Най-малко 25 демонстранти са убити в Киев

Застреляни са трима служители на МВР, над 50 са в болница
Обновена: 20 фев 2014 14:52 | 20 фев 2014 11:13, Елка Василева
306

Снимка: Reuters

Още по темата

Най-малко 25 протестиращи загинаха днес в центъра на Киев, предаде Франс прес.

Журналист е видял осем тела, лежащи на земята пред централната поща на площад „Независимост“. Десет други са лежали недалеч оттам пред хотел "Козацки".

Друг журналист на АФП е преброил седем тела в салона на хотел "Украйна" от другата страна на площада.

ДПА съобщава за най-малко 13 загинали на киевския централен площад, като се позовава на медицински източници.

Всеки един от загиналите е убит само с един куршум, заявява лекарят доброволец Домитро Кашин пред Интерфакс-Украйна.

Ройтерс преди това съобщи за 15 тела, покрити с одеяла, на площада или близо до него. Фоторепортерът на агенцията Василий Федосенко първоначално видял 6 тела в северозападния край на площада, а после още четири 100 метра по-нататък, на отсрещната страна на площада. По-късно фоторепортерът преброил пет трупа, лежащи пред хотел "Украйна". Всички тела са на цивилни, съобщава Федосенко.

Бохдан Соловий, лекар който се грижи за протестиращите, съобщи, че осем души са загинали от куршуми, след като протестиращите се опитаха да поемат контрол над сграда близо до протестния лагер.

Първоначално беше съобщено, че най-малко седем души са загинали в центъра на Киев, където днес бяха подновени сблъсъците между опозицията и служителите на МВР. Телата на загиналите, покрити с  одеяла, лежат на площад „Независимост“, съобщи кореспондент на „Украинская правда“.

Всички загинали са мъже, на средна възраст. Привърженици на опозицията твърдят, че тези хора са били застреляни от снайперисти. „От седмината загинали шестима са убити с изстрели във врата“, съобщиха активисти, пише Lenta.ru.

Трима служители на украинското министерство на вътрешните работи са били убити днес, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на пресслужбата на ведомството.Те са били застреляни. Над 50 представители на правоохранителните органи са приети в болница. 30 от тях са с огнестрелни рани.

Над 500 служители на правоохранителните органи са потърсили медицинска помощ от избухването на масовите безредици в Киев във вторник. 108 от тях са с огнестрелни рани. 63 са в тежко състояние. 10 украински милиционери загинаха при сблъсъците в Киев във вторник.

От администрацията на президента на Украйна Виктор Янукович изразиха безпокойство от това, че се игнорират опитите за мирно уреждане на конфликта в Киев и отново има силово противопоставяне. Уверенията на опозиционните лидери за необходимостта от примирие и връщане към диалог се оказаха само маневра за печелене на време за мобилизация, за въоръжаване на бойците от Майдана, се казва в изявление на президентската администрация, предаде Интерфакс.

В съобщението се отбелязва, че използвайки огнестрелно оръжие, „радикално настроените митингуващи на Майдана започнаха на 20 февруари в 9 часа настъпление срещу правоохранителите въпреки обявеното примирие“.

„Всички опити на властта за установяване на диалог и мирно урегулиране на конфликта бяха игнорирани от бойците. Те преминаха в настъпление. Действат на организирани въоръжени групи, използват огнестрелно оръжие, включително снайпери, с цел поразяване. Затова пък правоохранителите не са въоръжени и използват само специални средства“, се подчертава в съобщението.

Започна среща между външните министри на Полша, Германия и Франция с украинския президент Виктор Янукович, съобщи говорителят на полското МВнР Марчин Войчеховски, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Новината беше потвърдена от дипломати в Киев, цитирани от Ройтерс. "Те се срещат с него сега", заяви един от източниците.

По-рано днес друг дипломат заяви, че министрите са напуснали Киев, без да се срещнат с украинския президент Виктор Янукович, след като в центъра на столицата отново избухнаха кървави сблъсъци между силите на реда и демонстранти.

