САЩ с отговор на Пхенян: Прехванаха балистична ракета

Става въпрос за системата ТААД, базирана в Аляска
30 юли 2017 17:20,
69
САЩ с отговор на Пхенян: Прехванаха балистична ракета
Снимка: Reuters, архив

САЩ изпитаха успешно системата си за прехващане на балистични ракети със среден обсег, предадоха световните агенции.

Изпитанието става броени дни, след като Северна Корея извърши ново ракетно изпитание. В американското изпитание на противоракетната система балистична ракета със среден обсег бе изстреляна от товарен самолет С17 над Тихия океан и прехваната от противоракетната система ТААД, базирана в Аляска. Това е петнадесетият успешен тест на системата от общо 15 опита.

Още по темата
САЩ започнаха да разполагат елементи на системата ТААД в Южна Корея, но новият президент Мун Дже-ин реши да замрази този процес след критики от страна на Китай. Тогава президентът аргументира своето решение с необходимостта от нова оценка за въздействието върху околната среда на системата ТААД. След като в петък Пхенян изпита за втори път за един месец междуконтинентална балистична ракета, Южна Корея каза, че разполагането на американския противоракетен щит ще бъде ускорено.

Системата ТААД включва шест установки за изстрелване на ракети, от които две са разположени на около 300 километра южно от Сеул. Тя обаче не е проектирана, за да може да прехване междуконтитентална балистична ракета. За това САЩ разчитат на друга система, базирана в Аляска и в Калифорния. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Язък! А аз отначало си помислих, че са прихванали севернокорейска ракета.
21
9
 
15
 
! Отговори
Смешници преди 6 години
Сами си пуснали от някакъв самолет "балистична ракета"....малеееее и после сами са си я "прихванали". Ми ай да ви видя да прихванете корейската, без да знаете времето и мястото на изстрелване.
20
10
 
20
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
защо САЩ запекаха на бургия от 30-те атомни бомби на Северна Корея ?тези от нас които помнят спирането на тока в Нею Йорк от 2003 снаят причината !само 3-4 часа без ток и цветнокожите бурвално разрушиха града - озверелите цветнокожи животни грабеха магазини, палеха коли, изнасилваха .... и никой не може да ги спрекакто каза Путин през 1996 - " до кога ще се церемони с тях ( САЩ ) - една атомна бомба в стратосферата и ще ги върнем в каменната ера"и това е самата истина !
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20ти пиеш ли си хапчета, явно си спрял - ЛОШО!
18
11
 
13
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
До АнонименСеверна Корея показа на света колко жалки са САЩ !30 атомни бомби се оказаха достатъчни да спрат гнусната империя на юдо-масонските лихвари
17
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки нормален човек знае, че Северна Корея е рая на света, а в САЩ хората *** от глад! Да живее другаря Ким и новите демократични лидери Ердоган и Путин, които са единствената надежда за спасението на света!
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая старина бе за предната ракета, ама сега се пуска пак за пропаганда. Масмедиите в днешно време са срам и позор.
15
1
 
11
 
! Отговори
Иван Иванов преди 6 години
Прихванали са, ама не корейска.
14
6
 
17
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
система ТААД, както и всички подобни системи са пропаганда !свички тези "изпитания" се извършват като се стреля по учебна цел, която носи радио маяк и дори тогава се налага да се изстрелят 6 ракети прихващачи !балистичната ралета лети с 8 км/с а има вече и по-бързи ракети - това е 2.5 пъти по-висока скорост от скороста на куршума съвременната електроника не е в състояние да осигури управление, което да гарантита прецизно насочване на ракетата прихващач
13
2
 
14
 
! Отговори
упс... преди 6 години
САЩ с отговор на Пхенян: Прехванаха балистична ракета-----Абе, "прихванаха", ама учебна!Ако, бяха сигурни, че северо-корейската ракета знае английски, готова е на компромиси и срещу Зелена карта и тлъста сума в зелено, би могла да се движи по точно договорена траектория без отклонения, то тогава дедо ви Трамп отдавна да е хлопнал "комарчето" Ким!Ама, нещо не могат да се договорят...., та затуй и на едните, и на другите не им остава нищо друго освен да си мерят "ракетите" у гащите им!
12
5
 
24
 
! Отговори
ясно е преди 6 години
Северна Корея е нужна на САЩ,както Русия е нужна на НАТО,защото ако няма враг и напрежение, няма пари .....
11
0
 
5
 
! Отговори
До13 преди 6 години
Да ама пише че няма да си свърши работата бе, оли! Аз коментирам това, което пише.
10
8
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До Тъпия Анонимен 2 - Северна и Южна Корея са на един континент бе тъпан, така че системата ще си свърши прекрасно работата, ако се наложи!
9
5
 
19
 
! Отговори
факт преди 6 години
Ако няма напрежение и двете Корей започнат преговори САЩ ще загубят влияние и няма да им купуват старите не работещи оръжия в този регион,наистина САЩ имат нужда от Севера в този му вид.
8
7
 
18
 
! Отговори
**** преди 6 години
След малко ще има и видео как прихващат ракетата,само почакайте да го заснимат и монтират в холивуд.
7
19
 
23
 
! Отговори
Пхенян преди 6 години
Америка е световен агресор,нямат работа в Южна Корея.Браво на Ким Чен Ун че не допуска американската дмОкрация на негова земя.Все още в Пхенян има морал и ценностна система!Гледайте клипове и ще се уверите.Сеул вече е американизиран както и корейското киноизкуство!
6
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким е изгоден за САЩ и ще стои още дълго на поста, а американците ще държат в шах икономичнските си противници Ю. Корея и Япония. Както винаги играят двойни игрички.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пише се прИхванали бе хора!
4
3
 
11
 
! Отговори
**** преди 6 години
Ако въобще има такова истрелване,и прихващане?
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, да знаем как му го е (при)хванал на Ким... Орално.