясно, че войната в Ирак се дължи единствено на Израел, които искат да куцам нейните врагове от дестабилизиране на своите правителства за постигане на надмощие в Близкия изток.

Би било немислимо за израелските евреи да умра за тази кауза, така че те манипулират на САЩ във войната с помощта на еврейски ционист "firsters Израел" в администрацията на Буш, за да може кръвта на твърде много млади американски мъже и жени вместо да се пролива.

Тя е, че те, които контролират от Близкия изток външната политика на най-мощната държава в света, САЩ. Тя е, че те, които контролират Конгреса, Сената и президента кукла, Джордж У. Буш.

Те имат такъв контрол в киното и телевизията, че сега сме подложени на безкрайни програми и холивудски филми, които макет християнството, християнските ценности и разрушават традиционното семейство.

След трезви разсъждения относно това, което съм открил за еврейски надмощие и ционизъм, аз трябваше да се откаже от всичките си преди това са били представите за историята на еврейския преследване.

Това, което не разбираме защо те да продължат това поведение в зависимост от това кое обществото, в което живеем, знаейки, че в крайна сметка те ще преигравам ръката си и коварство ще бъдат изложени още again.Has история ги научил нищо?

Тъй като все повече и повече хора да станат наясно какво става и кой е отговорен за това, гняв ще расте, тъй като тя вече е в бившия Съветски съюз и Източна Европа.

Те могат да контролират телевизия, филми и печатни медии, но те не контролират в интернет. Поне не още. Блогове и сайтове, посветени на "екскурзия" на еврейския supremacists в крайна сметка ще бъде тяхното падение.

Ако всеки, който види тази информация, тя минава за най-малко едно лице, престъпленията и греховете на еврейската supremacists ционисти и ще бъдат изложени на риск. Моля, направете ваша страна. Подай на. Нашият свят, както знаем, че е Разчитам на вас.

Публикувано от Jayne градинар

43
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Why Are Jews Persecuted?
Commentary
By Jayne Gardener
2-19-8

I always used to wonder what it was about Jews that made people throughout history despise them. If they were indeed "God's chosen" I thought, they had to be the unluckiest people in the history of the world.

Why were they persecuted throughout history?

Why had the Nazis herded them into cattle cars and taken them to "extermination camps" to dispose once and for all of the "Jewish problem?"

I suddenly recognized that if *** had developed a "Final Solution" to the Jewish question, that there had to have been a "Jewish Problem." Could the Jews have in any way behaved in such a manner that would make the countries in which they resided turn against them, or were they just unfortunate, innocent victims?

I set out to find answers for my questions, mainly turning to the Internet, but also reading various books on the subject. What I found became increasingly disturbing to me.

I had not known that throughout history, the Jews had been expelled from 79 countries, some countries more than once.

I had not known that many of the claims they made about the Holocaust that I had believed unquestioningly for so long were in fact fraudulent.

The books I had read and the movies I had seen about the "Holocaust" and wept over were nothing but thinly veiled attempts to garner unwavering sympathy for the state of Israel and an excuse to extort billions of dollars from Germany and 1.25 billion dollars from the Swiss banks.

I discovered that a book I had read many times as a teenager and cried about, Anne Frank's Diary, had been at least partially written by someone other than Anne Frank.

I learned that the confessions at the Nuremburg Trials and the executions of so many German "war criminals" were were extracted under torture and the defendants were being tried, judged and condemned by their very accusers.

I learned about the "false flag" operations, especially the Lavon affair and the tragedy of the USS Liberty, an American ship that was attacked by the Israelis during the 1967 war. 34 young American men were killed and many more wounded.

To add insult to injury, the Israelis claimed that it was simply an unfortunate case of mistaken identity, something the survivors of the Liberty have always vehemently denied. They, however, were threatened with court martial if they were ever to tell their stories.

I learned about the Jonathan Pollard spy case and other incidents of Israeli Jews spying against their supposed "closest ally."

I became shocked and horrified as I learned about the treatment of the Palestinian people in the occupied territories at the hands of the Israeli Defense Forces and the Jewish settlers. Israel purports to be the only democracy in the middle east, but it's only a democracy for Jews. Non-Jews are not considered equal.

I was saddened to see pictures of innocent Palestinian children burned beyond recognition or suffering from serious gunshot wounds after being targeted by the IDF for no other reason than that they are Palestinian.

I found out about the Jewish history of avariciousness, larceny, lying, manipulation and their questionable and usurious business practices.

