Мястото ни в Европа: Избрахме да сме потребители

Родната идеология: Европа ни храни, Америка ни брани
9 май 2017 14:10, Василия Пейчева
72

България имаше много шансове да бъде на различно място в Европа. В момента сме потребител на европейски средства. Предпочетохме да сме потребители. Българската идеология е, че Европа ще ни храни, а Америка ще ни брани. Образът винаги е много важен, но трябваше същностно да се позиционираме по друг начин.

Това сподели в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR експертът по политически анализ и геополитика доц. Валентин Вацев в Деня на Европа.

България е в много драматичен преход, който съвсем скоро ще създаде нова политическа карта на страната.

Доц. Вацев е на мнение, че е хубаво Денят на Европа да се отбелязва, защото тя е обединена, но Денят на победата, който празнува Русия, вече е сложен въпрос.

"Влизането на Великобритания в ЕС беше нещо като травма за британското общество и най-естественото нещо беше да напуснат. Франция е най-сериозната страна в ЕС, която се ръководи от най-несериозните политици. Президентът Оланд завърши мандата си с рейтинг 0. Френската политическа система преживя катастрофа", коментира още той.

Експертът по политически анализ и геополитика коментира президентски избори във Франция и избора на Еманюел Макрон за държавен глава. Според доц. Вацев Макрон е постигнал убедителна победа, но Марин льо Пен е доволна, защото вече е втора и не е аутсайдер.

"Системните партии имат абсолютна доминация в парламента, което е катастрофа на политическата система на Франция. В края на лятото идва най-важното събитие - парламентарните избори", заключи той.


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
4
 
! Отговори
хм.... преди 3 години
Ние никога не сме избирали нито ЕС , нито НАТО.Кой е питал българския народ и защо му спестиха това право ? 10 човека решиха съдбата на държавата , сега те облагодетелствани , а народа в мизерия. Това не е демокрация , това е игра / подобие/ на такава.
Липсва ни българския Орбан.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко разчита още четири години да граби.После ще свършат парите от Брюксел и той ще стане президент за пет години.През 2026 ще е на 67г.и ще се пенсионира.Докато е жив ще бъде охраняван от любовта на народът.
55
1
 
11
 
! Отговори
luckyman преди 3 години
Принудиха ни да изберем, дори "избраха" вместо нас!
54
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англия се оттърва, следва Франция.
Турция вече неще в ЕС...Разпада се ЕС
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕЕ как бе... нали Ганката много се хвали че е в съюза...
Точно пък България е слугинята на ЕС...
Ганка, това че си в двореца не те прави КРАЛ :-)
52
9
 
3
 
! Отговори
dp преди 3 години
Такива глупости е набълвал тоя.
В момента от ЕС харчат пари за да приповдигнат малко бедните членки като БГ и естествено се намира кой да ги изконсумира. Че може да се консумират не 10 а 100 пъти по-свястно и да отиват в развитие вместо плодене на *** е очевидно но толкова може, съветската агентура е все още в контрол и саботира (че и изяжда пътьом) всичко.
Но бавно и полека нещата отиват в правилната посока, ако няма катаклизми след някое-друго десетилетие тук ще е съвсем ОК.
51
3
 
9
 
! Отговори
ЕВРО преди 3 години
СДС викаха че БКП искала да се откажем от нацинализмаси и да станем 16 република на СССР. Предателите БКП него направиха! НО СДС направиха апсолютно същото без референдум с присъединяване към Европейската Общност и НАТО. АЗ лично бих гласъвал за присъединяване, но бих искал да ме попитат.
50
4
 
2
 
! Отговори
харалампи преди 3 години
До Тинев
никога не сме били интелигентни или грамотни
понеже нямаме естествения усет за постоянно самоусъвършенстване изостанахме и се самопревърнахме в неконкурентно способни и неподготвенни за бързия темп на западните страни
49
0
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
или си консуматор или си облагодетелстващ се от консуматорите трупащ печалба
западните общества са супер консуматори но и всякакви видове продукто производители
ние сме никъде и никога няма да бъдем някой
48
0
 
13
 
! Отговори
до 53 преди 3 години
ще добавя ... Нация, която е превърнала арогантността в ценностна система.
47
0
 
21
 
! Отговори
Тинев преди 3 години
Избрахме?

От нация високообразована, интелигентна, търсеща просперитета се превърнахме в нация на слуги, полуграмотна, затъпяваща.
46
1
 
2
 
! Отговори
Мачете преди 3 години
Охооо..глей ти кой бил тууук..Газо Близов! Шута на Едникнижник !!
45
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Земята на Ботев и Левски отнова е робска земя. Но иначе портретите и на двамата стоят зад гърбовете на Селянжърите и се правят че продължават делото им! Ех ваща макя фостенцата дебнем и на сини на червени и на бембени! Най срамното е когато уж свои от една кръв те превръщат в роб на техните им интереси и банкови сметки. А още по срамното е когато има умници които пък гласуват за унищожителите си!
44
0
 
26
 
! Отговори
До Жоре Трабанто 41 преди 3 години
Ако управлението ни само има желанието икономиката ще дръпне не с 2-3% като сега ами с 2х . Това важи и за всичко останало - обществени поръчки, организация, администрация, съд, инфраструктура, закони и пр. А то няма желание защото ако държавата дръпне напред ще стане малко или много конкуренция на западните държави, като в същото време ще секнат далаверите за нашите власт-имащи. Че защо да се преебават себе си и западните господари само заради някакви си 6-7 млн българи. Те да не са луди?
43
3
 
2
 
! Отговори
kuril преди 3 години
tozi oste ne iztreznial ot denia na bg hrabrostta...i driska non stop....;)
42
0
 
2
 
! Отговори
ide li преди 3 години
oste nisto ne sme izbrali ;)...


idvat mnojestvo BG Referendumi, na BG Referendumite ste si izbirame ....;) kef ti pilod, kef ti pilodka...
41
2
 
4
 
! Отговори
Хитър Петър преди 3 години
Така е, абсолютно съм съгласен. Ние българите сме само потребители, нещо не произвеждаме, но само лапаме европейски средства и сме един товар на ЕС. Гърция тръгна по нашия път.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До #42

Да беше издигнал! Ама нали те мързи. Като праведен евроатлантик, чакаш първо парата, пък протеста после.
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До #43

Кое ти е мило и кое ти е родно, безроднико!?
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 10 ноември до "Паметника на незнайния войн" трябва да издигнем "Грамада на известните предатели,продажници,разрушители и унищожители на България и българския народ"!Ще е добре да се открие електронен адрес,на който да се изпращат имената и делата на тези,които бъдат предложени за изписване на паметната плоча. Точният списък ще бъде уточнен на база на признатите от народа постижения на кандидатите-международно организирани престъпници,политици,юристи,икономисти, финансисти,журналисти и т.н.!