Нетаняху обеща на френски евреи "отворени обятия", ако емигрират

Израелският премиер посети супермаркета, в който бяха убити евреи
Обновена: 12 яну 2015 16:17 | 12 яну 2015 16:15, Веселина Йорданова
13
Нетаняху обеща на френски евреи "отворени обятия", ако емигрират
Снимка: Ройтерс

Израелският премиер Бенямин Нетаняху посети днес парижкия супермаркет за кашерни храни, където в петък джихадист уби четирима евреи, предаде Франс прес.

Още по темата
Премиерът беше посрещнат със скандирания на прякора си "Биби".

Много от стотината души, които бяха дошли да го видят, носеха израелски знамена. Когато движещият се със засилена охрана Нетаняху остави свещ на земята, редом със стотиците цветя и свещи, оставени на мястото на трагедията, те запяха "Марсилезата".

След продължилото десетина минути посещение в супермаркета, Нетаняху разговаря за кратко с израелски медии.
Вчера израелският премиер отдаде почит на жертвите в централната парижка синагога, като похвали твърдата позиция и решимостта на френския президент Франсоа Оланд и премиер Манюел Валс "срещу новия антисемитизъм и тероризма".

Нетаняху изказа благодарности и на Ласана Батили, мюсюлманинът служител от кашерния магазин, който спасил живота на няколко клиенти, помагайки им да се скрият от ислямиста Амеди Кулибали.

Израелският премиер подчерта пред френските евреи, че ще бъдат приветствани с отворени обятия в Израел, ако решат да емигрират. В събота Нетаняху и френският му колега Валс изразиха различни мнения по проблема за емиграцията на френските евреи в Израел.

Израелският премиер подчерта, че Израел е "домът" на френските евреи, а френският правителствен ръководител отвърна, че "Франция без френските евреи няма да бъде Франция".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ПарижБенямин Нетаняху
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това звучи като времената около Втората когато евереите трябваше да бъдат някак подплашени и изселени в Палестина за да се основе"Израел"
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е за ЗАВРЪЩАНЕ на всички семити палестинци етнически прочистени от ционистките терористични банди до днешно време,връщане на имотите им и компенсация за страданията им.Нима може на фона на този факт един военопрестъпник да кани французи изповядващи талмуда или родени от такива да се"завърнат"когато палестинците живеят по лагери?Франция има доста евреи ,които са необходими за заселване в окупираните територии,трябват хора.Много неща за размисъл...
5
4
 
18
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Това ми звучи като:"Европа е обречена на кървав конфликт,бягаите в Израел!" Естествено е в Израел да знаят какво ще стане в Европа-точно те го планират!Маи мир на Земята няма да има,докато съществува Израел.....
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Премиерът беше посрещнат със скандирания на прякора си "Биби".----------------------------------------------------------------------------------------------------------Съвпадението с нашата действителност случайно ли е? И тук всеки ден се скандира името на премиера Биби, Бибитко, Боко, Бочко...
3
4
 
24
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 9 години
Тая *** е била гонена от всички страни във всички времена и ще бъде гонена...защото си го заслужават! Да не изброявам...
2
3
 
27
 
! Отговори
Цветанка преди 9 години
А ДАНО СЕ ОМЕТАТ И ОТ фРАНЦИЯ и от БГ и от ЕВРОПА и от ЦЕЛИА СВЯТ!!!
1
2
 
30
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
А ЗАЩО НЕ ПРИЕМЕТЕ МАЛКО БЕЖАНЦИ ОТ ДЪРЖАВИТЕ В КОИТО СЪЗДАДОХТЕ ВОЙНИ...ВСИЧКИТЕ СТЕ ЗА ДИМ ДА ВИ НЯМА