Тръмп и Цзинпин: Нещо трябва да се направи с КНДР!

Американският президент оценявал стореното от Китай
8 юли 2017 19:19,
53
Тръмп и Цзинпин: Нещо трябва да се направи с КНДР!
Снимка: архив Reuters

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че казал на китайския си колега Си Цзинпин по време на срещата им днес в Хамбург, че "нещо трябва да се направи" със Северна Корея, предадоха  Асошиейтед прес и БТА.

Преди време Тръмп изрази в Twitter силното си недоволство от бездействието на Пекин относно поведението на Пхенян и неговите ядрени и ракетни програми. Последният тест на севернокорейска балистична ракета, предизвика безпокойство по целия свят, отбелязва АП.

Още по темата

На днешната среща в кулоарите на форума на Г-20 Тръмп казал на Си, че оценява направеното от Китай по адрес на КНДР.

Наскоро Вашингтон сложи в своя "черен списък" една китайска банка заради незаконните й контакти със Северна Корея и наложи санкции на китайска спедиторска компания и двама китайци, уличени, че подпомагат незаконни действия на КНДР.

Тръмп каза, че е обсъдил със Си "търговията и търговския дисбаланс" между САЩ и Китай и е призовал за постигане на двустранно споразумение, което е "по-справедливо" и "по-реципрочно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
10
 
! Отговори
**** преди 6 години
Колко е просто,трябва да вдигнат санкциите,и да оставят света да прави свободно бизнес със СК,да спрът да ги заплашват,и тогава всичко ще си дойде на мястото,на СК няма да и се налага да прави континентални ракетини да заплашва когото и да било.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как ще ти се подобли благосъстоянието ти ,ако произведеме две балистични ракети и ги изстреляме към остров Крит, например ?
1
5
 
29
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Я виж ти," умиращите от глад " севернокорейци, какво могат да произведат!А ние вече и кибрит не произвеждаме даже, а такива изделия , като игла за шиене, бръснарско ножче, или права лопата, която да не се огъва при работа, са вече космически технологии за нас.Това, което все още произвеждаме и изнасяме, е 90% започнато през социализъма, и го правим още с неговите кадри.Справки-воените ни заводи, електроцентрали, и то май друго не остана.Другото са измекярски истории, на ишлеме..