Северна Корея изстреляла ракета с подводно базиране

Въпросът е дали е от подводница или от подводна платформа
19 окт 2021 09:57, Елка Василева
29
Северна Корея изстреляла ракета с подводно базиране
Снимка: БГНЕС

Северна Корея при поредния за последните дни оръжеен тест вероятно е изстреляла днес балистична ракета с подводно базиране, обявиха южнокорейските военни, цитирани от Франс прес.

Още по темата

Изпитването идва на фона на стремежа на Северна и Южна Корея да усъвършенстват военните си способности, който може да доведе до оръжейна надпревара на полуострова, докато диалогът Пхенян-Вашингтон е в застой.

„Ракетата с малък обсег вероятно е била изстреляна от подводница“ на изток от полуострова, заявиха от южнокорейското военно командване.

САЩ и Южна Корея внимателно проучват теста за допълнителни детайли.

Ключовият за тях въпрос е дали ракетата е била изстреляна от действаща подводница или от подводна платформа, предаде БНР.

Оръжието, изстреляно днес от Северна Корея, представлява балистична ракета и пускът е осъществен от подводница, заяви южнокорейската армия, цитирана от Франс прес. "Нашата армия забеляза неидентифицирана балистична ракета с малък обсег, вероятно става дума за балистична ракета за изстрелване от подводници", се казва в комюнике на генералния щаб.

Ракетата, изстреляна в посока Японско море, е прелетяла 430 до 450 километра при височина на полета 60 километра в най-високата точка от трасето. Това сочат данни на щаба според южнокорейската агенция Йонхап, предаде ТАСС.

Според японския премиер Фумио Кишида Пхенян е изстрелял две балистични ракети.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не бяха тези ракети до сега щяха да бъдат втори Бейрут
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези ракети ще податяват демокрация на САЩ !
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12 аха и ти лично ще го копаеш с кирката кух руски *** Първо се снабдете с кораби способни на тръбополагане после с дълбачки че и спец тръби ...
19
0
 
0
 
! Отговори
кратко и ясно преди 2 години
За разлика от гнома Дебелиа наистина стреля не пуска анимета
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ннТъй де, само влекачите са руски, дизайнът е руски и двигателите китайски.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно достоверна и проверена информация ни предлагат плагиатите с дефицити по български от бг.днес. Северна Корея изстреляла ракета, не две, от подводница, не от подводна платформа, каквото и да означава това! А България сглобява високо технологични фенерчета от три части на ишлеме за някаква западна фирма! Браво!
16
0
 
1
 
! Отговори
нн преди 2 години
В ядрената програма на С.Корея не са помогнали нито китайците, нито руснаците. Пакистанците им дават един изследователски реактор, така започват преди 40 години и сега вече имат мощни съвремени атомни и водородни бомби, леки и удобни за ракетите. Ракетите също си ги правят сами и от ден на ден стават на световно ниво. Добре ли са , зле ли са, но във воената област са много напред. Американците със сигурност няма да им посегнат както на Ирак, Афганистан и т.н.
15
2
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
А Боко стреля газови ракети у Симитли :)))
14
1
 
4
 
! Отговори
До 11 тридента преди 2 години
БиБиСи отбелязва, че британският кралски флот е извършил шест подобни изпитания от 2000 г. насам и в миналото е оповестявал успешни изстрелвания, но в този случай не го сторил. Подводницата HMS Vengeance се е върнала в морето за изпитания през декември 2015 г., след като ѝ е бил направен ремонт на стойност 350 млн. паунда, който включвал инсталирането на ново оборудване за изстрелване на ракети и модернизирани компютърни системи.
13
1
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Ей с това разполагат,чети долу. Да не казвам че тридента запецна когато го тестваха последно. Номерата с "един брит военен ми каза" не минават.Британска ядрена подводница от клас "Астют" се е сблъскала косо с търговски кораб край Гибралтар в сряда, съобщи британското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.Лейбърската и Шотландската национална партии настояха правителството да даде пълно обяснение пред британските депутати за това как изстрелването на ракета "Тридент" се е объркало.
12
3
 
2
 
! Отговори
до 15 преди 2 години
сега съм при майк а ти :) После ше ида
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14, момче, ти имаш много сериозен психически проблем. Ходи на лекар докато е време!
10
5
 
2
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
Трябваше да я пуснат в кабинета на Радев и Бсп !
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руският "Малахит" разработва атомен подводен газовоз, предназначен за цялогодишна траспортировка на газа в арктическия регион. Логистиката по руския Северен морски път няма да зависи от хидрометеорологичните условия и дебелината на леда. Логистиката по руския Северен морски път няма да зависи и от наглите отано-пиндостански въоръжени навлеци, тъй като Русия ги елиминира в акваторията /надводна и подводна/ на Баренцово море.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Както винаги САЩ пак не знаят и хвърлят боб, леща, ориз за ясновидски прогнози "може би". Скоро време ще правят прогнози по вестникарските изрезки на жълтите таблоиди"----------------------------------------------------------------------------------------------------- Забелязали неидентифицирана балистична ракета с малък обсег 430 до 450 километра. Това от типа на руските "Точка У" ли е?
7
8
 
1
 
! Отговори
SAS преди 2 години
Номера е врага ти да не знае с какво разполагаш само комплексарите се фукат и демонстрират възможностите си. Говорил съм с един военен от морската пехота на Англия и той каза - Ние не правим военни паради, който ни нападне ще разбере с какво разполагаме.
6
1
 
8
 
! Отговори
И преди 2 години
да 3еш и да не 3еш, това няма да промени факта, че СК е фактор с който всички се съобразяват, а ние сме на дъното!
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом могат, нека си стрелят из под водата. Ние един търговски кораб не можем да изтеглим вече месец.
4
4
 
4
 
! Отговори
Жиб. преди 2 години
Владивосток да й трепери- ние сме далече! :)
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Велика държава, айде всички фенове на фигуранта да идат там малко да видят какво е рай.