Служителите на администрацията на президента Виктор Янукович са били помолени да напуснат сградата, съобщи Интерфакс-Украйна, като се позова на източник от ведомството. По думите му всички служители на администрацията са пуснати да си отидат у дома, като са били помолени при необходимост да има връзка с тях. По-рано днес бяха евакуирани служителите на правителството и на парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: украйназагиналикиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 220 от славянинКазах ти да прочетеш нещо извън пропагандните материали на селския червен агитатор Разбирам че ви плащат на пост,но вложи малко старание.Много си смешен и жалък с позитанските простотии които постваш.Тук хората около мен искрено се забавляват
187
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 204 от славянинВ коя кръчма са тези "атамани" и от кога запиват преди и изтърсят тези брътвежи?Полицията и "Беркут"масово се предават и преминават на страната на украинския народ и скоро путинските *** ще трябва да напускат като плъхове кораба
186
8
 
6
 
! Отговори
до Тодор Христов преди 10 години
Баце земи си сега една нова Лада ако смееш.Харчи повече от Лендровер бензин!Ако можеш да платиш за 150 000 км 15 тона бензин по 2,50=37500лв.Да ти е честита!Ако се снимаш в"Сеир.БГ"ще бъдеш най гледаният!
185
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименХОРАТА КАРАХА ЛАДИ,МОСКВИЧИ И ВОЛГИ. НО НО-ВИ,А НЕ СТАРИ ЗАПАДНИ ТРОШКИ. БЪЛГАРИЯ ЕДИНСТВЕНА ОТ СОЦСТРАНИТЕ НЕ ПРОИЗВЕЖДАШЕ СВОИ КОЛИ! ЕДИНСТВЕНА! ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПРАВЕХА СВОИ КОЛИ И НЯМАХА НАШИЯ ПРОБЛЕМ. НО ХОРАТА ВСЕ ПАК КАРАХА У НАС НОВО КОЛИ,А НЕ 20-ГОДИШНИ РАЗПАДАЩИ СЕ САМИ ТРОШКИ.
184
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До само такаАбе *** неграмотен ти кой клас си завършил Ако ти подчертая с червено правописните грешки постът ти ще заприлича на китайското знаме Или на вас по-неграмотните ви плащат по- малко от Позитано?*** винаги са били стиснати
183
6
 
4
 
! Отговори
до 217 преди 10 години
Не лъжи.,,Хората карали нови коли''.Да бе след 15 години чакане пред Мототехника не успях да си купя ,,нова руска кола'',пак си купих стара трошка,като изтеглих вложените за нова 1 500 лева ,не лъжи.Колкото до саламите си горе долу прав,но сега има такива от цял свят,че и плодове ,а не кока-кола под тезгяха и портокали за Нова година,но опашка.
182
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 212 от славянинАми да *** след нас са били.Провери нещо извън ръководството на червения селски агитатор
181
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТочно така а колко години се чакаше за ладичка и москвич -средно 15 г,като преди това кредитираш държавата с едни 1500 лева безлихвен заем /вноска/ и след това москвичите си ги завещаваха по бащина линия защото повече не можеш да си купиш за три поколения напред
180
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До славянин Това ник ли ти е или просто диагноза.Какъв е бил цар Борис през Първата свет.война?Цар ли?И може би губим Беломорието и Ю Добруджа,ЗАЩОТО Борис става цар 1918гМисли момче мисли.Ако не можеш.ходи да се прегледаш защото имаш сериозен ментален проблем.Всичко трябва да ти се обяснява като на бавно развиващ се и пак нищо не си разбрал.Повтарям цар Борис е наречен цар Обединител не защото е обединил "Левски"със"Спартак"
179
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВИЗОБЩО НЕ Е ПРАВ cecko249! Почти никога не съм ял салам "Камчия" При това изобщо не може тогавашния да се сравнява със сегашния по вкус и качество. Камчия си купуваха скръндзите, които цепеха косъма на две. Ядях предимно Хамбургски,ама не сегашния-менте,а оня другия в дебелите черва с отличен вкус. Ядях чист шпек без бои и Е-та, ядях вку8сен Сервилат и салам Закуска. Родителите ми бяха слабо платени счетоводители. Хората караха нови лади и москвичи,волги,а не 20-годишни бракми
178
4
 
6
 
! Отговори
българин преди 10 години
Историята е показала,че това което е наложено със сила народът не го харесва,и се съпротивлява срещу него.Така е и в Украйна.Колкото и усилия да вложат срещу украинският народ оставането на проруският режим ще е свързано с толкова много убииства,че това ще отврати целият свят.Русия вече е загубила Украйна.Сега е момента руснаците или да преговарят или след една година познайте къде ще има най много бази на НАТО.Вместо да се разберат с преговори руснаците залагат на силата-грешат!
177
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЦървул смотан златния резерв на БНБ е продаден 1964 г от Т Живков.Това са фактите и дори комунистическото ти тъпоумие не може да ги промени
176
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАбе *** *** ,а какво национализираха твоите приятели *** по 9.09.1944,въздух ли.Всичко това беше индустрия и селско стопанство включително машини.България е 6 -та икономика в Европа и ПЪРВА на Балканите.Всичкосе е произвеждало тогава -от цимент до самолети.Да до самолети /в Ловеч/И когато твоите *** ограбиха и изядоха всичко започнаха дълговете.След което оставиха пълна разруха 1989г включително и режим на ток.*** червен ***
175
5
 
