Откриха още една жертва на потъналия "Коста Конкордия"

С това броят на загиналите стана 6
Обновена: 16 яну 2012 08:41 | 16 яну 2012 08:26, Красимир Ангелов
7
Откриха още една жертва на потъналия "Коста Конкордия"
Снимка: Reuters

Още едно тяло на загинал при корабокрушението на италианския круизен кораб "Коста Конкордия" бе намерено, предаде Франс прес. По този начин броят на жертвите става шест. Четиринайсет души пък се водят за изчезнали.

Екипите, които продължават да претърсват полупотъналия кораб, са открили шестата жертва на втората палуба, в тази част на кораба, която още е над водата.

Тялото е на пътник. Мъжът е бил със спасителна жилетка.

Компанията собственик на кораба е предложила на туристите, купили си билети за круизите, които трябваше да изпълни корабът през януари и февруари, да им възстанови парите.

От компанията собственик на кораба, който в петък вечерта се удари в скала недалеч от бреговете на Тоскана, заявиха, че най-вероятно трагедията е причинена от груба грешка при управлението на огромния кораб.

От компанията признаха, че капитанът е направил грешни преценки и не е изпълнил процедурите, предвидени за извънредни ситуации, предаде Франс прес.

"Коста Крочиере" припомни в комюнике, че италианското правосъдие е разпоредило ареста на Франческо Скетино, срещу когото има тежки обвинения. В същото време компанията собственик на частично потъналия кораб "Коста Конкордия" увери, че нейните процедури за действие при извънредни ситуации отговарят на международните стандарти и че Скетино е завършил с успех всички образователни програми в тази сфера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Застраховката па тоз...много филми гледаш, момче.
4
0
 
5
 
! Отговори
до номер 2 преди 12 години
Използвай въображението си. Сблъсък, корабът килнат почти на 90 градуса, дали не е възможно да се е пребил? Отделно януари месец, без отопление ... като е открит на втората палуба, също не значи че е бил там всичкото време... не взимай пример от крими анализаторите на цветанов
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 1.:Именно доближаването до брега е причина за трагедията, а не наопаки както го изкарваш - накрая ще искаш и с медал да наградят капитана за заслуги, при положение, че именно поради това че е приближил прекалено близо до скалите е станала и трагедията .Ако кораба е останал в "открито море" както казваш няма проблеми- корабите в днешно време са пълни с ехолокатори, радари и т.н. и при спокойни води не се натъкват на рифове просто така. Има и лоцмани които не акустират за пръв път там.
2
14
 
5
 
! Отговори
Киро преди 12 години
Аз не мога да разбера как е загинал този пътник, като изобщо не е бил във водата. Дали някой не се е възползвал от създалата се ситуация за да прикрие убийство.
1
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да ги прости жертвите , но да не забравяме , че капитана е направил всичко възможно да доближи максимално кораба до брега за да ограничи жертвите до минимум!Ако трагедията беше в открито море , или по далече от брега , жертвите щяха да бъдат хиляди!