Русеф – бразилският еквивалент на Виденов

Трябва да се промени политиката на широките коалиции
19 апр 2016 20:58, Екип на Bloomberg
35
Русеф – бразилският еквивалент на Виденов
Снимка: Reuters

"В периода 2003 – 2010 Дилма Русеф е била в борда на директорите на Petrobras, като в един момент дори го е оглавявала. През 2005 е била закупена американската рафинерия Pasadena Refining Systems (PRS), чиято крайна цена се е оказала $1.2 млрд., при положение че през 2004 е била купена от белгийци за $40 млн." 

Това посочи за най-голям скандал около бразилския президент Дилма Русев журналистът от Club Z Момчил Инджов, който заедно с проф. Йордан Начев, експерт по национална и международна сигурност и специалист по въпросите по геополитиката коментираха процедурата по импийчмънт на бразилския президент в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Въпреки това Дилма Русеф е еквивалент на Жан Виденов, който излезе най-неопетнен от дискредитираното му правителство. Латинска Америка става арена на геополитическия сблъсък между САЩ и Русия", каза проф. Начев, като илюстрира "коренящите се от 1920-те интереси на Съветския съюз в региона", проруската политика на аржентинския президент Киршнер, както и факта, че за САЩ Южна Америка е "близката чужбина".

Докато в България говорим за Тройната коалиция, в Бразилия коалицията, която държи Дилма Русеф на власт е седемнадесеторна, посочи Инджов. Според него заради политическия съюз се създават цели нови министерства, което "няма как да доведе до друго освен корупция".

"Докато в 320-милионните САЩ членовете на правителството са 23 заедно с вицепрезидента, в 30% по-малката Бразилия са 38. Не се ли промени тази политика на широките коалиции, всичко ще си бъде по старому", заяви Инджов.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече и бабите на село заговориха че Света е разделен между Русия и САЩ, Европа ще остане за Русия а Южна Америка за САЩ, но крайния властелин на света ще се окаже Китай да незабравяме ч е предстоий разплащтане на сметки и то от хилядолетия, Мултикултурния конфликт е не избежен !
21
0
 
3
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До Петър 8 Виденав бил последния читав политик.......Абе ти имаш ли акъл?Този предизвика умишлено инфлация за да намали вътрешния дълг ,само че тя се превърна в хипер инфлация.Фалира 17 банки, кредитните милионери върнаха стотинки.Спестяванията на хората се стопиха.С пари за апартамент, си купиха фризер на старо.Пенсийте поднаха до 8 долара.И ако на този некадърник казваш читав политик, не знам какви са ти критерийте......
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От комунисти на власт очаквай само корупция и кражби!Спрвка: ГЕРБ / за БСП се подразбира/
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунисти на власт = разруха !
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами, комунисти!...
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пращайте тая комунистическа мумия в небитието, където са отдавна много от подобните й.
16
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виденов беше истински политик и българин, още в началото на мандата си беше положен на гилотината, но съумя да върне огромен външен дълг, опита се да защити националния интерес докрай, беше напът да успее, но след намесата на един световен играч, с 50 звездички на знамето, Виденов беше смачкан, сдъвкан и изплют. Измиха си ръцете с него, разпънаха го на кръст и накрая го хвърлиха в калта, след което разгромиха и подчиниха държавата.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 6 Не те слуша главата май
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виденов не е човекът, който носи вината за катастрофата. Знам, че е най-удобният човек за измиване на ръцете, но той просто не е човекът. Ако го срещна на улицата бих му стиснал ръката за проявената смелост и опитът му да направи нещо, но няма да го обвинявам за станалото.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
14, не българската, червенотиквениквеновата следа води до това. Просто съвпадение е, че в българия има доста червенотиквеничета ;)
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чух едно уникално, комунистическо оправдание:"Е да ама те всички президенти бяха корумпирани, а само на мен ми правят проблем."Е браво другарко.Нали най-малкото се комунистка, би трябвало да не падате до нивото на разни капиталисти и империалисти.Или сте май по-долу и от тях?Това ли ви е "комунистическият морал"?
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виденов никога не е реабилитирал наркотрафиканти,не призинявайте човека
10
9
 
14
 
! Отговори
БГфатал преди 7 години
Българската следа води неизбежно до пълна катастрофа.
9
14
 
15
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 7 години
Там, където управляват комунисти, апокалипсиса е неизбежен. ...
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
koe mu e ekvivalentnoto?BG 6 milionaBrasil 250 milionaDilma e prezidentVidenov ne nito e bil nito ste budei na DIlma i praat Inpi4menta na Videnov in Gazment ili ko sa mu praili
7
8
 
16
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
В съвсем друг свят щяхме да живеем'ако не беше се появило политнедоразумението Горби.Сигурно над американския бял дом щеше да се вее червеното знаме на пролетарската революция,започнала с окървавена първомайка манефестация на американски работници.
6
2
 
12
 
! Отговори
Руселюбников преди 7 години
Жан излезе неопетнен, защото горкия не предполагаше какво правят от негово име бейовете. Те бейовете поизкараха петилетка, па или ги поубиха, или загубиха "спечеленето". Ако така е и с Русеф-то браво.17 бройна коалиция-подкупи по 17.Ние сме наистина братски страни.Жан може и да не знаеше, но Дилма знае!!!Интереси на Русия в Американска Загубена Вече Америка-ха-ха-ха???Време е Америка да налива пари(ако ги има-да,ама не) пак в тия.Време е за Че Гевара !!!Дилма ще си купи вила в Годеч...!
5
9
 
30
 
! Отговори
1111 преди 7 години
Кой ли ще новия президент на БГ назначен от САЩ?А може да са харесали тази карикатура и да си го оставят още 4 години....Каквото решат резултата е един и същ....унищожаване на България!
4
13
 
39
 
! Отговори
Питър преди 7 години
Аз съм напълно уверен, че Виденов беше последният читав политик в България!Затова може би Дилма не е бразилският му еквивалент
3
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се пребира в БГ.,нали има тук корени.