4
 
! Отговори
АБЕ ,ТЪПАКО..207.. преди 10 години
....ТИ ПАНЕЛКАТА ЗА "ДОМ" ЛИ ГО ИМАШ, БЕ.......ХА,ХА,ХААААААААААААА....ЕЛА ДА ТИ ПОКАЖА ,КОМУНИСТИТЕ КАКВО КЪЩА И ИМОТ СА НИ ВЗЕЛИ СЛЕД 9.09.44г., БЕ *** ,НЕЩАСТЕН....!В МОЙТО СЕЛО--САМО НАЙ-МЪРЗЕЛИВИТЕ И ТЪПИТЕ , СТАНАХА КОМУНИСТИ!!КАТО ВЗЕХА ЗЕМЯТА --ВСИЧКИ ИЗБЯГАХА ПО ГРАДОВЕТЕ И СОФИЯ!ТАКА СИ ЗАЛИЧИХА СЛЕДИТЕ И ...КОНТРОЛА ОТ ГАДОВЕТЕ НА БКП!
174
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТЪПАКО 205. ЗЛАТНИЯТ РЕЗЕРВ НА БЪЛГАРИЯ Е ПРАХОСАН ОТ ФЕРДИНАНД ЗА ДА ВОДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКА И ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. ЗЛАТОТО НИ Е КОНФИСКУВАНО И ОТ ЗАПАДНЯЦИТЕ,КОИТО ОСЪЖДАТ БЪЛГАРИЯ В НЬОЙ 1919 Г ДА ПЛАТИ МИЛИОНИ ЗЛАТНИ ФРАНКОВЕ И ЛЕВОВЕ, РАВНОСТОЙНИ НА СЕГАшНИТЕ ДЕСЕТКИ И СТОТИЦИ МИЛИАРДИ ДОЛАРИ И ЕВРО.
173
4
 
3
 
! Отговори
само така преди 10 години
видяхме как в демократична америка полицията разгониха окупирай лоустриит без дори протестиращите да са им давали повот а тези фашаги опозиционери демонстрани и др вид прозападни животински видове оръжия вече вадят снайпери бомби вие какво очаквате армията и полицията да стоят с кръстени ръце комунистът не убива всички убива този който си го е заслужил и не предизвиква Световни войни за разлика от психично разтроените фашисти
172
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 191Като ни е отвел на дъното комунизма какво е това,което вечер 25 години се разграбва? Нали няма нищо направено преди 1989 г? Какво е тогава това което още не могат да разграбят капиталистите. Можеш ли да ми посочиш някакви големи обекти изградени преди 1944 г? Като НДК в София например? Или като АЕЦ Козлодуй с 6-те реактора? В КАКВИ ДОМОВЕ ЖИВЕЯТ ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ И КОГА СА ПОСТРОЕНИ? И ДРУГ ВЪПРОС? КОЛКО % ОТ БЪЛГАРИТЕ ИМАХА СВОЙ СОБСТВЕН ДОМ В 1989 Г И КОЛКО % ОТ ЗАПАДНЯЦИТЕ?
171
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 199 от славянинКаква територия сме загубили при цар Борис Трети,неграмотнико?При него е върната цяла Южна Добруджа и е наречен цар ОБЕДИНИТЕЛ.Личи си че едваѝ си изкарал 4 клас
170
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 191 от славянинГолемия дълг България натрупа далече преди 1989г ***,когато Тодор Живков продаде златния резерв на БНБ трупан още от Освобождението.и пак не можа да покрие всички задължения.Дулга на България в края на 80-те години достига 108 %от брутния ни продукт и вашия Луканов обяви ФАЛИТ Аман от червени *** ***
169
4
 
5
 
! Отговори
НА КРАК БЪЛГАРИ! преди 10 години
ДА СЕ СЪБЕРЕМ ПРЕД УКРАИНСКОТО ПОСОЛСТВО И ДА ЗАПЕЕМ "луков марш"!!!ДА ПОЗДРАВИМ КАЗАЦИТЕ НА УКРАЙНА ,ДОНЕСЛИ ЗНАМЕТО НА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ!