Жан-Мишел Жар, принцеса и още 30: "За" Бокова в ООН

Известни французи призоваха за подкрепа на българката
5 юли 2016 14:14,
26
Жан-Мишел Жар, принцеса и още 30: "За" Бокова в ООН
Снимка: архив Reuters

Известни френски дипломати, музиканти, политици, бизнесмени, представители на културата и модата призоваха с отворено писмо френското правителство да застане зад кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

В призива си те пишат, че светът е изправен пред безпрецедентни промени, на които трябва да противостои.

"Мирът, сигурността и дори здравият разум в нашите общества са повече от всякога поставени под въпрос", пишат изявените французи.

Още по темата

Според тях никой не е в по-добра позиция да поеме това определящо за общото ни бъдеще предизвикателство от Ирина Бокова.

"Жена, франкофон, говореща на четирите от шестте официални езика на Обединените нации, избирана на два пъти за Генерален директор на ЮНЕСКО, тази голяма жена дипломат превърна диалога на културите, толерантността и междукултурното и международното сътрудничество в свое основно средство за действие", пищат 30-те.

Сред подписалите се са Пиер Берже, предприемач, бизнесмен и меценат, близък на Ив Сен-Лоран; Кристин Албанел, бивш министър на културата; Ерве дьо Шарет, бивш външен министър; Г-жа Едит Кресон, единствената досега жена премиер на Франция; Кзавие Даркос, дипломат, писател, бивш министър, член на Академията; Принцеса Шантал дьо Франс, представителка на аристократичен род, художничка; Пиер Гатаз, председател на Съюза на ръководителите на френски предприятия (Medef); Г-жа Никол Гедж, известен адвокат и политик; Жан-Мишел Жар, световноизвестен композитор на електронна музика.

Под призива стои и името на френската писателка и психоаналитичка от български произход Юлия Кръстева.

"Истински сме убедени, че Ирина Бокова ще бъде Генералният секретар, от когото светът се нуждае днес", пишат французите. Те настояват френският президент и правителството да подкрепят кандидатурата й и да поемат задължението да прокарат тази идея сред останалите членове на Съвета за сигурност и на Общото събрание на ООН.

"Наша отговорност на французи, европейци и граждани на света е да се уверим, че следващият Генерален секретар, мъж или жена, ще е не само франкофил, но и съвършен франкофон, след като френският език е призван да стане един от най-говорените и най-влиятелни езици в света през 2050 г., с оглед развитието на африканския континент", допълват подписалите се в призива си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 7 години
не съдим по родителите, а по личните качества на агента Боковна.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ССНе съм червен, но не можеш да съдиш човек по родителите му. Това, че крушата не пада по- далеч от дървото беше вярно преди повече от 100 години. А комунист е диагноза - не наследство.
19
3
 
2
 
! Отговори
СС преди 7 години
*** комунистка, дъщеря на масов убиец! Тази ли ще оглави ООН? :(Французи, погледнете и биографията преди да говорите глупости!
18
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обяснимо е, яко играят рублите и във Франция!
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, изберете я! Аз после само ще ви гледам сеира.
16
2
 
8
 
! Отговори
Anon преди 7 години
Юнеско, ООН- тези безсмислени организации защо изобщо още съществуват? Никога нищо важно не са решили- само си го местят от единия крачол в другия и харчат пари...
15
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разсипа УНЕСКО сега иска да разсипе и ООН, че колкото и да открадне, все няма да и стигнат. :))
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то кой да я подкрепи, други *** освен китайците и франсетата не останаха. И испанци и гърци има, ама само на думи, не на дела.
13
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия не са добре! Ама какво да правиш, нямали са комунизъм, та горките не знаят какво значи лелка-партийка.
12
13
 
6
 
! Отговори
разум на билоба преди 7 години
Къде виждате здрав разум в назначаването на някаква лелка от тошовото време2
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украйна вицСрещнали се двама украинци от майдана след 20 години и си приказват.. Украина била вече 10 години в ЕС и Нато... -Как си бе приятелю? пита единия -Абе мани,мани, му отговаря втория.. -Що бе?Кво е станало?-Абе нищо.Аз съм без работа,жената бере домати в Испания,дъщерята стои на пиацата в Хамбург а синът се омъжи за един англичанин! -Ахххх,техната ***...а тея руснаци!-отговаря втория.-Знаеха те тогава много добре какъв *** ни очаква в EU и нарочно ни оставиха да влезем!
10
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общопризнат е приносът на Бокова в сферата на *** и порнографията.
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общопризнат е приносът на Бокова в сферата на обмена на културни ценности и опазването на клтурни и и сотрически ценности, в борбата за образование и равноправие на жените от света. Светът уважава бокова. Истинските българи се гордеят с нея и естествено я подкрепят, независимо от различните биографии, възгледи и потекло. Да не забравяме, че идеята за създаване на организация като ООН е била предложенаа от българин.
8
2
 
5
 
! Отговори
Местан - Спасителят преди 7 години
От 7 000 000 000 човека, това и е подкрепата.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 1989-та в България царуват демократите във всякакви варианти - демократи-мафиоти, демократи-дебеловрати, демократи-криминални престъпници. Малко останаха образованите хора, като Бокова - повечето бяха стъпкани от взелата властта необразована демократична ***.
6
2
 
1
 
! Отговори
Вейдър,Дарт Вейдър преди 7 години
Номер 7 е *** деменция навярно ...щом помни ... Баси на колко години си бе човек?
5
2
 
16
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 7 години
Нашите медии мълчат кат гроб,все едно няма номинирана българка за поста в ООН!!!Ако беше номинирана Сталинка Георргиева щяха да я окачат денонощно във всички продажни медии!!Щеше да я представят по села и паланки ,на всякакви вечеринки,срещи с всякакви агенции,институции,кръжоци!!!Па щеше да отцкочи и до Украйна да получи подкрепата на фашагите!!!И още нещо за цялата кампания на Бокова бюджета е отпуснал 140 000лв!!!Това са парите коитоПлев
4
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм свидетел какво направиха децата на комунистите с родината ми от 1989 до 2016. Затова не искам същото да се случи с ООН
3
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз гласувам "ПРОТИВ" Бокова в ООН
2
29
 
5
 
! Отговори
някой преди 7 години
Браво, значи 32 човека подкрепят някоя си Ирина Бокова за ООН.