Сблъсъци във Великобритания: Крайнодесни срещу антифашисти

Полицията затвори много улици в редица градове в страната
49
Сблъсъци във Великобритания: Крайнодесни срещу антифашисти
Снимка: архив Reuters

Сблъсъци между протестиращи крайнодесни и антифашистки демонстранти имаше в редица градове на Великобритания вчера.

В Лондон, Бирмингам и Ливърпул полицията затвори много улици, съобщи БНР.

Стотици полицаи са по улиците на трите града във връзка с протестните демонстрации, организирани от крайнодясната Лига за британска защита. На лондонския площад "Трафалгар" се стигна до стълкновения между крайнодесните и участници в контрадемонстрация на антифашистки групи.

Антиекстремистки поход пък доведе до затварянето на Лондонския мост за автомобили, но този митинг протича мирно. На други места в Лондон, където антиислямистката Лига за британска защита се опита да проведе прояви, също имаше сблъсъци.

В Бирмингам и Ливърпул друга крайнодясна формация - "Великобритния първа", организира протести по повод на терористичните нападения в страната.

На всички демонстрации на крайнодесните сили бяха издигнати лозунги за забрана на джамиите и на исляма във Великобритания. Демонстрантите обвиниха за тероризма религията, а не точно екстремистите, извършили нападенията. Все още няма сведения дали има арестувани.


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Таню преди 1 година
До пенко

Леле, къв болен мозък...
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Действията на колониалните държави не са само през 17 - 20 век. Погледни кои бяха силите, смазали Ирак, Либия, Афганистан и Сирия:
САЩ, Англия, Франция, Италия, Германия - те това бяха основните участници, все "бивши" колониални държави, държащи съвременни колонии. А ние сме си колония на Германия и САЩ. Дори и Англия се бърка в нашите дела. А заради Франция затворихме няколко блока на АЕЦ и не построихме Белене. Какво по - явно колониално от това?
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майдан?
:)))
Меркел ще ги разсипе тея ;)))
Немските служби явно са много корави ;))
36
1
 
7
 
! Отговори
да помислим преди 1 година
Просто трябва контрол върху тези ислямистки центрове/джамии, където внедрени религиозни проповедници радикализират месните мюсюлман. Статията е написана подвеждащо и е маниулативна. Факт е ,че последните атентати са от хора,родени в Обединеното кралство и последствие-радикализирани. Много от новите джамии са построени със средства ,идващи от Арабския свят и открито зарибяващи местните мюсюлмани. Това трябва да бъде спряно .А пропро-същото става и в България.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо не са използвали коктейли Мол.отов? Бързо и ефикасно! Направо дим да ги няма към рая им.
34
3
 
6
 
! Отговори
пенко преди 1 година
През 54 г./ когато съм роден /сме били 5 мил. Как си представяте стотици хиляди в лагери? 90 % от народа ни - работи и се е бори- за по-добро бъдеще- и го направи !!!Но Ран и Рът от САЩ /ЦРУ/ в съучастие с "черното Ване", Ст. Савов, БКП партократите и продажнатаДС, унищожиха икономиката и стопанството на България !!! "Ликвидационни съвети ; Джобприватизация;... " И днес йощ Балкана ...щом приватизация захваща"!!! ...Е как да не ги избиваш... до последен роднина???-- За всеки от НАТО -СМЪРТ !!!
33
0
 
4
 
! Отговори
до 35 преди 1 година
Брато....бързо си направи шапка от алуминиево фолио....помага!
32
2
 
1
 
! Отговори
Имало ПТП преди 1 година
ето по повод инцидент в Ню кясъл с жена ударила пешеходци след облъчване с пси препрограматори :Води се ПТП ..Пътно транспортно проишествие с използване на проникващ масов убиец през нов тип тежко терористични видео камери . Вижте очите на униформените как са пресканирани във връзка с пробване на нов тип тежко терористични видео терор техника подобна на тази от НИца и другаде.Вероятно в камерите има черни холограмни лепенки подържащи масов терор
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СВОБОДА за Брайвик !
30
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо страшно още не е станало, стига сте ревали!
СССР изби милиони свои граждани, изтреби чрез глад 7 млн украинци.!
У нас стотици хиляди бяха избити в комунистически лагери като Белене, Куция и много други...

Затова изобщо не ме плаши че имало 2-3 пострадали в атентати.
ДА, лошо е, но те сами си ги развъдиха!
А казваха че българи и румънци им са големия проблем...
29
2
 
23
 
! Отговори
МРАВКА преди 1 година
ДАЛИ НАБЛИЖАВА ДЕНЯТ КОГАТО ВСИЧКИ ОБИКНОВЕНИ ТРЕТОРАЗРЯДНИ ХОРА В ЕВРОПА ЩЕ СЕ ВДИГМАТ НА БУНТ СРЕЩУ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ЕВРОПА И ОТДЕЛНИТЕ СТРАНИ?ДАНО ДОЖИВЕЯ ТОЗИ ДЕН ЗА ДА ПОТЪРСЯ ОДГОВОРНОСТ ЗА СЪСИПАНИЯТ МИ ЖИВОТ И РОДИНА ОТ ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ.
28
4
 
20
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
''След сто години Европа ще разбере, че съм бил прав'' - Адолф Хитлер - 29. 04. 1945г. - Берлин (последното интервю на Хитлер)
27
3
 
18
 
! Отговори
Циник преди 1 година
До ивовци...фесове...хомо-та...и други трансполови "нещица"
Никой не е искал "разрешение" от обикновените граждани на Европа - ни за бесенето на Садам, ни за Кадафи, ни за "арабските пролети" !!! Празноглавите ви препратки към историята...са само празноглави!
Що не обявите Монголия за враг на цивилизацията? Чингиз хан впрочем е извършил първият доказан геноцид! Или египтяните, че са изгонили евреите...или италиянците , че са разпнали Христос! От 9 кладенеца вода ще донесете в защита на алаходупниците
26
24
 
5
 
! Отговори
Хомофил преди 1 година
Не на насилието! Напълно подкрепям антифашистите! Фашизма трябва да бъде изкоренен! Не можете да ни спрете да помагаме на хора в нужта от Африка и Азия и да ги заселваме в Европа! Длъжни сме да им помагаме защото ние белите сме виновни за състоянието им! Да унищожим фашизма!
25
6
 
15
 
! Отговори
fesa преди 1 година
Много късно се сетихте протестъри,когато подкрепяхта ударите срещу арабския свят,взимахте част от баницата,нефта и т.н къде бяхте.Алчността на богатия християнин води до това,а не фобията на некви ислямисти.
24
0
 
17
 
! Отговори
Сашо преди 1 година
Малко е късно вече. Черноте и пакитата са въпрос на време да са мнозинство не само в Англия.
23
8
 
4
 
! Отговори
fesa преди 1 година
До bolbov
Забравил си да споменеш индийския глад където умряха милиони,когато добрите британци им взеха храната.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази планета ми омръзна.
за девети път се прераждам тук и се нагледах на иддиотизъм!
вече няма какво да се научи между хората.
в следващия живот ще се родя на алфа-54546 в съзвездието Орион!
там няма престъпления, хората са добри, четат книги, учат, създават хубави неща и имат крила !
21
11
 
9
 
! Отговори
bolbov преди 1 година
Сегашните терористични актове отвратителни и гадни са нищо с действията на колониалните държави начело с Англия през 17 18 19 и началото на 20 век.Милиони не стотици са жертвите на колониалните армии за грабежа и експлоатацията не искам да споменавам защото продължава и сега.
20
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във корана има 100 пасажа за омраза и насилие към християните .
Религията им е така войнствена