Протест срещу локдауните и ваксините в Мелбърн

Стигна се до сблъсъци с полицията
21 сеп 2021 09:38, Петя Славова
21
Протест срещу локдауните и ваксините в Мелбърн
Снимка: БГНЕС

Противници на ваксините срещу коронавирус и налаганите в страната локдауни се събраха на мащабен протест в центъра на Мелбърн. Протестът ескалира и се стигна до сблъсъци с полицията, по време на които демонстрантите замеряха полицаите с бомбички и бутилки с вода.

Участниците в протеста носеха плакати с обидни лозунги и скандираха "Свобода! Не на ограниченията! Не на задължителната ваксинация!", предава БГНЕС.

Протестите във втория по големина град в Австралия продължават от събота, 18 септември. Протестиращите негодуват срещу строгите ограничения, наложени от регионалните власти за работниците в строителството, след като държавата наложи решението си работниците да получат поне по една доза от препарат срещу вируса, за да могат да се върнат на работа.

Още по темата

След няколко ожесточени сблъсъка с полицията в неделя правителството реши да спре всички строителни обекти за две седмици, за да могат работниците да се ваксинират, в резултат на това няколко хиляди работници в сектора бяха отстранени от работа и останаха без заплати.

Профсъюзът, който обединява индустриални работници в цяла Австралия, заяви, че няма нищо общо с протестите, организирани от "екстремисти, разпространяващи дезинформация и лъжи за ваксините".

През последното денонощие в щата Виктория бяха регистрирани 603 нови случая на коронавирус, а един човек почина. Според данни на местните здравни власти 5,6 хиляди души, заразени в щата през последните пет седмици, 403 са строителни работници, инфектирани на работното им място.

Към днешна дата над 24,7 милиона души (около 97% от жителите на страната) са били ваксинирани с една доза от препарат срещу COVID-19, от които 9,7 милиона са получили и двете дози ваксина (37,7%).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
По ще повярвам ако ми кажат че България е станала световен шампион по футбол даже без да съм го видял,от колкото че Ковид е убил 9 годишно дете!!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми тук нападат докторите с картешници )много са уплашени
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не разбрах - след като 97 % от населението е ваксинирано какви са тия нови случаи? Статията е абсолютна измама.
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз вервам са на фейсбук и зеления чорап - сичку друго е измама
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
наи важното е не...г...ри бежанци да разтегнат дупките на сорос гарванският нос и тлъстогъзото меркелсунче от полша и ще издадът тайната за вируса кой го е създал и пуснал и за отровните вакси
14
2
 
1
 
! Отговори
Синдьо Хафстралийски преди 2 години
Това са фейк нюз, вервайте само на блогърите в Тик-Ток.
13
1
 
17
 
! Отговори
пак се почва преди 2 години
идва зимата и пак се почва с пропагандата от министерството на лъжите(сатанинските медии). Не давали на хората да работят, искали поне 1 доза, но видиш ли 97% имали 1 доза. Тия 3%, които остават излиза, че са само строителни работници. Абе я си ...., Цяли лято наслагват страх - в Гърция и Турция ги биели, затваряли острови и тем подобни лъжи. На Миконос 1 ден след "страшното затваряне" ми пратиха клип как се играе сиртаки по масите на заведенията. Не разбрахте ли - няма да си слагаме отровите!
12
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
коУега антиваксар наръсили са те с вирус от самоуетите с вирос, ама ти са не бой - трябват само око от петел, жабешки език, краче от младо зайче и земни червеи, всичко това го объркваш с миксера и го слагаш на 150 градуса у фурната за 20 минути, вадиш, изливаш малко зелев сок и полученото пиеш всяка вечер след като луната са покажи, на петия ден ще си кукуряк
11
9
 
2
 
! Отговори
до номер 4 преди 2 години
За какво да се лекувате - стойте си в къщи на чайче и парацетамолче и то ще ви мине от само себе си - никакви линейки и болници - там ще ви чипират и уморят. Пак казвам стойте си у дома и ще ви мине и се пазете от лоши очи както каза колегата по-долу.
10
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
плебса си мисли че всичко се решава с хвърляне на камъни. първобитно...
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фаши интернешанъл! Време е за отпор!
8
0
 
22
 
! Отговори
ТОва не го бях чувал преди 2 години
Четиристотин и еди си колко рабтника се заразили на работното си място ! Във България се заразяват само във ресторанти и дискотеки ! А тези във Мелбърн да знаят ,че полицията ще ги бие докато не почнат да я бият те !
7
2
 
20
 
! Отговори
Овцевъдство преди 2 години
Половината здравни министри в европейските държави си подадоха оставките, когато разбраха за какво става дума, обаче тук промитите *** мозъци продължават да блеят из нетя.
6
0
 
33
 
! Отговори
някой преди 2 години
И кво - 97% ваксинирани и пак строги мерки?
5
9
 
9
 
! Отговори
Антиваксър IQ 58 преди 2 години
До Анонимен 4 Отиваш при някоя баба да ти лее куршум. Вируси не съществуват, всичко идва от лошите очи. Урочасани сте.
4
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравейте аз съм антиваксър и никога няма да си сложа тая отрова но от вчера с жена ми имаме суха кашлица температура и дишамв трудно. Не вярвам на лекарите измамници и на други ковид фашисти. Има ли някъде център за антиваксъри или нещо такова където да ни помогнат да се излекуваме?
3
3
 
33
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Дано се преборят, това, което се случва там е чудовищно :(
2
18
 
1
 
! Отговори
Явор преди 2 години
Някой да им каже, че у нас коронавирусът вече е убил 9-годишно дете. нищо няма да има, ако ни унищожи.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тоя протест ли става дума, на който са били заптиетата като тъпани?