Президентът на Бразилия: Грета Тунберг е хлапачка

В отговор 16-годишната активистка отново промени описанието си в Twitter
Обновена: 10 дек 2019 22:21 | 10 дек 2019 21:56, Нели Христова
93
Президентът на Бразилия: Грета Тунберг е хлапачка
Снимка: Reuters

Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонаро нарече "хлапачка" младата шведска активистка Грета Тунберг, която в неделя осъди убийството на двама туземци в Амазония, предаде Франс прес.

"Грета каза, че туземците са умрели, защото защитавали Амазония. Впечатляващо е да се види каква значимост придават медиите на хлапачка като нея", каза Болсонаро.

В отговор 16-годишната Грета Тунберг актуализира описанието на профила си в Туитър с думата "pirralha" (хлапачка) - португалската дума, която използва Болсонаро.

В неделя Тунберг осъди в социалните мрежи убийството на двама индианци от племето Гуажажара, които бяха застреляни в североизточния щат Мараняо.

"Туземните народи са буквално избивани докато се опитват да се борят срещу незаконното обезлесяване. Срамота е, че светът мълчи за тези неща", написа Тунберг в Туитър.

Болсонаро заяви днес, че всеки смъртен случай е нещо обезпокоително и увери, че правителството му е против незаконното обезлесяване.


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

"Един път се живее. Не смятам да си пропилявам живота да живея като крепостен селянин"

А децата ти бе, те на коя планета ще живеят? А внуците ти? Как ще ги погледнеш в очите като остарееш и като им оставиш земята отровена, безплодна и наводнена?

Или ще кажеш, че Путин е виновен, а не собствената ти про.стотия и безоптговорност
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората, които бълват дива омраза към обекти, които дори не познават - Русия, Грета или каквото и да било - са хора нещастни, ощетени от съдбата, отхвърлени от обществото, невежи и объркани

Такава омраза извира от човека, за нея обектът няма значение. Тя е плод на фрустрацията му от несправянето му с живота. Тя е унищожителна за самия човек и рикошира върху него
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Яна

Крайно несвързано и объркано изказване
80
3
 
3
 
! Отговори
Яна преди 1 година
И кои са тези сериозни учени, които подкрепят теорията за глобалното затопляне и твърдят, че ни чака апокалипсис? Всички са измислени хипи-либерасти зле прикрити комунисти. Тук изобщо не става въпрос ....... става въпрос че хората така са решили и искат да покажат че и планетата също като всеки организъм си има антитела когато други отклонени от изначалната и природата я застрашават и цапат... както можеби и въпросния обиден човек се е.почувствал наранен и тогава е показал слабосг...
79
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

"Къде си,Грето,слЯпа ли си за престъпленията срещу природата и въздуха в България?"

Каква наглост. Грета ли да дойде да ти решава проблемите докато тебе те мързи да мислиш и само дращиш простащини на компютъра
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

"Прави впечатление в последно време сменената мантра. Вече не се говори за "глобално затопляне", а за климатични промени. Защо ли смениха терминологията?"

Това е страшно т ъ п о изказване, дори за този сайт

България наистина върви на зле!

ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ Е ЕДИН СИМПТОМ НА ПО-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ - КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ, ПРИЧИНЕНИ ОТ ЧОВЕШКА ДЕЙНОСТ

Пиша с капси, защото знам, че трудно възприемаш. Прочети горното няколко пъти и се опитай да го осмислиш
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Невежеството за троловете е благодат

Както са неуравновесени, ще им трябват усмирителни ризници, ако бяха в състояние да осъзнаят проблема с глобалното затопляне

Затова залъгвайте се че го няма, това е добре за психическото здраве. Не че нещо може много да помогне
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 64

"Земята не може да се затопли, до такава степен, че човечеството и въобще живота да е в някаква опастност - няма такъв дори теоретичен вариант"

Как го разбра това дълбоко научно знание, при положение, че в едно изречение си успяла да направиш три правописни грешки

Същата русофобска откачалка
75
2
 
3
 
! Отговори
Пича преди 1 година
Основания за паника ще има... след 300 до 500 години. Просто толкова време има до следващия студен период, както е имало преди 500 (потърсете кога е била "годината без лято"), преди 1500 и т.н. А за контраст, сега е модерния топъл период, преди това е бил Средновековния, преди това Римския, преди това Минойския и т.н., на интервали между 900 и 1100 години.