I learned about their roles in the radical homosexual movement, the radical feminist movement, the pornography industry as well as their over-representation in the abortion industry.

I discovered their role in organized crime, in the slave trade, in the civil rights movement and in Communism, an ideology that is responsible for the deaths of untold millions and the repression of many millions more.

I learned that it was Jewish supremacists behind the war against Christianity and Christmas. It is they who want God out of the Pledge of Allegiance and all symbols of Christianity removed from public life.


They have driven Christianity from the public schools despite Christianity being the majority religion.

They have taken Christmas out of the public school calendar despite the fact that it is a statutory holiday and it is named Christmas.

I read about the anti-Gentilism and hatefulness of the Babylonian Talmud and their utter disrespect for, and hostility towards Jesus Christ, the Virgin Mary and Christianity and Christians in general.

I learned about their "chutzpah" in claiming that Gentile lives were worth no more than the lives of barnyard animals but that they considered Jewish lives to be akin to God Himself. It's okay to steal from a Gentile or to kill a Gentile, but Jewish lives are sacred.

I learned of their control of the majority of wealth, the media and academia despite them making up less than 2% of the population (even lower in Canada).

They are behind the ridiculous political correctness movement and hate crime legislation that was drafted so as to silence anyone who might figure out their agenda and attempt to shed light on it.

Men like German Rudolf, David Irving and many more, previously recognized as great historians, were arrested, charged with hate crimes and incarcerated simply for having made academic inquiry into a specific period of history.

Other so called "revisionists" or "holocaust deniers" have been intimidated, harassed, assaulted and smeared simply for trying to get at the truth.

I found out that the Jews are responsible for our wide open immigration policies that have created the nightmare we call "multiculturalism," "diversity," inclusiveness" and "pluralism."

It is mostly they who push for race mixing and miscegenation, knowing full well that it would eventually lead to those of white European descent being minorities in their own countries and the eventual extermination of white European DNA.

It is patently clear that the war in Iraq is due solely to Israel wanting to hobble her enemies by destabilizing their governments in order to achieve hegemony in the middle east.

It would be unthinkable for Israeli Jews to die for this cause, so they manipulated the US into the war with the help of the Jewish Zionist "Israel firsters" in the Bush administration in order that the blood of way too many young American men and women is shed instead.

It is they who control the middle eastern foreign policy of the most powerful country in the world, the USA. It is they who control congress, the senate and the puppet president, George W. Bush.

They have such control in movies and television that we are now subjected to endless programs and Hollywood movies that mock Christianity, Christian values and degrade the traditional family.

After sober reflection on what I had discovered about Jewish supremacy and Zionism, I had to abandon all my previously held notions as to the history of Jewish persecution.

What I have trouble understanding is why they continue this behavior in whichever society they live, knowing that eventually they will overplay their hand and their perfidy will be exposed yet again.Has history taught them nothing?

As more and more people become aware of what is going on and who is responsible for it, anger is going to rise as it already has in the former Soviet Union and eastern European countries.

They may control television, movies and the print media, but they don't control the internet. At least not yet. Blogs and websites devoted to "outing" the Jewish supremacists will ultimately be their downfall.

If everyone who sees this information passes it on to at least one other person, the crimes and misdeeds of the Jewish supremacists and Zionists will be exposed. Please, do your part. Pass it on. Our world as we know it is counting on you.

Posted by Jayne Gardener

42
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕВРЕИТЕ СА ИЗРУДСКА-ПАСМИНА.

ГОНЕНИ СА ОТ 79-СТРАНИ ПО СВЕТА ,КАТО ОТ НЯКОИ СТРАНИ ПО НЯКОЛКО ПЪТИ.
41
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Why Are Jews Persecuted?
Commentary
By Jayne Gardener
2-19-8

I always used to wonder what it was about Jews that made people throughout history despise them. If they were indeed "God's chosen" I thought, they had to be the unluckiest people in the history of the world.

Why were they persecuted throughout history?

Why had the Nazis herded them into cattle cars and taken them to "extermination camps" to dispose once and for all of the "Jewish problem?"

I suddenly recognized that if *** had developed a "Final Solution" to the Jewish question, that there had to have been a "Jewish Problem." Could the Jews have in any way behaved in such a manner that would make the countries in which they resided turn against them, or were they just unfortunate, innocent victims?

I set out to find answers for my questions, mainly turning to the Internet, but also reading various books on the subject. What I found became increasingly disturbing to me.

