СЗО: С маски, без масови събирания срещу COVID-19

„Където тези мерки се спазват, случаите намаляват“
28 юли 2020 11:40, Елка Василева
22
СЗО: С маски, без масови събирания срещу COVID-19
Тедрос Гебрейесус. Снимка: архив, БГНЕС

Забраните за международни пътувания не могат да се прилагат до безкрайност, ще трябва страните да направят повече, за да намалят разпространението на коронавируса в границите си, обяви директорът на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус.

Само при стриктно спазване на здравните мерки - от носене на маски до избягване на масови събирания - светът може да се пребори с пандемията от COVID-19, заяви Гебрейесус на виртуална пресконференция в Женева.

Още по темата

Където тези мерки се спазват, случаите намаляват. Където не се прилагат, случаите нарастват, добави той и похвали Канада, Китай, Германия и Южна Корея за начина, по който контролират епидемията.

Според изпълнителния директор на програмата за извънредни ситуации доктор Майкъл Райън няма един подход, който да пасва на всички държави.

“Ще бъде почти невъзможно за отделните страни да държат границите си затворени в обозримо бъдеще. Икономиките трябва да се отворят, хората трябва да работят, търговията трябва да се възстанови“, подчерта Райън, цитиран от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
4
 
! Отговори
аха преди 3 години
А до Април разправяха, че тия маски не помагали същите тия пен*ели от СЗО. После разправяха че хидрокси хлороквина не работел, после че протестите на *** в САЩ не водели до увеличаване на броя заразени, после че протестите срещу затваряне на икономиката СИЛНО увеличавали броя на заразените и сега, че ако не носим маски ГОЛЯМ проблем. Последно знаят ли какво говорят или само маат с уста да правят вятър?
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът лесно се пренася през границите. Ако една държава успешно се пребори с епидемията, трябва да има и строг контрол по границата си, за да ограничи до минимум вноса на заразата. В България няма ограничаване на вноса на заразата и колкото и да се пазим, няма да успеем да ограничим епидемията.
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
подавай оставка и да слагаме световния борец с ковида - Мънгъров
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е вярно това,защото вируса не изчезва. Това са неработещи мерки. От къде извира този вирус постоянно? Явно има някакви пробойни,и престанете да обивнявате всички хора за това. Значи всички под карантина маски,ръкавици и дистанция,пролетта улиците бяха празни,в началото,такова нещо не съм виждал,и после след отпускането вируса пак се появи. От къде?!
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новия световен ред няма да го бъде. От изтока и балканите ще тръгне промяната
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"СЗО: С маски, без масови събирания." Новия световен ред е това...
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нас има само пияни вируси, особено след 6 часа вечер...
11
2
 
14
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
В България няма нито пандемия, нито вирус. Правилно забелязва Етиопския гявол, че всяка страна си има особености.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доказано от историята - тази раса мозък няма. Дай им музика и танци.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя не знае къде го сърби.
8
2
 
29
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Тоя мавър тъпо и упорите не иска да си признае, че постоянно лъже, защото никакви ''адекватни'' рестриктивни мерки не могат да спрат вируса, всички които обявиха ''победа'' над него след това обявиха ново негово настъпление! Епидемиологичният закон никой не може да го отмени, а той гласи, че докато вирусът не премине през 70% от една популация, той НЯМА ДА СЕ ОБЕЗСИЛИ и колкото такива лъжци и манипулатори да се силят да ни убеждават, че имало други начини за обезсилване те винаги се опровергават
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гебрейсус е човек на Пеевски и Борисов.И комунист като Борисов
6
0
 
20
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Поздрав за Гебрейесус!Показвам му "светата троица" - три пръста с преобладаващ среден
5
9
 
7
 
! Отговори
до 3 от славянин преди 3 години
''Виж сега....ние тук протестираме....без маски, щото сме МЪЖЕ!!! А и нали се мре ВЕДНЪЖ, а тия с маските мряли всеки ден....тоъ че ми каже кво да праа...'' Протестиращите са и мъже, и жени, и деца, и старци, но вие, непростестиращите, до един сте зомбиран *** неподлежащ на еволюция! В това е разликата между нас и вас и тя е колосална!
4
2
 
14
 
! Отговори
Беличкият Педрос СЗО преди 3 години
пак се Изказа по Поръчка на Император Жи!
3
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виж сега....ние тук протестираме....без маски, щото сме МЪЖЕ!!! А и нали се мре ВЕДНЪЖ, а тия с маските мряли всеки ден....тоъ че ми каже кво да праа...
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хем да има международни полети, хем да не се събират хора на едно място, съвети и чудо, маските ще ни пазели, както гащите пръднята. Важното е шаш и паника, и загробване на икономиката без война, печатане на пари без покритие и заеми до 2060 година. Либералисти на чело, фалит на света и забогатяване на малка прослойка, налагаащи нов световен ред.Честито!
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО да ми *** ....