Но нали някои хора все откриват топлата вода, и си мислят, че като тяхното време не е имало никакво досега...
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мръсният въздух е заради изгарянето на б o k луkа(сметта) на целия ЕС у нас! Бойко печели милиарди,а вие дишайте отровите....
Мръсният и смъртно опасен въздух в цяла България, най-мръсният в Европа и в
света, е заради престъпно изгаряне на европейския бo k луk(смет) у нас, той е
736 000 тона б o k луk(смет) досега!
Протестирайте ,хора!
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мястото на Грета е в Амазония.Там на място да се бори против обезалесяването,а не да се шматка от мероприятие на мероприятие по света вместо да ходи на училище.
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой много гадно се възмолзва от едно болно дете за да постигне собествените си цели. Интересно кога ли ще се разбере кой е и кога самата Грета или поне семейството и ще се усетят, че ги използват? Грета толкова си е повярвала и толкова на сериозно се е взела, че дори не вижда как някой лекичкоооо я насочва в желаната от него посока.
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не дойде в България,където се изсипват и изгарят тонове *** от ЕС,от Италия, Англия и т.н.?Тези *** ни замърсяват природата и тровят въздуха,защото Бойко е подписал на своя глава договор да печели,а за капак искат и такси и ще глобяват населението ни,което няма нищо общо със замърсяването на въздуха!
Къде си,Грето,слЯпа ли си за престъпленията срещу природата и въздуха в България?
70
2
 
1
 
! Отговори
до Гаманов преди 1 година
До Гаманов
Ти си мазохист.
69
3
 
4
 
! Отговори
До 64 преди 1 година
Всички доводи на екоталибаните като теб са, един казал, не е ясно кой обаче, друг подтвърдил, трети му се привидяло нещо. Няма научна основа на нито едно ваше внушение, вие взимата един факт и го раздувате до безкрай - климата се променя, да вярно е, но това е нещо обичайно, не извънредно положение! Никога климата не е бил статичен, природните закони са ясни и добре познати, който не може да се приспособи към промените умира и идва друг по-приспособим.
68
3
 
5
 
! Отговори
До 64 преди 1 година
И кои са тези сериозни учени, които подкрепят теорията за глобалното затопляне и твърдят, че ни чака апокалипсис? Всички са измислени хипи-либерасти зле прикрити комунисти. Тук изобщо не става въпрос за климата, това е религия, буквално, мозъчни промивки, опит за установяване на нов световен ред, подчинен на разни еко гуру-шамани. Земята не може да се затопли, до такава степен, че човечеството и въобще живота да е в някаква опастност - няма такъв дори теоретичен вариант.
67
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 68

Непрекъснато си сменят за какво да се оплакват. Помните ли че преди десетина години най-големите злодеи бяха озоновата дупка и аерозолите. Да сте чули някой да споменава нещо за това скоро? Не, защото озоновата дупка се смалява през последните години и това някак си не си пасва с техните крайно фаталистични мантри за края на света.
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави впечатление в последно време сменената мантра. Вече не се говори за "глобално затопляне", а за климатични промени. Защо ли смениха терминологията? Нещо и за глобалната човешка роля в промените спряха да натякват. Усилено заговориха за вредата от животновъдството. Говедата видите ли били главните виновници за климатичните промени. Според скромното ми мнение най-виновни са джендърите и тревопасните, веганите де, които като спонсорирано малцинство, добре заработват сребърниците си.
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един път се живее. Не смятам да си пропилявам живота да живея като крепостен селянин защото някакви побърканяци реват че сета свършвал.
64
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре хлапачка, отколкото престъпник и мафиот като тебе Болсенаро