I had not known that throughout history, the Jews had been expelled from 79 countries, some countries more than once.


40
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ha
39
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЖИДОВ ГРОБ Е ГОЛЯМА ПЕСЕН!
38
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ама не мразят да са в групичка с облаги. И когато се наложи ни предават както може само *** да те предаде.
37
8
 
32
 
! Отговори
жд преди 11 години
Разграничавайте ционисти и евреи. Нормалните евреи също мразят Ционизма.
36
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Душко, на Хитлер истинския баща може и да е евреин. Майка му е била слугиня някъде си, и те както обичат да мазничат и използват. Виж още от Библията как Аврам си ползва робинята да му роди син, пък после го захвърля.
така е вероятно да е по баща. След това майка му го е пратила да работи при тях с надеждата да и помогнат, а те го тормозели и му казвали, че яде много - на 13 години, и му удържали филия хляб от заработеното. Оттогава неговата любов към тях.
35
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами, доброволно по принуда ....срещу всеки друг нееврей.

Иначе помежду си също се ядат и си завиждат и си броят постиженията във форма на пари, власт, имоти, жени и какво ли не.

Но когато стане въпрос за друг...о, не, той може да е само роб, с точно определена стойност и точно колко може да получи. (И тогава е тяхното единодушие и единомислие.)
34
8
 
32
 
! Отговори
Honorik преди 11 години
Ta *** vse edno e izbival hora ot svoq narod.Tova e vse edno nqkoi s bulgarski koren da iska da likvidira fizi4eski milioni bulgari v konclageri.Bihte li mu se vazhi6tavali na takav ***?Drug primer e Stalin,po 4iqto zapoved sa likvidirani desetki milioni rusnaci(nqma da poso4vam cifri,6toto statistikite sa razli4ni).Ne znam kakav trqbva da e 4ovek,4e da se preklanq kam tezi i dr.podobni li4nosti,izvar6va6ti genocid na hora?!Bi trqbvalo da ne gi pi6at v u4ebnicite i da gi obrekat na zabrava!
33
8
 
32
 
! Отговори
пиянде преди 11 години
но за тях си прав. Ние трябва да се поучим от тях :) не да ги псуваме.
32
8
 
32
 
! Отговори
пиянде преди 11 години
Е... не знам колко са били против, след като оръжие и пари тръгват от Америка и Великобритания на там още по времето на 2-рата всетовна война.
31
8
 
32
 
! Отговори
Honorik преди 11 години
Bravo za tozi komentar!Az imam brat v Chicago i priqteli tam i sa mi razkazvali,4e evreite sa nai-splotenata ob6tnost,a nie bulgarite sme to4no na obratniq polus,koeto e mnogo jalko naistina!Estestveno,tova ne se otnasq za vsi4ki,ima i mnogo otziv4ivi bulgari,na koito zavistta im e 4ujda.Dano da stavat vse pove4e!Iskam samo da popitam privarjenicite na *** i negovite ideologii:znaete li,4e samiqt *** ima evreiski koren?Sigurno da,nali?Ako li ne,ve4e go znaete.
30
8
 
32
 
! Отговори
ЕСЕНИН преди 11 години
КАКВО ПЛАТИХМЕ И ОЩЕ ПЛАЩАМЕ НИЕ,БЪЛГАРИТЕ?
БЪЛГАРИЯ ПЛАТИ НАЙ-ВИСОКАТА ЦЕНА-ОТ ДЪРЖАВА Я ПРЕВЪРНАХА В ТЕРИТОРИЯ!
29
8
 
32
 
! Отговори
ЕСЕНИН преди 11 години
ТЕРИТОРИЯТА,ИЗВИНЯВАМ СЕ!

28
8
 
32
 
! Отговори
ЕСЕНИН преди 11 години
КАКВО ОЗНАЧАВА ГЕРМАНИЯ ОЩЕ ПЛАЩА?ПЛАЩА,НЕПЛАЩА-ГЕРМАНИЯ ДОСТИГНА
СОЦИАЛНИ И ИКОНОМИЧЕСКИ ВИСИНИ!ИСТИНСКИЯТ ДВИГАТЕЛ НА ЕВРОПА!
ДА ПОГОВОРИМ ЗА ТЕРЕТОРИЯТА БЪЛГАРИЯ Е ПО-РАЗУМНО ЧИНИ МИ СЕ!
27
8
 
32
 
! Отговори
SAPATA преди 11 години
На Турция не и пука за реномето на сериозен платец.Очевидно.