Автобус попадна на мина в Украйна, трима загинаха

Инцидентът е станал в района на Донецк
Обновена: 26 мар 2015 08:00 | 26 мар 2015 07:41,
19
Автобус попадна на мина в Украйна, трима загинаха
Снимка: Архив Reuters

Най-малко трима мирни граждани загинаха и шестима бяха ранени, след като автобус попадна на мина край контролирания от украинските правителствени сили град Артьомовск, предадоха световните агенции.

"Автобус, превозващ мирни граждани беше взривен вечерта в района на Донецк край Артьомовск, след като попадна на мина. Автобусът се е придвижвал нелегално. Те са се опитали да избегнат системата за проверки на ниво контролни постове. В момента има трима загинали и шестима тежко ранени", заявил е Илия Кива, помощник директор на държавната милицията в региона на Донецк.

Асошиейтед прес съобщава за 4 загинали и 11 ранени, позовавайки се на данни от украинското вътрешно министерство.

Големи части от Украйна бяха покрити с мини след боевете между проруските сепаратисти и правителствените сили. В конфликта, избухнал през април, загинаха над 6000 души, припомня агенцията.

Мината е била заложена, за да се попречи на настъплението на сепаратистите, предаде ТАСС, позовавайки се на информиран източник на донецката новинарска агенция. Автобусът е пътувал за град Горловка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: минаавтобусДонецк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Автобус, превозващ мирни граждани беше взривен вечерта в района на Донецк край Артьомовск, след като попадна на мина. Не ли малко провокативно? А какво стана с МН17?
4
0
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
до 14 и 16Дали информацията е от ТААС или от Марс, фактите са, че опълченците не са поставяли мини. Минирането навсякъде е извършвано от украинците. Те самите се хвалеха колко добре са минирали всичко в случай на нападение от Русия. За информация - минирани са и места, където никъде не е имало военни действия и опълченци.
3
5
 
0
 
! Отговори
Ястребович преди 9 години
До Анонимен 8Ама все пак като кажеш ЦРУ и спътник звучи къде-къде по-убедително отколкото като кажеш Ютуб, нали?
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЯстребовичЦРУ разполага с видеозапис от спътник,"Само, дето не е спътникова снимка, а се позовават на Говори Киев и на от Лвов. Има клип и в Твитер и Туб...:)
1
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Демек мирните граждани са умрели от украинска мина--за пореден път.......