Започнаха преговорите за Brexit между ЕС и Великобритания

Започна се с определяне на приоритетите и програмата на преговорите
Обновена: 19 юни 2017 13:49 | 19 юни 2017 12:47, Елка Василева
6
Започнаха преговорите за Brexit между ЕС и Великобритания
Дейвид Дейвис и Мишел Барние. Снимка: Reuters

Ръководителят на преговорния екип на Европейската комисия за Brexit Мишел Барние даде началото на преговорите за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз в присъствието на британския министър за Brexit Дейвид Дейвис, пристигнал в Брюксел, съобщи Франс прес.

Още по темата

"Днес ние започваме преговорите за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз", заяви тържествено Барние, след като стисна ръката на Дейвис.

Той уточни, че целта на тази първа среща ще бъде определяне на приоритетите и програмата на преговорите.

Британският министър за Brexit Дейвис от своя страна заяви, че ще се стреми към "позитивен и конструктивен" тон в преговорите и добави: "Повече неща ни свързват, отколкото ни разделят", предаде Ройтерс.
/БТА/
 


6
Още по темата: преговориBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато свършат преговорите и ЕС ще свърши. Особено ако Ислямска държава пренесе войната в Европа, жална ни майка тогава.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великобритания никога не е била губеща страна. Ще се изхлузят като мокър макарон и нвищо няма да платят.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ислямската монархия Великобритания ще се присъедини към Африканската лига. Там ще е номер едно и ще командва. В Европа не ще да я командва Брюксел и Германия.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да напускат ЕС, Англичаните знаят нещо което другите не знаят.Тези са много хитри лисици, ние отново сме на губещата страна.
1
4
 
7
 
! Отговори
Времена и нрави преди 3 години
Когато Великобритания излиза от даден съюз, значи този съюз е за кофата. Имайте предвид, че това е нацията, която се отърва от Наполеон и от Хитлер, докато цяла Европа беше под ботушите им. Германия строи своя нов Райх, базиран на ултра-либерален марксизъм и културен геноцид. По-умните се спасяват. По-глупавите ги окупират, както през ВСВ