Генерал от ФСС бил в Киев по време на убийствата на Майдана

Той бил изпратен да гарантира сигурността на руското посолство
Обновена: 5 апр 2014 19:15 | 5 апр 2014 19:00, Веселина Йорданова
44
Генерал от ФСС бил в Киев по време на убийствата на Майдана
Снимка: архив, Ройтерс

Руската секретна служба ФСС (Федерална служба за сигурност) призна днес, че високопоставен неин представител е бил в Киев, когато бяха извършени убийствата на протестиращи на Майдана, предаде Франс прес.

Той бил изпратен да гарантира сигурността на руското посолство, съобщават руски агенции.

Още по темата
"Потвърждаваме, че генералът от ФСС Сергей Беседа беше в Киев на 20 и 21 февруари, за да определи равнището на сигурност, необходимо за руското посолство в Украйна и други руски сгради в Киев", съобщава източник от ФСС, цитиран от руските агенции.

Генералът се срещнал с влиятелни фигури от украинската разузнавателна служба СБУ. Той поискал и среща с тогавашния украински президент Виктор Янукович, но не бил приет, добавя източникът. Генералът не е имал други задачи за двудневната мисия.

Новите украински власти, поели управлението след падането на проруския режим, обвиниха в четвъртък агенти на руското разузнаване, че са позволили разполагане на скрити стрелци при протестите на Майдана, в които загинаха 90 души.

Новият ръководител на Украинската служба за сигурност Валентин Наливайченко, обяви че "агенти на ФСС са участвали в планирането и изпълнението на предполагаемата антитерористична операция", докато представяше предварителните резултати от разследването на смъртоносната стрелба на снайперисти.

ФСС отрече незабавно. Украинското министерство на външните работи поиска генерал Беседа да бъде разпитан за причините за посещението му в Киев на 20 февруари.

Москва и проруските сили обвиниха за убийствата украинските националисти и конкретно крайнодясната групировка "Десен сектор".

 /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
добре че ви научиха на още една дума - Майдан . голямото журналистическо чудо .
34
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не само е нормално, но и е задължително да пратят някой там при положение че 18% са руснаци В Украйна, особено след като разни чеченски терористи се намърдаха заедно с крайните да правят сеира на майдана. По ми е интересно защо щатите се опитват да правят кубинска пролет след всичките им военни намеси по света и после дрънкат за спазване на права.
33
21
 
12
 
! Отговори
свтлото бъдеще преди 10 години
Естествено, че убийствата са поръчани от янкулович с благословията на ***...И двамата са военопрестъпници , които ще бъда обесени от съда в Хага !
32
38
 
14
 
! Отговори
До 37 преди 10 години
Стига глупости: Снайперистите на Майдана са от руските спец части! Кремъл инспирира бунтовете за да падне властта и да имат повод да нахлуят и си присвоят Крим! Всичко е много добре замислено от Путин и компания! Винаги при едно престъпление се търси този, който има облаги! А в случая САЩ нямат никакви облаги, на тях им е пределно ясно, че никога Русия няма да допусне войски на НАТО в Украйна и за това не биха си правили труда и да хвърлят огромни средства за нещо, което е обречено на неуспех !
31
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хе-хе, ако руснаците се бяха заели с работата, гнусната полска *** щеше да си брои избитите зъби със счупени пръсти! В такива ситуации се пуска един куршум в тиквата на лидерите на майдана, изключват захранването или им повреждат генераторите, за да не могат да надъхват стадото и бой, бой, бой, после сръбска музика и е*ане!
30
9
 
37
 
! Отговори
hg преди 10 години
Путин много добре си изигра картите тука, просто нищо друго не мога да кажа, страхотен държавник. Когато някой наш български мин.предс. успешно присъедини примерно част от Македония без войни, без почти никакви протести от запада... евала му казвам. Но за туй се иска талант, малко са хората които го имат.
29
9
 
39
 
! Отговори
Чърчил преди 10 години
Какъв комунизъм в Русия ви тресе бе зомбита. Комунизма е в България, а КПСС беше отдавна забранена в Русия. Четете малко повече и не само българските медиии.
28
6
 
19
 
! Отговори
цру преди 10 години
Ти интелигентния откъде знаеш как действа КГБ? ОТ ВЕСТНИЦИТЕ ЛИ ?
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обикновен нашизъм.
26
7
 
32
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Нека да преброим колко "генерали" на САЩ и ЕС са били в Киев в същото време, освен генерал от ФСС!
25
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
руски фашаги...
24
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До DDRДоколкото знам,България е част от Запада (вкл. Япония,Южна Корея и Австралия).Та затова ти сложих минус.
23
23
 
8
 
! Отговори
:-) преди 10 години
Като знаем как действа КГБ, защо ли не се учудвам това да е истината?
22
5
 
15
 
! Отговори
DDR преди 10 години
Чета и ви се чудя на акъла - в тази България българи няма ли?Едни вият на умряло и са готови поне на книга да умрът за Русия, другите пък за Запада а както е казал един наш поет " ..а по Беласица - телени мрежи..."Егати грозната истори - всякакви фили се навъдили, само българофилите нещо са кът...
21
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо няма статия за американските тюлени които бяха изпратени за да гарантират сигурността на американското посолсво?Зашо няма статия за западните политици които бяха на самият майдан и даже имаха палатки там. Да не би да са пили чай там с техните активисти? Хайде не ни правете зорлем на будали!
20
5
 
36
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
Че те и разни американски сенатори бяха там по него време.
19
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Даже и Сталин е надничал иззад ъгъла да знаете.
18
4
 
13
 
! Отговори
Бай Шиле преди 10 години
дали след като на тази дата над наше село са забелязани НЛО - за тероризма не са виновни извънземите?Те искат да предизвикат погроми и паника, да ни останат овцете гладни и да им секне млекото и после людете да изчезнат от глад!!Това ше да е!
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Zashto izbqga Qnukovi4? Ami kakvo da pravi sled kato KGB se namesi , toi stana izlishen .Stote trupa kak shteshe da gi ponese , osven s glavata si.
16
29
 
8
 
! Отговори
КПСС преди 10 години
Тоя генерал е бил случайно на Майдана, не за да организира убийства , а за установяване на руски комунизъм в Украйна, чрез намалявяне броя на опозиционерите по кремълски план. Империята на Злото в Действие.